Casa VII

Generalități

Casa VII reprezinta, in compartimentarea intereselor omenesti, notiunea unirii cu alta persoana. Casa I care-i sta in fata reprezinta pe cel nascut, cu toata organizarea lui psihotemperamentala; casa VII reprezinta tipul astral catre care "tinde" insul. In general, vom spune ca o ocupare masiva a casei I, reprezinta o individualitate puternica, iar o aglomerare de planete in casa VII arata tendinta navalnica pe care o are nativul de a se "uni" cu altul, prin asociatie sau casatorie. Domeniul arata si posibilitatea aparitiei unor personaje, pe care diferitele rezonante ale nativului le fixeaza sub chipul dusmanilor, sau al agresorilor. Casa oglindeste raportul personal cu lumea inconjuratoare, cu acea lume cu care se stabilesc relatiile vitale reciproce. In functie de situatia casei VII cel nascut isi va cauta tipul de reintregire, intr-un mod constient ori inconstient, sub forma camaradului, colaboratorului, asociatului sau a sotului. Constelatiile marcante in casa VII vor arata intodeauna ca accentul straduintelor personale cade asupra cultivarii relatiilor cu cei din jur, inclusiv oficialitatea. Aspectarea armonica sau dezarmonica a planetelor aflate in aceasta casa va arata caracterul placut sau neplacut al trairilor din acest domeniu si destinele persoanelor respective. Acolo unde constelatiile vor vadi o atitudine de lupta, urmarea va fi o relatie combativa cu lumea inconjuratoare, exprimata in mediul nostru social prin eventuale procese sau conflicte. Rezonanta lor in destin se va arata in bine sau in rau dupa aspectele planetare si alte elemente de judecata astrologica.

Cuvinte cheie

Arta, frumusete, viata emotiva, afaceri, cooperari, asocieri, casatorii, asociati, uniuni, procese, divorturi, rupturi, judecati civile, contracte, dusmani pe fata, razboi, tratat, adversar, animozitate, criza materiala, hoti, asasini.


Analogie
Culoare culori inchise, spre negru
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil
Bucurie -
Cosemnificator

Fiziologic

Schimburile cu exteriorul, de exemplu la nivelul alveolelor pulmonare sau al pielii, grefele, transfuziile, protezele, donarea de sange, de tesuturi, de organe. Casa VII este implicata de fiecare data cand un fenomen organic sau energetic necesita colaborarea mai multor tesuturi sau organe. De exemplu, este cazul pentru toate procesele legate de functionarea endocrina, sau pentru moleculele sau energiile care s-au format gratie actiunii combinate a mai multor organe.

Organic

Rinichi.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole