A fost odată... o prințesă





A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, o fată cu părul de aur și ochii albaștri ca marea, ce era atât de mândră și frumoasă încât la soare te puteai uita, dar la dânsa, ba. Pe fată nu o chema Ileana Cosânzeana, ci Diana Spencer. Diana provenea dintr-un neam de viță nobilă, familia Spencer având multe, chiar foarte multe generații desenate pe arborele genealogic. Anii au trecut în zbor, și tânăra fată creștea într-o zi cât altele într-un an, sau cel puțin așa spune povestea. Dar a venit vremea ca Diana să se mărite, și soarta a făcut ca tocmai atunci să treacă prin preajmă un tânăr și chipeș cavaler.



Cavalerul coboară de pe cal, se îndreaptă spre Diana ce-l privește cu ochii plini de iubire și inima fremătând de emoție și îi spune cu un accent englezesc desăvârșit: Vrei să fii soția mea, să devii Prințesă de Wales și eventual chiar Regină a Angliei? Dianei nu-i vine să creadă, pentru că visul ei, același cu visul oricărei fete, este pe cale să se împlinească. Cavalerul ce avea un zâmbet cuceritor, o medalie în piept și o spadă strălucitoare atârnată la brâu nu era altul decât prințul acelui ținut. Da! șoptește Diana cu vocea vibrând de fericire. Prințul pe nume Charles scoate din buzunar un inel împodobit cu o frumoasă piatră albastră, îl pune pe degetul Dianei după care face un semn discret din încheietura mâinii. Ca din senin lângă Diana și Charles apare o caleașcă frumoasă, trasă de doi cai negri. Urmează o nuntă ca-n povești, după care cei doi trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Povestea s-a terminat. Noapte bună, copii!


Un prinț, o prințesă și o caleașcă fermecată

Așa sunt poveștile, sunt consecvente în a avea mereu un final fericit. Dar viața este diferită de basmele cu prinți și prințese. Să vedem partea reală și mai puțin tradițională a acestei povești.

Povestea ce nu e poveste


Prințesa Diana Prințesa Diana

În timpul școlii Diana nu a fost chiar un elev model, dacă ne gândim că a ratat de două ori luarea examenului O-level (echivalentul BAC-ului de la noi). Era atrasă mai mult de muzică, cânta foarte frumos la pian și visa să ajungă balerină, dar odată cu atingerea celor 180 de cm înălțime a fost nevoită să renunțe la acest vis. Înota foarte bine și îi plăcea să facă scufundări. Când a împlinit majoratul, tatăl ei, Contele Spencer, i-a făcut cadou un apartament în care a locuit până ce a fost cerută în căsătorie de Prințul Charles. A fost instructoare de dans, pe urmă educatoare pentru cei mici, și a cochetat cu organizarea petrecerilor pentru copii. A luat lecții de gătit (sau ca să mă exprim mai academic, a urmat un curs de gastronomie) pentru a deveni o soție perfectă, dar odată cu intrarea în Familia Regală a Angliei, nu a practicat acest sport niciodată.



Harta natală a Prințesei Diana

Încearcă să găsești în harta Dianei indicii ce sprijină ce am scris mai sus despre ea. Ai reușit? Bravo ție! Ah, de fapt nu ai găsit nimic? Atunci citește mai departe.



Atracția pentru apă este dată atât de prezența Soarelui în Rac, cât și de conjuncția Lunii cu steaua fixă Sadr, ce conferă dragoste pentru apă și înot, dar și pentru artă. Întotdeauna stau lângă o apă când contemplez, spunea Diana. Pe de altă parte Mercur nu are puterea de a-i conferi Dianei o gândire extraordinară. Este combust, retrograd și amplasat în semnul Racului, ceea ce explică lipsa de interes a Dianei pentru învățătură. Venus este însă o planetă puternică, fiind în domiciliu în Taur. Venus semnifică iubirea, sexul, distracția și în general tot ce este plăcut și bun, și se află în Casa V a copiilor și a distracțiilor, ceea ce explică atât dragostea Dianei pentru copii cât și pentru bijuterii, haine frumoase și mâncare bună. Și cum Balanța guvernată de Venus este pe cuspida Casei X, Diana se simțea bine când exprima bunătate și grijă drăgăstoasă față de oamenii din jurul ei. Ea împrăștia dragoste în jurul ei. Diana iubea oamenii indiferent de poziția lor socială și insista să fie privită ca egalul acestora, și de aceea a fost numită Prințesa Inimilor. Dar Venus în Casa V nu-i aduce noroc în dragoste Dianei, pentru că semnifică o rivală în afacerile amoroase.


Camilla Camilla

Aceasta a fost întruchipată de Camilla Rosemary, femeia pe care Prințul Charles a iubit-o cu adevărat. Diana a simțit mereu prezența Camillei în propria căsnicie. Întrebată de ce divorțează de Charles, ea spune că eram trei în această relație, și era deja o înghesuială prea mare. Am spus că Venus este o planetă puternică, dar ar fi fost chiar cea mai puternică planetă din hartă, dacă steaua fixă Algol nu ar fi fost situată chiar deasupra ei. Algol aduce violență și pericol de moarte, și relațiile de dragoste ale Dianei au avut mereu o latură tristă. Mereu s-a întâmplat ceva ce i-a interzis acestei femei dreptul la fericire. Diana l-a iubit pe Charles, dar acesta nu a iubit-o pe ea. După ce a realizat faptul că era înșelată de Charles, Diana a găsit consolare în brațele bodyguard-ului ei, Barry Mannakee. Relația lor a început în 1985, dar Prințul Charles află de această relație și în 1986 Barry este transferat de la palatul Kensington la Londra, unde nu mai reprezenta un pericol. În 1987 acesta moare într-un straniu accident de motocicletă, în care este implicată o mașină cu lumini orbitoare, ce nu a fost identificată niciodată. Diana era convinsă că acesta fusese asasinat pentru că știa prea multe, și începe să se teamă pentru viața ei. Relația Dianei cu James Hewitt este terminată de către acesta după ce primește mai multe amenințări în care i se prezice un sfârșit asemănător cu al lui Barry Mannakee. Diana nu-și putea permite o relație extraconjugală, așa cum era cazul lui Charles. Era permanent supravegheată în mod discret, și condamnată la nefericire.


Charles Prințul Charles

Ea arăta mereu lumii o față zâmbitoare, ca și cum totul ar fi fost perfect în relația cu Charles, dar în sufletul ei era un mare gol, pentru că era zilnic criticată și judecată de Charles pentru greșelile ce le făcea. Având Luna în Vărsător, Diana era prea încăpățânată pentru Charles. Nu vroia să se supună, era prea independentă pentru un rol minor de soție pasivă ce trece totul cu vederea. Dianei îi venea greu să se adapteze stilului de viață regal și regulilor de conduită strictă, toate acestea erau ceva nou ce veniseră prea brusc în viața ei. Prințul Charles nu avea înțelegere pentru aceste lucruri. Nici nu avea cum să manifeste înțelegere, dacă ne uităm la Mercur ce este guvernatorul Casei VII și care îl simbolizează pe soț. Mercur se află într-o stare deplorabilă așa cum am spus mai sus, și arată nefericire în căsnicie, din cauza soțului. Nefericirea Dianei se vedea în ochii ei, dar ținea totul ascuns undeva în adâncul sufletului.

Pericolul dat de Algol în ceea ce privește poveștile de dragoste este amplificat de careul Lunii cu Venus, pentru că Luna în această hartă este o planetă malefică ce guvernează Casa VIII a morții. Prezența lui Marte în Casa VIII adaugă o piesă în plus la acest puzzle. Pentru Diana se conturează o moarte violentă din cauza dragostei. Dar iubirea poate să ucidă? Nu, dar alte evenimente externe corelate pot face acest lucru. Care sunt aceste elemente vom vedea mai târziu.


O prințesă tristă

În august 1996 Diana divorțează de Charles, și primește 17 milioane de lire prin hotărâre judecătorească, poate ca o compensare a faptului că cei doi copii (William și Harry) vor rămâne la Charles. Punctul Norocului ce arată beneficiile materiale se află în Casa VIII ce indică banii soțului (este a doua Casă de la Casa VII) și amplasat în Leu ne duce cu gândul la Familia Regală. Diana începe o muncă extensivă de caritate și folosește acești bani pentru a ajuta oamenii aflați în suferință. Vizitează spitale și susține proiecte umanitare. Diana începe să se manifeste așa cum este cu adevărat. Soarele și Mercur sunt în Rac, semn guvernat de Luna ce arată emoțiile sufletului. Jupiter este în exaltare în semnul Racului, și guvernează Casa XII a suferinței. Diana devine ea însăși prin manifestarea compasiunii și prin grija arătată celor bolnavi.


Vorbe bune și jucării pentru copiii bolnavi


Diana Diana, pe teren minat

Deși putem explica astrologic munca umanitară depusă de Diana, la un moment dat când a fost întrebată de ce a ales să facă acest lucru, Diana se gândește puțin după care spune: nu știu răspunsul la această întrebare... Într-adevăr ea nu știa de ce, dar simțea că trebuie să facă acest lucru. Nu mintea era motorul ce îndemna la acțiune, ci inima.

Marte aflat în Fecioară este în Casa VIII și face un sextil cu Mercur, așa că Diana a avut o atracție către subiectul armelor ce aduc moartea copiilor și care au legătură cu pământul. La sfârșitul anului 1996 Diana începe o campanie puternică împotriva folosirii minelor terestre. În ianuarie 1997 Diana are curajul de a merge în Angola și de a păși pe un teren minat. Se implică puternic în lupta împotriva folosirii minelor, și ca urmare a acțiunilor ei, în 1998 este semnat Tratatul de la Ottawa ce interzice folosirea acestui tip de armă. În februarie 1997 Diana primește un telefon în care i se atrage atenția să nu se implice în lucruri de care nu are habar. Se pot întâmpla accidente.


De vorbă cu victime ale minelor, în Angola

O iubire interzisă


Dodi Al-Fayed Emad El-Din Mohamed
Abdel Moneim Fayed

Cu Venus ce guvernează Casa V a dragostei, aflată în domiciliu în Taur și în Casa V, este evident că Diana a trăit multe aventuri amoroase, pentru că avea nevoie de așa ceva. Prințul Charles, Barry Mannakee, David Waterhouse, James Hewitt, Oliver Hoare, Bryan Adams și William Carling sunt pe lista amorezilor. Se pare însă că cel mai mult l-a iubit pe doctorul Hasnat Khan, pe care îl numea domnul Minunat. După o relație secretă ce a durat 2 ani, mirajul se detramă și legătura lor se rupe. Imediat după aceea, în iulie 1997 Diana îl cunoaște pe Dodi Al-Fayed, un egiptean de religie musulmană, fiul lui Mohamed Al-Fayed, de meserie multimilionar. Relația lor nu a durat mai mult de două luni. În data de 31 august 1997, la Paris, Prințesa Diana împreună cu Dodi au murit într-un accident de mașină, căutând să scape de paparazzi ce-i urmăreau.

Cauzele accidentului au fost descoperite în mod genial de către poliția franceză ce a anchetat accidentul. Astfel s-a ajuns la concluzia că șoferul automobilului în care se afla Diana era beat criță (deși acesta consumase doar 2 pahare de Ricard). Acesta a pătruns cu 100 km/h într-un pasaj subteran și a pierdut controlul vehiculului, intrând de-a dreptul într-un stâlp (al 13-lea), în ciuda faptului că tunelul este construit în linie dreaptă.


Pasajul de sub Pont de l'Alma

În urma impactului atât șoferul pe nume Henri Paul cât și Dodi au murit pe loc. Diana era în viață când a ajuns ambulanța, dar a murit pe drumul către spital. Acest drum a durat aproape 2 ore pentru că starea Dianei impunea un transport cât mai lent, atât de lent încât ambulanța a parcat pentru un sfert de oră în fața spitalului, până când Diana a murit de tot. Al patrulea pasager era bodyguardul lui Dodi, pe nume Trevor Rees-Jones. Acesta a fost singurul supraviețuitor, dar în urma unei lovituri la cap a suferit o amnezie ce l-a împiedicat să-și aducă aminte orice amănunt. Întâmplător nici o cameră de luat vederi din tunel nu era în funcțiune, sau toate erau defecte în acel moment, așa că nu există o filmare a accidentului.


Mercedesul S280, făcut zob în urma impactului

Tatăl lui Dodi este convins și în ziua de astăzi că accidentul a fost provocat de cineva ce-i dorea moartea Dianei. El crede că Familia Regală nu a privit cu ochi buni relația Dianei cu Dodi, pentru că acesta era de religie musulmană. Un eventual copil musulman al Dianei făcut cu Dodi ar fi fost înrudit prin mamă cu viitorul Rege al Angliei, William sau Henry, și acest lucru era inacceptabil pentru Familia Regală. El mai crede că Diana era deja însărcinată când a avut loc accidentul (provocat de o lumină stroboscopică de cineva aflat în fața mașinii Dianei) și tocmai de aceea medicul legist francez a procedat imediat la îmbălsămarea corpului Dianei, pentru a face imposibilă o analiză a gravidității. Medicul legist susține însă că era neapărată nevoie de această operație, întrucât afară era foarte cald. Diana urma să vorbească lumii despre minele produse de Anglia, și vândute Serbiei. Nu a mai apucat să facă acest lucru.

În 2005, Prințul Charles s-a căsătorit cu Camilla.

Mohamed Al-Fayed s-a luptat vreme de 10 ani pentru a face lumină și a afla exact ce s-a întâmplat. În anul 2007 a renunțat la luptă, pentru a nu mai provoca suferință fiilor Dianei.

Omagiu

Muzica pătrunde în sufletul nostru într-un mod în care cuvintele nu au puterea să o facă. Acum nu putem face altceva decât să ascultăm în tăcere acest ultim omagiu adus Prințesei Inimilor, de către Elton John.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Al Pacino [4038]
Ella Fitzgerald [2755]
George Pădure [3099]
Guglielmo Marconi [2806]
Renée Zellweger [3055]

Mâine

Channing Tatum [3023]
Jet Li [2962]
Rudolf Hess [2736]

Articole