Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



1. Soarele în opoziție cu Marte arată pericol pentru ochi, sau din partea cailor.

2. Marte afectat în casa X, dă pericol din partea unui cal. Dacă ar fi fost în Casa XII, pericol din partea animalelor sălbatice cu patru picioare.

3. Ascendentul dintr-o Revoluție, aflat în locul lui Saturn din radix, dă febră cu tremurături, dar dacă Saturn era atunci în Ascendent, dă malarie. Dar dacă Marte ar fi planeta ce afectează în locul lui Saturn, arată febră și schimbări de la o stare la alta.

4. Lordul Ascendentului din radix cu Nodul Sud, și în Revoluție în opoziție cu Saturn, Marte sau Luna, amenință cu boala.

5. Mercur și Marte puternici într-o Revoluție cu Nodul Sud, dă dizenterie, sau o boală melancolică. Am văzut că Nodul Sud în Ascendent aduce probleme ipohondrice, precum și o splină flatulentă, și acest lucru poate trece drept alt aforism.

6. Venus în casa V în careu sau opoziție cu Saturn, dă o boală venerică, poate gonoree, și am văzut că Luna în opoziție cu Saturn din casele lui Venus și Marte, și nici unul din ei în Casa V, dă o gonoree puternică.

7. Luna într-o Revoluție afectată de Saturn sau Marte, fără razele bune ale lui Jupiter sau Venus, arată un an ghinionist și cu boli.

8. Dacă atât în nativitate cât și în Revoluție, Luna este liberă de razele rele ale maleficelor și de combustie, și este în aspect cu beneficele, atunci ea promite un an norocos și sănătos.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Alegeri dificile