Leu


Leul poate face ca fiecare zi sa fie o sarbatoare. Fie ca mergi cu prietenul tau Leu la cafea sau doar luati autobuzul impreuna, o intalnire cu el este memorabila. Un singur lucru e cert: nu poti sa-l ignori! Acesta e stilul Leului. Nu este fermacator (cu toate ca multi sunt foarte fermecatori) si nu are nici o infatisare ostentativa. Leii pot fi asa de siguri pe ei, incat uneori pot da impresia ca sunt doar aroganti si dominanti. E adevarat, multi dintre ei pot fi asa in unele momente. Nu e foarte greu ca un Leu sa intimideze pe orice om cu forta personalitatii sale.

Cei nascuti in zodia Leului isi petrec enorm de mult timp arajandu-si paul. O zi in care nu le sta bine parul poate fi o zi in care isi amana toate intalnirile pentru o saptamana. Barbatii Lei deseori au barba si se indentifica asa de puternic cu parul lor facial, incat ajung sa aiba complexul Samson. E interesant de observat cum isi mangaie barba sau mustata. Aceasta poate fi prima lectie despre vanitatea lor.

Fiecare Leu are maniere regale atunci cand este nevoie, dar si un gust pentru fast si ceremonie. Ii plac la nebunie toate oportunitatile unde se poate afisa. Pot avea un stil baroc fermecator iar gustul lui pentru grandoare nu este egalat de nimeni si poate ajunge la proportii destul de mari. Fiind semn de foc ca si Berbecul, el continua sa aiba aceleasi calitati: pasiune, idealism, dorinta pentru reusita personala si recunoastere. Dar Leul poate fi mult mai dependent de aprobare, uneori si de adorare din partea altor persoane. Calatoria Leului este o cautare si simte nevoia sa lase ceva in urma, sa creeze ceva. Sunt spirite generoase, dispretuiesc tot ce e meschin, marunt, rautacios si trist. Oamenii care nu au aspiratii, nu au imaginatie si sunt limitati nu pot fi intelesi de Leu. Leul crede in puterea individului si crede ca nimeni nu poate sa rupa lanturile fara sa aiba o vointa puternica. De fapt, vointa si speranta sunt cuvintele Leului.

Asa cum se intampla si cu mama in cazul Racului, tatal este parintele care domina psihicul Leului. Legat tot de tata este si dorinta lui de a dovedi. Unii au un respect deosebit pentru tatal lor, dar sunt altii al caror respect este amestecat cu ambivalenta. Poate ca tatal nu i-a incurajat in momentele critice sau le-a ignorat aspiratiile. Oricare ar fi cauza, rezultatul este ca multi nativi sunt destul de critici cu tatal lor si nu simt nici o loialitate fata de el. Loialitatea si increderea sunt lucruri importante pentru ei.

Cand nativul Leu isi croieste drum catre o viata independenta si matura, increderea in sine apare, si adevarata forta a personalitatii lui. Leii sunt faimosi pentru aptitudinile lor organizatorice si manageriale. Afirmarea sinelui, incercarea de a face ceva original si tinta catre stele presupun, evident, implicarea propriului ego. Sunt curajosi si indrazneti, si mult mai important, sunt pregatiti sa munceasca foarte mult pentru a obtine ceea ce vor. Nu peste mult timp vor invata ca nu toata lumea le va aplauda eforturile. Tot timpul vor fi oameni care de-abia asteapta sa-i traga in jos. Ambitiosul Leu descopera "factorul detractor". Insa deseori Leul este de admirat, dar admiratia naste si ea invidie. Unii Lei par sa-si faca singuri dusmani prin puterea personalitatii lor si prin ambitiile lor olimpice. Munca grea nu-i displace Leului. Nu este o persoana care sa astepte sa primeasca ceva pe degeaba. Se numara printre cei mai truditori nativi ai zodiacului. Cu o singura conditie, trebuie sa-i placa ce face. Nu se poate multumi cu o singura "slujba". O slujba plictisitoare, in care nu se poate exprima, cu un potential limitat, chiar daca e foarte bine platita, ii poate distruge sufletul. El este un idealist, trebuie sa creada in ceea ce face. De asemenea, intr-un anume fel trebuie sa fie si la conducere. Leul este o persoana mult prea autoritara pentru a fi prea mult timp un subaltern. Ii place sa conduca si nu-i place sa fie condus sau supravegheat indeaproape. Pe scurt, Leul vrea sa fie seful sau cel putin isi doreste sa aiba pe cineva cu care sa faca pe seful, chiar daca acel cineva este seful insusi.

Un alt ingredient care asigura succesul Leului este si faptul ca este un semn fix. Pasiunea, idealismul si stilul incisiv sunt caracteristicile care dau nastere ambitiei si fortei. Faptul ca este un semn fix dar si unul de foc ii acorda Leului puterea de a mentine un ritm sustinut pe perioade mari, pastrandu-si umorul si daruirea. Pasiune plus perseverenta - este o formula de succes foarte impresionanta. Atata timp cat speranta si scopul catre care tinde acea munca raman intacte, Leul va lucra douaspezece ore pe zi, luni daca e nevoie, pentru a duce acele lucruri la bun sfarsit. Perseverenta il face sa obtina lucruri pe care altii, la fel de talentati, nu le pot obtine. Odata ce un Leu si-a dat cuvantul, va fi in stare sa mute muntii din loc pentru a-l respecta, in special daca e in joc reputatia lui, si mai mult daca ceilalti depind de el. Toti avem tendinta de a duce la extreme propriul semn zodiacal. Extrema pe care o are Leul este o obsesiva cautare a gloriei. Undeva, in partea ascunsa a extremelor lui se afla si megalomania. Exista momente in care unii ii acuza in mod justificat pe Lei ca sufera de complexul Napoleon. Credinta ca vointa lor si dreptul de a fi conducatori sunt singurele lucruri de care au nevoie pentru a invinge orice opozitie, poate fi cea mai mare greseala a Leilor. Leul se poate transforma intr-un mic dictator, cu toate ca ii place sa se considere un dictator binevoitor. Cand devin prea dominanti, ei stiu ce le face bine lor si celorlalti. Totul se subordoneaza unei cauze bune, asa ca e in regula. Oamenii ii lasa uneori pe Lei sa joace acest rol pentru ca ei sunt straluciti in organizare. Oricum, cine si-ar pune in cap asemenea forte? De foarte multe ori prietenii, partenerii de viata, colegii gasesc ca e mult mai usor sa opuna cat mai putina rezistenta si sa treaca totul cu vederea.

Cand Leii iau in valul lor de entuziasm pe toata lumea si se asteapta ca toti sa-si joace rolul in obsesia lor, acest lucru poate genera mari probleme. Leii sunt atrasi cu usurinta de castigurile mari. Ei isi pot supraestima potentialul si pot avea o incredere oarba in faptul ca vointa lor este destul de puternica pentru a obtine tot ceea ce si-au pus in gand. Daca Leii ar putea sa imprumute din detasarea Varsatorului si daca ar putea sa lase o distanta mai mare intre ei si obiectul pe care si-l doresc, atunci ratiunea s-ar putea instala si vor vedea ca nu vor mai fi obsedati de asteptari mari (si uneori ireale).

Satisfactia personala este un lucru important pentru nativii acestui semn, dar ei sunt marinimosi si dornici sa imparta meritele unei munci grele.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole