Mercur


Miscare

Trece prin toate cele 12 semne ale zodiacului în mai puțin de un an. Mișcarea sa medie este de 59 minute și 8 secunde, dar uneori este atât de rapid încât se mișcă un grad și 40 minute într-o zi, niciodată mai mult, așa încât nu este de mirare să-l găsim uneori mergând 66, 68, 70, 80, 86 sau 100 minute într-o zi.

Latitudine

Latitudinea sa cea mai mare nordică este 3 grade 33 minute, iar cea sudică 3 grade 35 minute.

Retrogradare

Este staționar o zi, și retrograd 24 de zile.

Orb

Orbul său este 7 grade înainte și după orice aspect.

Semne

Are Gemenii și Fecioara drept case, și este exaltat în 15 Fecioară. Primește exilul în Săgetător și Pești, iar căderea este în Pești.

Triplicitate

Guvernează triplicitatea de Aer noaptea, adică Gemenii, Balanța, Vărsătorul.

Natura planetei

Nu îi putem spune nici masculin și nici feminin, pentru că este una sau cealaltă când se unește cu o planetă, pentru că dacă este în conjuncție cu o planetă masculină devine masculin, dacă cu una feminină, aunci feminin, dar în propria sa natură este rece și uscat, și de aceea melancolic. Cu planete bune este bun, cu planete rele este rău.

Maniere, bine demnitat

Fiind bine demnitat, reprezintă un om subtil, inteligent, cu o logică și conversație excelentă, argumentând cu învățături și discreție, cu multă elocvență în vorbirea sa, un cercetător în tot felul de mistere și științe,, cu o gândire rapidă, isteț, învîțând aproape orice fără profesor, ambițios a fi cunoscător în orice știință, cu dorință naturală în a călători și a vedea părțile străine ale lumii. Un om cu o imaginație deosebită, curios în cercetarea oricărei științe oculte, abil prin geniul său de a produce minuni, din cauza divinației și a cunoștințelor secrete. Dacă devine comerciant, nimeni nu îl întrece în modul de a face comerț, sau în modul de a inventa noi mijloace de a se îmbogăți.

Maniere, rau demnitat

O abilitate mentală ce provoacă necazuri, un om frenetic, cu limba sau penița contra tuturor oamenilor, cu tendința de a ruina averea sa și timpul său încercând să tragă concluzii fără nici un scop, un mare mincinos, un om fals, ce se dedă artelor vrăjitorești, cum ar fi necromanția sau alte cunoștințe nedumnezeiești, constant fără loc sau opinie, trișând sau furând pe oricine, cineva ce pretinde tot soiul de cunoștințe, dar fără o bază solidă a învățării. Dacă este un om religios, atunci la el contează mai mult vorba decât fapta, nefăcând nimic decât să rostească cuvinte deșarte.

Statura

În general arată o statură înaltă și un corp subțire și drept, o frunte înaltă și cumva îngustă, o față lungă și un nas lung. Ochi luminoși, nici perfect negri și nici gri, buze subțiri și nas subțire. Puțin păr pe obraz, dar mult pe cap, de culoare castanie înclinând spre negru. Brațe, degete și mâini lungi. Tenul are culoare măslinie sau culoarea alunei. Trebuie să observi că Mercur, mai mult decât alte planete, dacă are aspecte cu alte planete de obicei împrumută influența acelei planete: cu Saturn mai greoi, cu Jupiter mai temperat, cu Marte mai repezit, cu Soarele mai gentil, cu Venus mai vesel, cu Luna mai schimbător.

Oriental

Când este oriental, tenul are culoare mierii, sau ca cineva bine ars de soare, statura corpului nu foarte înaltă, dar bine făcută, ochii mici, nu mult păr pe corp, dar totuși cu un defect în vorbire.

Occidental

Când este occidental, fața este bronzată, corpul deșirat, ochii adânciți, întregul corp înclinat spre uscăciune.

Persoane si profesii

Semnifică în general toți oamenii literați, profesori de filosofie, matematicieni, astrologi, contabili, notari, comercianți, gravori, secretari, oratori, avocați, inventatori ingenioși de toate felurile, pricepuți și instabili. Mesageri, cărăuși, uneori hoți.

Boli

Toate bolile creierului, ca amețelile, nebunia, boli ale plămânilor, ca astmul, toate defectele de vorbire, sâsâiala, tusea, și toate defectele facultății intelectale.

Gusturi

Un amestec din toate lucrurile, în așa fel încât nimeni nu-i poate da un nume adevărat, totuși de obicei înviorează spiritul, este subtil și penetrant, și într-o manieră insensibilă.

Culori

Culori amestecate și noi, gri amestecat cu albastru, sau multe culori amestecate într-una singură.

Ierburi

Ierburile atribuite lui Mercur sunt cunoscute după culoarea variată a florii. Le plac locurile nisipoase și pustii, își poartă semințele în păstăi sau grămezi, au rar miros sau acesta este suav, și au o relație principală cu limba, creierul, plămânii sau memoria. Ele împrăștie vânturile, spiritele animalice, și deschid obstrucțiile. Fasolea, mazărea, sau ierburile folosite pentru divinație, cum ar fi stuful, narcoticele, melasa.

Copaci

Nucul, alunul, socul.

Animale

Hiena, maimuța, vulpea, veverița, nevăstuica, toate creaturile viclene.

Pasari

Papagalul, șarpele, cocorul.

Pesti

Chefalul.

Insecte

Albinele, lăcustele, păianjenii.

Locuri

Magazine de comerț, piețe, școli, terenuri de sport.

Tari, orase

Grecia, Egipt, Paris.

Minerale si metale

Mercurul.

Pietre

Topazul, toate pietrele de culori diverse.

Vreme

Îi place vremea violentă, cu vânt, furtună, și uneori ploaia, alteori fulgerul. În țările calde cutremure, dar aceasta trebuie observat cu adevărat din semnul și anotimpul anului.

Vanturi

Agită acel vânt pe care îl semnifică planeta către care aplică.

Ani

Cei mai mulți ani ai săi 450, mulți 76, medii 48, puțini 20.

Generatie

În concepție guvernează luna a șasea.

Inger

Îngerul său se numește Raphael.

Ziua saptamanii

Guvernează ziua de miercuri, prima oră a acesteia, și a opta.

Prieteni si dusmani

Prietenii săi sunt Jupiter, Venus, Saturn, iar dușmanii săi sunt toate celelalte planete.


Bibliografie:
William Lilly - Christian Astrology (1647)




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce poreclă ți se potrivește?