O planetă este descrisă ca fiind retrogradă (notată cu Rx) atunci când se mișcă în sens invers în zodiac (de exemplu dacă este la 4 grade Berbec și se îndreaptă spre 3 grade Berbec, nu spre 5, cum ar face dacă ar avea o mișcare directă). Bineînțeles că planetele nu se mișcă decât într-un sens pe orbita lor, deci niciodată nu se mișcă în sens invers sau se opresc din mișcare. Mișcarea retrogradă este o iluzie optică creată datorită mișcării de revoluție a Pământului în jurul Soarelui și faptului că celelalte planete au viteze de revoluție diferite decăt a Pământului. Opusul mișcării retrograde este mișcarea directă. Soarele și Luna au numai o mișcare directă.


Mercur Rx

Venus Rx

Marte Rx

Jupiter Rx

Saturn Rx

Uranus Rx

Neptun Rx

Pluton Rx

clic pe o planetă pentru a afla mai multe


Fiecare planeta din harta natala arata modul in care iti folosesti un anumit tip de energie. De exemplu Mercur reprezinta mintea, ideile, energiile mentale, Venus ce pretuiesti si cum interactionezi cu altii in plan afectiv etc. Cand o planeta din harta ta natala este retrograda, energia acelei planete este perceputa intr-un mod intern si subiectiv. Exista deasemeni o legatura cu trecutul tau (vietile tale anterioare), lucru de care se ocupa astrologia karmica. Cu Venus retrograda, conceptia ta despre frumos este alta decat a oamenilor din jurul tau, cu Mercur retrograd gandirea ta este diferita, cu Jupiter, planeta filosofiei, etica, moralitatea sau religia pot sa difere de cea a familiei tale.

Faptul ca in tema natala ai anumite planete retrograde nu inseamna neaparat o pedeapsa pe care o ai de executat. Dimpotriva, poate fi chiar un mare dar pe care il primesti in aceasta viata. Este important sa privesti harta natala ca pe o harta care iti arata calea spre pace si armonie, si nu ca pe ceva care iti demonstreaza o vedere negativa asupra ta. Planetele retrograde iti dau marea oportunitate de a avea o mai mare intelegere asupra domeniilor semnificate de acele planete, la nivelul indicat de semnele in care se gasesc.

Este important daca planeta retrograda este unghiulara (aproape de cuspidele importante), sau in acelasi semn cu Soarele, sau daca este guvernatorul hartii, pentru ca atunci poate domina personalitatea. Domeniul vietii afectat de planeta retrograda este dat de casa in care aceasta se gaseste, casa a carui guvernator este planeta retrograda, si casele in care se gasesc planetele ce fac aspect cu planeta retrograda.

Planetele retrograde nu neaga anumite evenimente, ci doar le intarzie. Cei care au in harta natala multe planete retrograde au un drum mai lung de facut in calea spre cunoastere si au un liber arbitru diminuat. Cei cu nici o planeta retrograda sunt cei care decid de mici ce vor face in viata si nu lasa pe altii sa hotarasca in locul lor.

Soarele si Luna nu au niciodata o miscare retrograda. Nodurile Lunare (calculate mean) sunt intotdeauna in miscare retrograda, iar Nodurile Lunare (calculate true) sunt de obicei in miscare retrograda si ocazional au miscare directa.



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce fel de cartof ești?