Capricorn


Cel care se bizuie pe propriile sale forte. Acesta e Capricornul. Persoanele nascute sub acest semn sunt printre cele mai descurcarete si mai practice dintre toate. Capricornul este numit adesea "semnul omului realizat prin propriile puteri". Probabil pentru ca nu prea multi nativi primesc un impuls la inceputul vietii si chiar si cei care provin din clase sociale privilegiate admira persoanele al caror succes este numai meritul lor. Cei nascuti in zodia Capricornului nu asteapta favoruri sau ca norocul sa dea peste ei. Sunt gata sa isi castige acest noroc. De fapt, prefera aceasta modalitate. Ei s-ar simti stanjeniti daca ar accepta o oferta destul de favorabila. Prefera sa stie ca nu sunt dependenti de sprijinul sau vointa altuia. Si cred sincer ca ei insisi sunt cea mai buna investitie a lor.

Ceea ce Capricornul isi doreste cel mai mult este puterea. Puterea temporala. Puterea temporala este ceea ce ai dobandit cand ti-ai construit o pozitie in societate si ai devenit cineva. Ambitiosul Capricorn are un cap bun pentru afaceri si este destul de istet ca sa isi dea seama ce poate obtine si ce nu. Cheia inaintarii, dupa parerea Capricornului, este planul. Multi oamenii isi fac planuri pentru urmatorii cinci ani, dar persoanele nascute sub acest semn au in fundul sertarului si planuri pentru urmatorii zece si douazeci de ani, unii chiar chiar planuri pentru viitorii 50 de ani. Sunt ganditori strategici, care doresc sa-si creeze structuri si sisteme in fiecare aspect al vietii. Disciplina este o caracteristica tipica a lor. Unii oamenii cred in soarta. Dar nu si nativii acestei zodii. Visarea cu ochii deschisi si dorintele considerate de neimplinit sunt privite ca indulgente prostesti si pierdere de timp. Lor nu le lipsesc in totalitate speranta si credinta, dar considera ca acestea trebuie sprijinite cu ceva, care sa fie solid si tangibil.

Ideile si oportunitatile sunt lipsite de semnificatie pentru Capricorn daca nu dau rezultate. Nu suporta ideea ca nu va obtine ceea ce stie ca poate obtine. Ca cel din urma semn de pamant, va avea aceeasi grija pentru bani ca si Taurul si Fecioara. Si el doreste sa implineasca datoriile sociale, pentru a se integra in societate. Dar are o viziune sociala mai larga si are nevoie sa se concenteze dincolo de experienta proprie. Vrea sa faca ce e bine, nu numai pentru el insusi, ci si pentru asamblul societatii. Capricornul este unul dintre semnele cardinale, iar persoanele cardinale sunt constiente de sine si au abilitatea de a pune pe picioare orice. Capricornul fiind un semn cardinal de pamant, este dinamic si linistit, ambitios si extrem de practic, deci o personalitate impresionanta.

Capricornul niciodata nu se complace si nu este multumit de ceea ce a obtinut, daca este loc pentru mai bine si pentru un succes mai mare. Autoperfectionare si autostapanire sunt cuvinte caracteristice Capricornului. Daca intoarcerea la scoala, invatarea unei limbi straine sau perfectionarea in domeniul calculatoarelor il vor ajuta in viata, atunci va face aceste lucruri. Fecioara este privita in general ca semnul perfectionismului. Dar nici Capricornul nu se lasa mai prejos. Nu e de mirare atunci, ca o descriere a unui Capricorn este plina de cuvinte ca autoritar, afacerist, ambitios si muncitor. La capatul listei se afla cuvinte ca sever, control, aspru, rigid, chiar dur si rece. Este adevarat ca se poate indentifica un Capricorn numai dupa aerul de gravitate. De obicei, impresia este insotita de o atitudine de demnitate. In privinta hainelor, prefera stilul clasic, care nu apartine nici unui timp. Eleganta este foarte apreciata de Capricorn. Au un fantastic ochi pentru calitate si considera hainele potrivite ca parte a investirii in propria persoana.

Cei nascuti in zodia Capricornului nu sunt luptatori nervosi sau dintre cei care se plang (desi uneori se bucura daca au ocazia sa planga pe umarul unui prieten). Chiar si cei mai rabdatori si stoici dintre ei isi pot pierde speranta daca lucrurile nu merg conform unuia dintre planurile pe cinci sau zece ani, sau daca se simt neapreciati si nu li se recunoaste munca grea. Atunci pot deveni teribil de invidiosi pe succesul, banii si fericirea altor oameni si maniosi pe cei ce par ca obtin totul cu putin efort. Nu se pot abtine sa nu intrebe "ce au ei si eu nu am?". Putini pot afla cat de depresivi pot deveni uneori, pentru ca au o mandrie personala si isi ascund sentimentele cu mare atentie. Este o politica buna de autoprotectie, gandeste Capricornul, daca iti tii pentru tine partile vulnerabile, sub control. Trebuie sa fii un prieten foarte bun si de incredere, inainte ca nativii din aceasta zodie sa isi deschida inima.

Demnitatea personala este ceva ce nativii din aceasta zodie apreciaza foarte mult. Sunt gata sa treaca prin incercarile si necazurile unei persoane umile (multi dintre ei se simt ca niste oameni umili). Daca isi orienteaza vederile asupra unui tel, rabdarea se impune. Indiferent cat timp le va lua sa atinga scopul propus, nativii acestei zodii vor persevera. Pozitivul Capricorn niciodata nu va ezita si nu se va da inapoi in fata obstacolelor care ar opri indivizi mai putin hotarati. Si totusi cand Capricornul ajunge in pozitia de control pe care si-a dorit-o in lumea lui, chiar si cel mai nobil dintre ei poate cadea in capcana extremei, pentru ca va pastra cu toate puterile ceea ce a obtinut, temandu-se ca ar putea sa piarda controlul. Daca nativii acestui semn sunt cuprinsi de aceasta teama, pot deveni extrem de neintelegatori si severi. In mintea lor, totul este justificat de ideea ca sunt mult mai capabili, mai maturi si mai competenti decat oricine altcineva. Este vorba de Capricornul paternalist, ale carui hotarari nu pot fi discutate, tatal (sau mama) care conduce casa cu pumnul de fier, sau colaboratorul care insista sa se urmeze strict procedura. Cand intentionezi sa pastrezi conducerea cu orice pret, te poti afla la un singur pas de a deveni despot. Chiar la nivelul vietii de zi cu zi, poate fi mult prea tentant pentru Capricorn, care doreste sa controleze totul, sa permita puterii sa treaca peste capul sau.

Uneori poti intalni persoane nascute sub acest semn care au muncit din greu ca sa castige respect, sa faca bani sau sa devina stalpi ai societatii si totusi par dezinteresate sau mai rau, ii desconsidera pe cei cu un succes mai mic ca al lor, ca si cum si-ar fi sters din memorie(si ei au o memorie excelenta) orice amintire referitoare la umilele lor inceputuri. Unii devin snobi. Tendinta spre elitism este una dintre cele mai putin atractive calitati ale acestui semn. Multi dintre nativii Capricorn au un vant mai prielnic in a doua parte a vietii lor. Nu urmaresc un succes rasunator si trecator. Ei sunt statornicii zodiacului.

Multi tineri nativi ai semnului se trezesc la un moment dat sub influenta unui mentor sau a unui model exemplar. Daca nu este cineva cu care lucreaza, ar putea fi un prieten mai in varsta pe care il admira. Dar ar putea fi de asemenea si un scriitor sau un filozof ale caror lucrari i-au inspirat. Indiferent despre cine e vorba, "mentorul" este cineva care ii invata lucruri pe care parintii lor nu i-au putut invata. Realitatea dura este ca cei mai multi Capricorni simt ca a lipsit ceva in relatia cu parintii lor. Aceasta nu inseamna ca nativii acestei zodii au avut de suferit de pe urma unor parinti rai sau abuzivi. Mai degraba, unul dintre parinti nu s-au aflat fizic langa ei, fiind decedat sau divortat, sau pur si simplu nu a existat din punct de vedere emotional. Sau poate ca propriile probleme si interese ale parintilor le-au ocupat cea mai mare a timpului, ramanadu-le foarte putin ragaz pentru cresterea corecta a copiilor. Acestia niciodata nu par ca sunt rasfatati sau ingrijiti excesiv. Foarte rar reprezinta copilul favorit. Taote acestea macina copilul Capricorn, care trebuie sa se ingrijeasca de propriile nevoi emotionale.

Din acest motiv, nativii acestui semn cauta modele si exemple care sa le inspire siguranta in afara cercului familial. Cele mai multe femei sunt destul de constiente de faptul ca nu vor sa fie ca mamele lor. Cat despre tata, se pare ca de pe buzele lui o critica aluneca mai usor decat o alintare. Sau cel putin asa isi aminteste Capricornul. Nu ne surprinde, atunci ca astfel de persoane cresc cu dorinta adanca de aprobare si afectiune. Din aceste experiente timpurii rezulta teama Capricornului de a fi dependent de bunatatea si generozitatea altcuiva si nevoia de a-si controla propria viata. In momentele de stres ei fac fata situatiei ridicand armuri psihice, mai degraba decat sa se lase prada raurilor de lacrimi si emotii.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole