Vărsător

Generalități

Indica prietenii, protectiile utile, sprijinul, favorurile, serviciile facute si primite, spiritualitatea, spontaneitatea, adaptabilitatea, usurinta, spiritul de dreptate si asociatie, prietenia si instabilitatea. Este semnul cel mai uman al Zodiacului, reprezentat printr-un batran care varsa dintr-un vas apa peste intreg pamantul. Spre deosebire de celelalte semne de aer, Gemenii si Balanta, sovaitoare si schimbatoare, Varsatorul de apa are mai multa uniformitate si continuitate, fiind un semn fix si afirmativ. Vom avea in primul rand o stare spirituala de intelegere adanca a mizeriei omenesti, unita cu un simt altruist foarte dezvoltat. Omul va fi in stare sa-si iubeasca dusmanii, sa rasplateasca raul cu binele si sa lucreze intr-un scop constructiv, de avangarda. Caracterul nativului va fi prietenos, linistit, rabdator, hotarat, fidel, bine dispus, sincer, artist si rafinat. Mare atractie catre prietenie, in jurul careia i se va misca toata existenta. De altfel, prietenii ii vor da un ajutor hotarator in viata. Are idei avansate si intuieste noile formule sociale. De aceea, semnul va da de cele mai multe ori pe pionierii vremurilor noi si pe cei care vor propovadui ideile de avangarda. Este in corespondenta cu casa XI a Cerului. Ideea precumpanitoare a semnului va fi "a intelege". Tipul armonic va da pe marele reformator si pe omul zilei de maine. Tipul dezarmonic, pe demagog. Toti nativii au dispozitii marcante pentru stiinte oculte si in special pentru astrologie.

Cuvinte cheie

Revolutie, altruism, prietenie, fraternitate, cunoastere, cunostinta, observare, oportunism, contradictie, serviabilitate, rezistenta, libertate, viitor, modern, moda, independenta, originalitate, cosmos, univers, inventie, ritm, viteza, toleranta, simpatie, utopie, egoism, intuitie, ingeniozitate, cinema, televiziune, extravaganta, electricitate, spatiu.


Longitudine 300°-330°
Perioadă 21 ianuarie - 19 februarie
Semn masculin, de aer, fix si violent
Verb a sti
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Tipologic

Face pe om de statura mijlocie, cu figura prelunga, ochii si parul de un negru frumos, cu pielea foarte curata si un corp bine proportionat.

Psihologic

Daca Saturn predomina, fizicul este apropiat de cel al saturnianului, dar cu un psihism mai detasat de lume si de pasiunile sale. Daca Uranus este cel ce domina, subiectul, plin de vioiciune si miscare, este cu siguranta un nonconformist sau un inovator. El cauta neobisnuitul, aventura. Este intotdeauna in avangarda, in afara drumurilor batatorite. La ambele tipuri, notam valori de altruism si o greutate in a-si asuma sarcinile zilnice. In caz de disonanta, dinamismul acesta poate evolua spre o detasare excesiva fata de bunurile materiale si spre o inadaptare la normele sociale, spre un comportament excentric sau revoltat.

Profesional

Profesiile recomandate sunt cele care ofera o libertate cat mai mare: ghid, cercetator, savant, psiholog, dezlegator de mistere, activist social.

Sentimental

Din punct de vedere sentimental, cei nascuti in Varsator schimba des obiectivul, iar in afectiunile lor nutresc un sentiment idealist si dezinteresat.

Organic

Varsatorul de apa guverneaza fluierele picioarelor si pulpele, de la genunchi la glezna inclusiv, si are si o actiune reflexa asupra zodiei opuse, Leul.

Patologic

Se inregistreaza predispozitii pentru varice, cloroza, intoxicari ale sangelui, afectiuni nervoase, rani la tibie si peroneu, fracturile calcaiului, flebite, anemie, leucemie, epilepsie, paralizie convulsiva, tetanos, catalepsie, boli ale ochilor prin afectiunea nervului optic si scrantituri, tulburari de ritm cardiac. Predispozitii pentru electrocutare, sau moarte prin fulger.

Destin

Cei nascuti in Varsator sunt idealisti si adeseori utopisti. Vor suferi in viata consecintele aferente unei trairi sufletesti altruiste si dezinteresate. Le va lipsi prin urmare succesul, asa cum se intelege curent acesta, pe planul social sau financiar. Prietenii vor fi insa de un mare folos si ei il vor ajuta in cele mai dificile clipe ale vietii.

Copiii

Educatorii copiilor din Varsator trebuie sa supravegheze mediul, care poate avea o inraurire nefasta asupra tanarului vlastar, credul si entuziast din fire. Va trebui sprijinit sentimentul de daruire, care este innascut la copil.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră
Theo Montera - Tratat practic de astrologie medicală




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce element este majoritar în sufletul tău?