Casele astrologice reprezintă sectoare de cerc în care sunt așezate cele 12 semne zodiacale și planetele. Ele mai sunt denumite și Casele Pământului, spre deosebire de zodii, care mai poartă denumirea de Casele Cerului.

Dacă planetele în semne răspund la întrebarea "Cine ești?", planetele în case dau răspuns la întrebarea "Ce ești?".

Casele sunt în număr de 12. Cele aflate pe aceeași axă, deci opuse (I cu VII, II cu VIII etc) sunt în strânsă legătură una cu cealaltă, ele completându-se reciproc. Fiecare casă reprezintă un domeniu de activitate a vieții noastre, a cărui importanță este mai mare sau mai mică în funcție de ocuparea sa de către una sau mai multe planete.


Casa I

Casa II

Casa III

Casa IV

Casa V

Casa VI

Casa VII

Casa VIII

Casa IX

Casa X

Casa XI

Casa XII

clic pe o casă pentru a afla mai multe


La nivelul influentei astrale, primim de la planete influxuri care ne modeleaza sfera mentala, de la semne influente care afecteaza psihicul, dar toate aceste influente se manifesta in plan exterior, prin intermediul Caselor Astrologice, ele fiind cele care le concretizeaza.

Pentru numerotarea caselor se utilizeaza cifre romane. Actiunea de a gasi pozitiile caselor se numeste domificare (lat. domus = casa). Exista mai multe sisteme de domificare, dintre cele mai cunoscute sunt: sistemul egalitar (cele 12 case sunt egale; sistemul este aproximativ, iar MC nu coincide cu cuspida casei X); sistemul inegalitar: Placidus (sec. al XVII-lea), Campanus (sec. al XIII-lea), Regiomontanus (sec. al XV-lea) etc. Sistemul cu cea mai larga raspandire este Placidus.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole