Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.9. Saturn sau Marte în Ascendent arată un an cu boli, mai ales dacă ei afectează orice loc hylegical din radix.

10. Ascendentul unei Revoluții, în același semn, sau în sextil ori trigon cu cel din radix, aduce sănătate corpului. Dar în careu sau opoziție, contrariul.

11. Evenimentul terminării unei acțiuni cu sfârșit neclar este arătat de acești Semnificatori, și anume de Casa IV și Lordul acesteia, de o planetă puternică în această Casă, deasemeni de către Luminarul timpului și Lordul acestuia, și de către planeta și dispozitorul său, cu care Luminarul timpului este conjunct.

12. O malefică în casa sau exaltarea sa, denotă că problema semnificată de ea va ajunge la un bun sfârșit, dar cu întârziere, dar dacă aceasta este afectată în Ascendent, deși este în casa sau exaltarea sa, problema va fi obstrucționată, și va avea un sfârșit rău.

13. Luna în Casa IV, VII, IX sau XII, arată adevărata cauză a întrebării puse, și la fel se vede prin separația ei de Mercur. Și dacă Ascendentul și Luna sunt în semne duble, cauza întrebării este confirmată.

14. Semnificațiile stelelor sunt mereu altele, pentru că ele variază în configurații și latitudine.

15. Când la începutul unei boli, Soarele în timpul zilei și Luna în timpul noapții sunt afectați, persoana trebuie să se teamă.

16. Dacă Mercur este afectat în Casa VI, nativul va muri în închisoare. Dacă Saturn este în Casa XII, și Venus în VIII, își va sfârși zilele prin acțiuni impulsive.

Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo RuxiRubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări iulie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de rău ești?