Gemeni

Generalități

Indica lucrurile, fiintele si evenimentele duale, actele scrise, vorbele, relatiile curente, voiajurile scurte, pana la trei zile, fratii, surorile si vecinii. Este in corespondenta cu casa III a horoscopului. Ideea precumpanitoare a acestui semn este "expresia orala sau scrisa" , legata de o activitate febrila. Activitatea semnului este intens mentala si acest material mental este utilizat in doua chipuri: o categorie de nativi isi obosesc mintea creand si gandind, iar altii repeta si utilizeaza ideile altora. Semnul trezeste si pune in valoare curiozitatea mentala, dar este asa de frenetic in expresia sa incat arareori poate fi disciplinat sa reprezinte vreo valoare practica. Adeseori se traduce intr-o agitatie sterila si dezordonata, imbratisand mai multe activitati deodata, care nu-si ating telul. Cei nascuti sub acest semn sunt abili si adaptabili, dibaci, dar nestatornici, simpatici prin excelenta, gata sa-ti faca un serviciu si sa schiteze un semn de amabilitate. Au un spirit fin, patrunzator si sunt atrasi de lucrurile frumoase. Antrenati de frumusetea ideii si de speculatia abstracta, dialectica, isi uita interesul propriu si pot fi usor pacaliti. Au inventivitate, facultatea de a asimila rapid, maniere delicate si un gust rafinat. Mare mobilitate a fetei si o abilitate remarcabila a mainilor.

Cuvinte cheie

Comunicatie, gand, adolescenta, vivacitate, mobilitate, superficialitate, adaptabilitate, inmultire, adunare, respiratie, revelatie, vibratie, informatie, difuzie, dualitati, scriere, alfabet, numar, studiu, versatilitate, inconstanta, imprastiere, risipire, convingere, animatie, curiozitate, intelectualitate, elocventa, ingeniozitate.


Longitudine 60°-90°
Perioadă 22 mai - 21 iunie
Semn masculin, de aer, mutabil, dublu, steril
Verb a gandi
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Tipologic

Ceea ce frapeaza la un subiect marcat de semnul Gemenilor este vivacitatea sa, atat fizica cat si psihica. Subtire si suplu, subiectul este extrem de mobil si expresiv.

Psihologic

Ca si miscarile, ideile se succed cu rapiditate, fara sa fie aprofundate cu adevarat. El surprinde prin simtul lui ascutit de comunicare si schimburi. Este un viclean, un comediant, un superficial, o persoana care-si baga nasul peste tot. In caz de disonanta, acest dinamism se transforma cu usurinta in superficialitate, instabilitate, nestatornicie, o incapacitate de a aprofunda un rationament sau de a-si duce pana la capat angajamentele si proiectele.

Profesional

Pe un plan bun, cei nascuti in acest semn pot ocupa functii foarte variate in legatura cu scrisul, sau cu frecvente deplasari. Pot deveni foarte buni literatori, conferentiari, muzicanti, pictori, jurnalisti, notari, secretari.

Sentimental

Din punct de vedere sentimental, obiectivele sunt des schimbate atat de barbat cat si de femeie. Partea de atractie sau mai bine zis poarta prin care se strecoara afectiunea este pretuirea intelectuala si sufleteasca, mai mult decat erotismul.

Organic

Zodia Gemenilor guverneaza bratele, umerii, partea de sus a pieptului, sistemul respirator, arterele si venele pulmonare, bronhiile, traheele.

Patologic

Se inregistreaza predispozitii pentru urmatoarele boli: afectiuni nervoase, astm, tuberculoza pulmonara, pneumonie, pleurezie, pojar, tulburarile sistemului simpatic, bronsita, fracturi ale oaselor, mai ales ale degetelor, si afectiuni biliare. La femei, tendinte catre isterie. Din punct de vedere glandular, Gemenii stau sub influenta a doua feluri de glande si anume suprarenalele si lobul anterior al hipofizei. Da un temperament bilioso-sanguin la unii si bilioso-nervos la altii. Constitutia nu este puternica si obosesc foarte repede.

Destin

Viata va avea intodeauna ceva stralucit in traiectoria ei, dar fara acea reusita materiala, care pe drept cuvant li s-ar putea cuveni celor nascuti in Gemeni. Vor avea deceptii, insuccese, tocmai din cauza increderii in aproapele lor sau din cauza parasirii unui drum de realizare, pentru a lua un altul. Insa intodeauna marile resurse cerebrale se vor intinde ca un arc si vor cauta sa restabileasca lucrurile. Nativii din Gemeni pot ocupa situatii foarte variate si adeseori pot oferi "originalul" sub toate formele. Existenta este influentata de la nastere de vibratiile rapidei planete Mercur, asa ca intregul trai al celor nascuti in Gemeni va fi ca si natura framantata din perioada mai-iunie, un trai plin de agitatie, neastampar si neliniste, intodeauna semanat de ceva nou, fie in bine, fie in rau. Niciodata repaus, de la leagan pana la mormant.

Copiii

Copiii Gemeni apar dezordonati si fara disciplina in lucru. Parintii vor trebui sa le conduca munca si sa-i impiedice de la tendinta pe care o au de a incepe mai multe lucruri deodata. Lecturile vor trebui sa fie supravegheate. Daca se vor observa predispozitii pentru scris si deplasari, vor trebui sa fie condusi catre o viitoare ocupatie in legatura cu aceste predispozitii: ziaristica, publicitate, comert.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră
Theo Montera - Tratat practic de astrologie medicală




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Poți spune ce carte este, doar după copertă?