Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



17. Nu va fi realizat nici bine și nici rău, decât dacă planetele bune sau rele dintr-o nativitate sau revoluție vor aspecta Luna printr-un careu.

18. Maleficele în Casa VIII au o răutate crescută, dar beneficele aici nu realizează nici bine nici rău.

19. Acele îndoieli sunt repede rezolvate, care sunt ridicate când Luna și planeta către care aceasta aplică sunt în semne ce au voce, și în Casa V sau III, sau în opoziție cu ele.

20. Când cele trei planete superioare sunt unite într-un semn regal, aceasta se numește o Mare Conjuncție, și când Soarele le aspectează, ele realizează cele mai puternice și înfloritoare regate.

21. Saturn realizează răul încet, dar Marte repede, și de aceea Marte are reputația de a răni mai mult decât Saturn.

22. Aspectele de sextil și trigon au aceeași calitate în efect, dar sextilul este mai puțin puternic decât trigonul, atât în bine cât și în rău.

23. Se prezice o mare prosperitate, când Lorzii triplicităților Luminariilor au virtuți într-un Unghi sau Casă succedentă, și se află în locurile lor adecvate, departe de aspectele maleficelor. Și dacă Lordul Ascendentului este deasemenea bine poziționat, fericirea va fi și mai mare.

24. Va exista un defect în acea parte a corpului reprezentat de un semn afectat la naștere.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cine te iubește în secret?