Vărsător


Libertatea de a face ce ii place este atat de cruciala pentru fericirea Varsatorului, incat a facut din aceasta crezul personal. Pana si cel mai responsabil si mai familist Varsator pleaca uneori de acasa pentru a vedea singur un film. Familia lui s-a obisnuit cu gandul ca se va inscrie la un curs de seara de literatura intr-un an, iar in urmatorul se va alatura grupului amatorilor de drama. Se stie de asemenea cat de mult iubeste Varsatorul reuniunea familiei de Craciun. Deja Varsatorul arata ca un semn destul de contradictoriu si enigmatic. Este adevarat ca personalitatea lui este atat de plina de paradoxuri interesante, incat este greu de descris cu exactitate. El rezista cu putere oricarei incercari de a fi catalogat si definit. O mare parte a firii paradoxale a Varsatorului poate fi explicata prin faptul ca acest semn este guvernat de doua planete, Saturn si Uranus, iar doua planete mai diferite ca acestea nici nu se poate gasi. Din aceasta combinatie rezulta oameni interesanti, chiar daca nu sunt intodeauna usor abordabili. Saturn explica latura conservatoare a personalitatii Varsatorului. Este tipul de om cu picioarele pe pamant, un stalp al societatii. Reprezinta latura Varsatorului care isi doreste intregul arsenal al securitatii: casa, familie, un venit regulat si bani in banca pentru zile negre. Vom intalni multe persoane moderne, nascute in aceasta zodie, care vor fi predominant de consevatoare si demodate. Pe scurt, in intregime saturniene.

Pentru Varsatori fortele lui Saturn si Uranus pot fi o contrabalansare folositoare reciproca si un antidot minunat pentru extremele fiecaruia, chiar daca in combinatie planetele produc acele paradoxuri care il fac pe nativul acestei zodii atat de interesant si uneori atat de uimitor. Chiar cand crezi ca ai reusit sa cunosti un Varsator, va face sau va spune ceva care te va forta sa regandesti ideea ca l-ai putea cunoaste. Este greu sa intelegi ca prietenul care apare la usa oferindu-se voluntar sa-ti vopseasca locuinta in care tocmai te-ai mutat, este una si aceeasi persoana cu cea care cu numai o saptamana in urma, a spus ca s-ar putea sa nu fie prezenta in ziua mutarii.

Poate cunosti un Varsator care nu adora nimic mai mult decat sa se adune cu prietenii la o masa prelungita de duminica. El sau ea vor sosi intodeauna zambitori, incarcati cu o sticla de vin si alte delicatese. Daca astepti o invitatie reciproca, astepti mult si bine. Sunt destui Varsatori care incearca sa evite bucataria la fel de mult ca si angajamentele neplacute. Poate ca ai cinat vreodata la un Varsator acasa, iar mancarea a fost fantastica. Esti sigur ca a facut-o el? Industria mancarurilor semipreparate intra sub patronajul Varsatorului.

Cele mai bune intalniri cu nativii acestei zodii sunt acelea care au loc mai mult sau mai putin ad-hoc. Pur si simplu se intampla. Atunci s-ar putea sa ajungi in situatia de a spune ca nu mai cunosti nici o alta persoana care poate fi o companie atat de stimulatoare. Varsatorii sunt cei mai prietenosi oameni. Ei prefera ca legaturile cu oamenii sa fie prietenoase, libere si usoare. Adevarul este ca nu se simt prea bine in relatii intime. Nu este neobisnuit sa auzi ca sotiile Varsatorilor s-au simtit adesea mai mult prietene decat iubite. A avea prieteni este esential pentru bunastarea Varsatorilor. Ei se simt foarte bine in preajma oamenilor cu care pot impartasi ideile si teoriile. Invariabil sunt primii care au citit ultima carte referitoare la viata pe Marte sau care analizeaza motivul pentru care au fost construite piramidele si te vor uimi cu conceptiile lor. Daca apare un film nou, controversat, ei se vor duce sa-l vada si vor petrece ore intregi discutand in jurul lui. Oamenii adesea ii descriu pe Varsatori ca excentrici, diferiti, depasiti, boemi, sau pur si simplu ciudati. Si totusi acestia sunt adesea straluciti, dotati si binecuvantati cu abilitatea de a vedea ce se va intampla, cu mult inaintea altora.

Fiecare Varsator a avut la un moment dat ideea fantastica a unui nou produs, a unui nou tip de folosire a energiei solare, a unui nou serial de televiziune sau orice altceva nou care ar putea face lumea mai buna. Niciodata nu a ramas in pana de idei bune. Dar daca nu va acorda o atentie sporita practicii pentru care Saturn este responsabil, ideile lui risca sa nu ramana decat la nivel teoretic.

Un Varsator are un fel inimitabil de a-ti ridica moralul. Cand este in preajma, cantitatea de electricitate din jur este mai mare. Va inveseli garantat orice companie si te va uimi cu ideile lui inspirate, incitante. De fapt, Varsatorul nu gaseste nimic mai atragator decat ceea ce este nou. "Socul noului" nu este deloc un soc pentru nativul acestei zodii. Acesta este semnul care este cel mai greu de socat dintre toate. Spiritul Varsatorului este spiritul avangardistului. Multi spun ca talentul Varsatorului este frecvent aflat atat de departe in viitor, incat spiritele mai pamantene nu il pot detecta, altii sustin ca talentul lor este o prostie. Vom intalni Varsatori care tin foarte mult la dispozitivele lor trasnite ce functioneaza cu ajutorul curentului electric. Calculatoarele sunt o specialitate a lor, iar cel care nu este adeptul ideii de informatie nelimitata, pentru toata lumea, pe internet, este neobisnuit. Cu dorinta lui pentru informare, legatura cu alte minti prin intermediul internetului poate fi uneori mai atragatoare pentru un Varsator decat contactul personal. Cu toata reputatia sa de semn "prietenos", cei mai multi Varsatori sunt reci si cumva detasati. Contactul cu ceilalti este teribil de important, dar prefera sa mentina o anumita distanta emotionala intre ei si restul lumii.

Detasare-apropiere, este o problema majora pentru Varsator indiferent de circumstantele individuale ale copilariei. In general multi dintre ei au fost crescuti in case in care membrii familiei se tineau la distanta unii de ceilalti, cu mai putina caldura si afectiune fizica spontana decat alti oameni. Probabil din acest motiv cei mai multi Varsatori se retrag in fata adevaratei intimitati si au o teama inconstienta de scufundare in ceea ce ei considera un vartej de emotie.

Cei mai multi nativi ai acestei zodii, in anumite momente ale vietii lor, au simtit ca sunt mai ciudati decat ceilalti. Aceasta ar putea fi motivul pentru care simt nevoia sa se autodefineasca prin a deveni membrii unui grup sau pentru care refuza sa se apropie prea mult de o alta persoana. Varsatorii sunt hotarati sa fie (si sa ramana) ei insisi. Ideea ca cineva le-ar putea eroda libertatea personala sau le-ar putea formula prea multe cereri emotionale, impiedicandu-i sa faca ceea ce vor, suna extrem de amenintator pentru ei. In cadrul unui grup dinamica este neamenintatoare. Ca parte a grupului, persoanele nascute in aceasta zodie se simt libere sa faca ce vor, apartinand in acelasi timp cuiva, cu toata securitatea si sprijinul de care au nevoie. Cel mai important grup caruia Varsatorul doreste sa-i apartina este bineinteles familia. Nu sunt "persoane de familie" in felul in care sunt Racii si Taurii, dar au aceeasi nevoie profunda de a face parte din ea si respecta foarte mult avantajele casatoriei si ale vietii familiale. Varsatorii nu sunt persoane iubitoare de casa (numai daca nu au luna in Capricorn si Ascendentul in Rac, de exemplu). Intr-adevar "casa" ar putea insemna ceva total diferit pentru nativii acestei zodii decat pentru ceilalti oameni. Au nevoie sa stie ca familia si casa ii vor asteapta sa se intoarca, dar nu isi doresc apropierea constanta pe care multi o asociaza cu viata familiala. Indiferent cat de mult subscriu structurii tribale familiale (si conservatorul Saturn insista sa faca acest lucru), exista o latura a Varsatorului care intodeauna ramane separata. Are nevoie de spatiu personal si este gata sa ofere aceleasi lucru si altora. Nu ii poti restrange libertatea de actiune. Uraste sa fie posedat si va evita relatiile care sunt prea intime. Unul dintre acele paradoxuri ale lui este ca are nevoie de perioade regulate pentru el insusi, cautand in acelasi timp compania oamenilor.

Varsatorul este un semn de aer. Nativii se mandresc cu claritatatea gandirii si rigoarea intelectului lor. Este de asemenea si un semn fix. Aceasta calitate le asigura tenacitatea si puterea de a-si atinge scopul. Faptul ca sunt semn fix cat si semn de aer le da o putere fantastica de concentrare. Daca sunt absorbiti de ceva sau au un interes, pot fi la fel de concentrati ca un Scorpion si la fel de hotarati ca un Leu si un Taur. In acelasi timp, combinatia de semn fix si aerian poate fi reteta perfecta pentru incapatanare. Sunt destui nativi care nu intentioneaza sa faca nici o modificare a dorintelor sau a parerilor lor. Datorita mentalitatii lor fixe, oamenii pot fi uneori determinati sa ii acuze de intrasigenta si pedanterie. Cand Varsatorul ia o hotarare, nimic nu o mai poate schimba. Sunt foarte atasati de credintele si opiniile lor si daca au impresia ca cineva le pune la indoiala, pot fi foarte recalcitranti. Este irelevant ceea ce afirmi, oricat de bine ti-ai prezenta cazul pe temeiul logicii si al dovezilor. Nu vor sa se dea batuti. Nu cumva unii Varsatori contrazic de dragul de a se afla intr-o controversa? Au un fel de satisfactie perversa din asta? Exista un tip de Varsator care pare sa sufere de un ingrozitor complex de superioritate intelectuala si ii poate enerva pe ceilalati cu dorinta de a avea intodeauna ultimul cuvant si cu inabilitatea de a nu admite ca s-a inselat.

Cand cineva provoaca una dintre teoriile lui preferate, loveste in mentalitatea fixa a Varsatorului. Nu este un lucru rau ca uneori sa fii detasat. De fapt, poate fi foarte folositor sa fii capabil sa apelezi la o anumita distantare in circumstante dificile. Dar unii Varsatori pot parea atat de insensibili celorlalti si atat de departati de propriile lor sentimente, incat oamenii ii considera duri, reci si chiar nemilosi. Problema emotiilor este ca ele se ascund pe taramul irationalului. De aceea Varsatorii simt ca emotiile reprezinta un teritoriu in care este periculos sa se aventureze. Sunt momente cand detasarea fata de sentimente inseala umanitarismul lor. Unii spun vorbe mari despre egalitate si dragostea de a filozofa in legatura cu ce e mai bine pentru omenire. Coboara-l insa din planul universal in planul personal si vei descoperi ca acest comportament insensibil este incompatibil cu cuvintele frumoase.

Aroganta si talentul prin care isi justifica actiunile alcatuiesc portretul celei mai intunecate laturi a Varsatorului. El este un semn foarte incordat. Vorbind din punct de vedere psihologic, guverneaza sistemul nervos, si cand presiunea creste, reactiile nativilor devin imprevizibile. Izbucnirile bruste de manie si cele verbale reprezinta adesea felul in care isi elibereaza frustrarile. Varsatorii iubesc neobisnuitul si imprevizibilul. Spre deosebire de alte semne, carora le place sa stie cu exactitate ce fac astazi sau maine, lor le place sa exploreze ceea ce le apare in cale si le trezeste interesul. La urma urmei, niciodata nu poti sti unde duce acest lucru.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole