Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



17. Marte occidental în Rac, neaspectat de Saturn, Jupiter sau Soare, face un bun flebotomist (cel care ia sânge). Dar dacă Marte este în Capricorn, face un distrugător de oameni, unul căruia îi place să verse sânge.

18. Dacă Ascendentul este fericit, și Lordul acestuia nefericit, arată un corp sănătos, dar o minte afectată. Dar dacă se întâmplă contrariul, judecă contrariul.

19. În nativități și întrebări despre oameni, fii atent la Hyleg și Alcoccoden, precum și la direcțiile lor, în special în întrebări ce privesc regii și persoanele importante, pentru că prin acestea se cunosc în principal evenimentele lor, fie ele bune sau rele.

20. Când Taurul ori Balanța răsar în nativitatea unei femei, și Marte este în acestea, ea va fi lipsită de modestie și necredincioasă. La fel dacă răsare Capricornul.

21. Mercur fiind puternic și în locuri bune ale cerului, bine configurat cu alte planete în nativitate, denotă demnități avantajoase pentru nativ, dar Mercur de unul singur este o planetă slabă.

22. Jupiter în aspect bun cu maleficele, le schimbă acestora răutatea în ceva bun. Venus nu poate face acest lucru decât ajutată de Jupiter, de aceea în asigurarea binelui și împiedicarea răului, Jupiter este mult mai bun decât Venus.

23. Dacă Marte este Lordul Ascendentului și este poziționat în Casa X, conferă nativului demnitate și putere, acompaniate de atacuri și cruzimi, și de aceea acest lucru poate fi numit mai degrabă un nenoroc, decât o fericire.

24. Toate nativitățile diurne sunt întărite de Soare, când este bine aspectat de benefice, iar cele nocturne de Lună, când la fel este fortificată. Dacă aceasta nu se întâmplă, totuși există planete bune în Unghiuri, atunci nativitatea va fi bună.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

De ce ești singur?