Balanță

Generalități

Indica angajamentele, promisiunile, semnaturile, uniunile, legaturile, intelegerile, procesele si in general, afacerile in legatura cu legile. Este in legatura cu casa VII a Cerului. Ideea precumpanitoare a acestui semn este "a echilibra". Nativul se va stradui sa ajunga la aceasta idee, statornicind intre semenii sai reguli si legi. Persoana va fi in cautarea armoniei si a fortelor opuse, pe care se va stradui sa le impace. Isi va executa planul prin persuasiune si diplomatie. Nativul va fi sensibil, rafinat, simpatic, artist si delicat. Adeseori, se va afla intre cel mai viu entuziasm si descurajarea cea mai adanca. Adeseori este nehotarat, tocmai fiindca ii este teama sa nu faca vreo greseala. Ii place tot ce este frumos si armonic. Este sovaitor si adeseori nu poti conta pe el. La o aspectare armonica, cei insemnati de Balanta au toate calitatile mentionate mai sus, iar la o aspectare dezarmonica vor arata usuratate si o lipsa totala de simt moral, unite cu un gust extravagant si o purtare imorala.

Cuvinte cheie

Echilibru, justitie, armonie, alegere, sociabilitate, diplomatie, arbitraj, conciliere, ezitare, uniune, casatorie, opozitie, estetism, pace, seductie, complementaritate, colaborare, echitate, conventional, snob, artistic, gust, placere, inconstanta, prevenire.


Longitudine 180°-210°
Perioadă 23 septembrie - 22 octombrie
Semn masculin, de aer, cardinal
Verb a oscila
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Tipologic

Impresia de armonie este predominanta, atat pe plan fizic cat si psihic. Blandete, rotunjime, amabilitate, senzualitate. Balanta da o statura inalta, desupra celei mijlocii, un corp bine alcatuit, figura rotunda, cu o culoare limpede de alabastru. Parul fin, brun, adesea negru, ochii negri, foarte vioi.

Psihologic

Este o fiinta rafinata care cauta mai degraba esteticul decat competitia, nuanta si compromisul mai degraba decat afirmatia transanta. In caz de disonanta, acest dinamism se poate transforma in nehotarare, imobilism sau lipsa de vlaga.

Profesional

Subiectii nascuti sub aceasta influenta au inclinari artistice daca Venus este bine aspectata. In general sunt foarte indemanatici si foarte potriviti in afaceri.

Sentimental

Din punct de vedere sentimental, atat barbatii cat si femeile sunt indragostiti innascuti, si tind sa se comporte ca atare. Femeile sunt gratioase, au un gust si o curiozitate insinuanta. Sunt foarte cochete.

Organic

Balanta guveneaza rinichii, ureterele, glandele suprarenale si coloana lombara.

Patologic

Se inregistreaza predispozitii pentru afectiuni ale cailor urinare, ale rinichilor si ale fierii. In plus, lumbago, uremie, eczeme, diabet, infectii de tract urinar, spasmele vezicii, afectiuni ale sistemului vasomotor, ulcere si abcese ale rinichilor, sifilis. Din punct de vedere glandular, lucreaza lobul posterior al hipofizei, iar la unii nativi mai persista actiunea timusului care ar fi trebuit sa dispara la varsta pubertatii. In acest din urma caz, va predomina in nativ un complex infantil.

Destin

Viata este mai fericita pe planul social decat pe cel intim, familial. Risc in relatiile cu cei apropiati, despartiri dureroase, pierderi de afectiuni si procese cu rezultate detestabile.

Copiii

Parintii unui copil nascut in Balanta vor trebuie sa intareasca in odrasla lor o atitudine transanta, ori curat afirmativa, ori curat negativa, pentru a-i da un teren solid in manifestarile vietii de mai tarziu. Vor trebui sa puna de cu vreme frau unei tendinte de lingusire pe care, adeseori, o au copiii respectivi. Pedepsele vor trebui dozate cu masura si date numai in cazul greselilor manifeste, fiindca o observatie sau o pedeapsa injusta creeaza un climat dramatic in tanarul suflet in care vibreaza sentimentul de justitie, care nu trebuie jignit in nici un fel. Educatia copiilor trebuie indreptata catre artele frumoase, pentru care poseda aptitudini innascute: pictura, muzica, dans.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră
Theo Montera - Tratat practic de astrologie medicală




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce vârstă simți că ai?