Dragon


Dragonul este deosebit de mandru, de tenace si de impetuos, avand o energie inepuizabila ce abia asteapta sa-si croiasca drum in afara. Din acest motiv el este foarte sincer, deschis si nu cunoaste caile ocolite pe care merg altii. Orice meschinarie, barfa sau minciuna ii repugna profund si le va acorda "posesorilor" acestora doar dispretul sau. E de la sine inteles ca ii lipseste in cea mai inalta masura tactul si adeseori chiar elementara politete - acest lucru intamplandu-se mai ales atunci cand e foarte nervos. Se stie ca Dragonul este iute la manie si ca nu suporta nici un fel de constrangere.

Foarte activ, avand in permanenta credinta ca duce la indeplinire o misiune speciala in aceasta lume, el infaptuieste adesea lucruri mari, grandioase, nemaivazute. Puterea sa e imensa, in jurul acestui personaj fantastic din mitologia chineza tesandu-se multe legende. Stralucitor, inteligent, animat de o dorinta irezistibila de afirmare, iubit si iubitor, profund, original si foarte aparte de ceilalti, el trece prin viata ca un meteor, uimind si incendiind lumea cu entuziasmul sau molipsitor. Optimismul de care da dovada nu poate fi explicat prin imprejurarile concrete, ci pare mai degraba o forta propulsoare ce emana din interiorul sau. El e facut sa conduca si nu va pregeta sa-si asume acest rol si chiar sa lupte pentru el.

In relatiile cu ceilalti este direct, cinstit, vorbaret si are mult farmec. Isi impune exigentele celorlalti asa cum si le impune si siesi, fara a face nici o concesie in aceasta directie. Generos, profund, devotat celor pe care-i iubeste, nu ezita in a le acorda sprijinul sau, si extrem de hotarat (ca in tot ce intreprinde, dealtfel) sare in ajutorul solicitantilor. Acestia pot fi siguri ca au un aliat de nadejde, caci Dragonul e genul de om care lupta pana la capat, atata vreme cat mai are un dram de energie in fiinta sa. Spirit cuceritor, actioneaza de regula la scara mare, realizand planuri de activitate pe masura ambitiilor sale. Uneori poate deveni megaloman ori fanatic. Alte eventuale defecte sunt aroganta, lipsa de ratiune, increderea prea mare in fortele proprii, irascibilitatea si incapatanarea.

Dragonul este in genere foarte credul si influentabil, modificandu-si adesea opiniile din mers; daca simte insa ca l-ai mintit, te poti astepta la o izbucnire de manie groaznica. Cu toata neprevederea sa si imprudentele pe care le face, e considerat semnul cel mai prosper din zodiacul chinezesc.

Sa mai mentionam, in final, faptul ca are un simt al datoriei foarte dezvoltat si ca isi propune intotdeauna sa nu nesocoteasca interesele celorlalti.


Vezi mai detaliat, în funcție de element.

Dragon de Foc
Dragon de Pământ
Dragon de Metal
Dragon de Apă
Dragon de Lemn

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole