Icaruss





Când mă gândesc la Rudolf Hess îmi vine în minte imaginea lui Icar. Și Rudolf Hess, asemeni fiului lui Daedalus, s-a apropiat prea mult de Soare. Aripile i s-au topit, și a căzut înapoi pe pământ, pentru că a îndrăznit prea mult. Dar cine a fost Rudolf Hess, și de ce povestea acestui om este deosebită?

Puțină istorie


Rudolf Hess Rudolf Hess

Rudolf Hess s-a născut la data de 26 aprilie 1894 în Alexandria, Egipt. În anul 1908, familia s-a mutat în Germania, tatăl lui Rudolf, pe nume Fritz Hess, fiind comerciant. Acesta dorea ca fiul său să preia afacerea familiei, lucru ce-i displăcea lui Rudolf, ce avea aplecare spre matematică, fizică și în mod deosebit astronomie. Dar destinul a făcut ca Rudolf să nu devină nici comerciant și nici om de știință. În 1914 a început Primul Război Mondial, iar Rudolf s-a înrolat fără ezitare ca voluntar. Din simplu infanterist a ajuns caporal, apoi locotenent. În 1917 este rănit serios de un glonț ce-i străpunge plămânul stâng, iar în 1918 este trimis acasă. În mai 1920 aude un discurs ținut de Hitler, este captivat de personalitatea acestuia și imediat devine membru al Partidului Național Socialist. Legătura dintre cei doi devine din ce în ce mai puternică, și în aprilie 1925 Hess devine secretarul privat al lui Hitler. În 1933 este deja al treilea om ca importanță în Partidul Nazist, după Hitler și Hermann Göring. Este pasionat de aviație, și în 1934 câștigă o cursă în jurul muntelui Zugspitze, zburând cu un BFW M35.

Pe 1 septembrie 1939 nemții atacă Polonia, ceea ce face ca Anglia și Franța să declare război Germaniei. Pe 17 septembrie 1939 rușii invadează Polonia, ceea ce nu face ca acestea să declare război Rusiei. Polonia capitulează rapid, și Hitler propune semnarea unui tratat de pace cu Franța și Anglia, dar este refuzat. În 10 mai 1940 Hitler pornește războiul împotriva Franței, ce se recunoaște înfrântă pe data de 21 iunie 1940. Hitler dorește iarăși pacea cu Anglia, lucru ce din nou nu se întâmplă.



Ajungem la fatidica zi de 10 mai 1941. Rudolf Hess decolează cu un Messerschmitt 110 echipat cu două rezervoare de benzină suplimentare, ceea ce îi asigură o autonomie de zbor de 4200 km. Destinația este Scoția, iar scopul este întâlnirea cu Ducele de Hamilton, și prin acesta mai departe, către gruparea aristocrată a Angliei ce dorea pacea cu Germania. Din nefericire nu reușește să vadă mica pistă de aterizare aflată lângă vila ducelui, rămâne fără benzină și este nevoit să se catapulteze la doar 12 mile de locul unde trebuia să aterizeze.


Avionul lui Hess capturat de haiducii britanici

Hess este capturat de un fermier înarmat cu o furcă și predat forțelor de ordine. Întâlnirea cu Ducele nu are loc, și speranța că poate obține pacea și prin aceasta terminarea războiului se destramă ca un fum. În urma procesului de la Nuremberg din 1946 este condamnat la închisoare pe viață. În anul 1987, la venerabila vârstă de 93 de ani, Rudolf Hess este găsit mort, spânzurat cu un cablu electric.

Reluăm, cu încetinitorul

Nu aș vrea să intru în detalii ce depășesc un simplu articol de pe acest site. S-au scris cărți despre acest zbor și despre cauzele misterioase ce au determinat detenția lui Hess timp de peste 40 de ani, în condițiile în care rămăsese singurul deținut al închisorii Spandau. Sinuciderea acestuia este la fel de misterioasă pe cât este lipsită de sens. Toate însă au un înțeles pe această lume, dacă știi să cauți acolo unde trebuie. Ce s-a întâmplat de fapt, care au fost intențiile lui Churchill, ce pact exista cu germanii, asta vom afla probabil în anul 2017, când agenția britanică ar trebui să dea publicității anumite documente secrete. Sau poate că nu.

Ce știm însă, este că Rudolf Hess credea în astrologie. Nu era astrolog, sau poate că avea anumite cunoștințe, dar apela la serviciile unui astrolog înaintea unei decizii importante. Ți se pare că acel zbor din 10 mai a fost o decizie importantă? Dacă da, să vedem ce informații găsim în acest sens.

Puțină istorie

Iarăși???

E adevărat că istoria este scrisă de învingători, că multe date sau fapte istorice ne sunt prezentate fals și denaturat, totuși este necesar să pătrundem în lumea nevăzută a nazismului din 1940, pentru a înțelege cât de cât ceva. Așa că ai puțintică răbdare, stimabile, înarmează-te cu o doză mărită de răbdare și citește te rog mai departe.


Karl Krafft Karl Ernst Krafft

Derulăm înapoi până pe 2 noiembrie 1939, când Karl Ernst Krafft, un tânăr astrolog elvețian, prezice un pericol pentru viața Führer-ului, ce s-ar petrece între 7 și 10 noiembrie 1939. Îmboldit de spiritul patriotic, Krafft îi scrie unui bun prieten, Henrich Fesel, care lucra pentru Himmler, prevenindu-l de pericol, dar Fesel aruncă nepăsător scrisoarea. Pe data de 8 noiembrie Hitler este subiectul unui atentat cu bombă din care scapă ca prin urechile acului, plecând cu câteva minute mai devreme de producerea exploziei. Aflând despre atentat, Fesel îi scrie degrabă lui Hess. Acesta bănuiește că Krafft are de-a face cu atentatul, și ordonă arestarea bietului om. Urmează câteva zile tragice pentru Krafft, ce se străduiește să demonstreze Gestapo-ului modul de calcul și principiile astrologice ce l-au condus spre concluzia cu pricina. Contrar așteptărilor, băieții de la Gestapo chiar înțeleg despre ce este vorba, și îl eliberează pe Krafft. Mai mult decât atât, cu această ocazie Krafft este angajat de Ministerul de Propagandă Nazist, pentru a face studii astrologice de natură politică.



Fericirea lui Krafft este însă de scurtă durată. Acesta își anunță superiorii că Germania trebuie să termine războiul cel mult în anul 1943, după acest an urmând o perioadă grea pentru țară. Rudolf Hess desigur află de această previziune, lucru ce va cântări greu în luarea deciziei de a zbura singur în Scoția pentru a obține pacea. Hitler însă nu este deloc fericit după plecarea lui Hess, și ordonă începerea "Acțiunii Hess", constând în arestarea a nu mai puțin de 600 de astrologi, ocultiști sau alți asemenea. Krafft nu primește regim special și moare în drum spre lagărul de concentrare Buchenwald, fiind etichetat drept trădător după ce anunță că Ministerul de Propagandă va fi bombardat de britanici (lucru ce dealtfel s-a și întâmplat).

Să construim un scenariu

Scenarii privitoare la zborul lui Hess sunt nenumărate (prin scenariu înțeleg variante ale versiunii oficiale). Putem afla de exemplu că au existat doi Rudolfi, cel adevărat și sosia sa. Așa se explică de ce Hess a refuzat vizitele familiei timp de 20 de ani, sau de ce în timpul interogatoriilor susținea că are amnezie, sau de ce medicul ce a făcut autopsia nu a găsit urma rănii de glonț. Sau putem afla că Gorbaciov avea de gând să-l elibereze în 1987, ceea ce explică varianta asasinării lui, pentru a nu divulga anumite secrete. Sau aflăm că Hitler știa dinainte de zborul lui Hess, prefăcându-se furios doar de ochii lumii, ceea ce explică pensia ce a acordat-o familiei lui Hess după eșecul misiunii.

Dar oricare din aceste variante ar fi cea adevărată, un fapt concret avem, și acesta este data și ora aleasă pentru zbor. Așa că ridicăm harta pentru data de 10 mai 1941, ora 17:45, localitatea Augsburg, și presupunem că cineva, de exemplu Karl Krafft, este cel ce l-a sfătuit să decoleze la această oră.



Decolarea spre pierzanie

"- Karl, ai făcut analiza ce ți-am cerut-o?
- Desigur, mein Herr, analiza este gata. Am ales o dată excepțională, special pentru Alteța Voastră. Nu veți avea nici un fel de probleme în această călătorie, deoarece Ascendentul este în Balanță, ceea ce va aduce armonie și pace. Nu mai puțin de cinci planete se află în semnul Taurului, guvernat iarăși de Venus, ce se află în propriul semn. Luna este aproape de iluminarea maximă, ceea ce vă va ajuta să descoperiți locul de aterizare. Și în plus, am aflat că Herr Haushofer a avut un vis foarte frumos despre Alteța Voastră, în care pășeați pe holurile tapițate ale castelului englez, și aduceați pacea între națiunile noastre."

Rudolf flutură de câteva ori din sprâncenele-i stufoase, mulțumit de explicațiile lui Karl.

Cum a decurs această călătorie și ce succes a avut, am văzut mai sus.

Și într-adevăr Karl avea dreptate, harta este excepțională, dar într-un sens negativ. Venus, planeta ce guvernează Ascendentul, se află în Casa VIII a morții. Dar ce este Casa VIII, decât a doisprezecea Casă de la Casa IX a călătoriilor lungi? Și ce reprezintă Casa XII, altceva decât închisoarea și izolarea? Dar poate că cel ce pornește la acea oră într-o călătorie nu are parte de așa ceva. Aș, de unde. Guvernatorul Casei XII a hărții este Mercur, aflat în conjuncție perfectă cu Venus. Cu alte cuvinte închisoarea se întâlnește cu călătorul (sau mai degrabă invers). Da, dar tot în conjuncție cu Venus este și Jupiter, Marele Benefic. Asta aduce noroc, nu-i așa? Sigur că da, dar doza de noroc este proporțională cu puterea planetei. În Casa VIII și peregrin, Jupiter aduce doar un strop de ocrotire. Hess ar fi putut avea o soartă mult mai crudă, totuși a scăpat printr-o protecție divină. Scopul călătoriei era întâlnirea cu oameni puternici, ce i-ar fi acordat protecție. Cum Casa XI reprezintă acești oameni, de exemplu Ducele de Hamilton sau Regele George VI, să vedem cum se prezintă Soarele, guvernatorul acestei Case. Altă problemă și aici. Soarele este conjunct cu Saturn, ce arată piedici și blocaje. Hess nu a reușit să se întâlnească cu aristocrații doritori de pace. Saturn și-a făcut datoria și a blocat orice comunicare. Și pentru că tot am ajuns la Soare, observăm cum strălucirea lui pune planetele de lângă el în dificultate de a se vedea. Toate planetele din Taur sunt combuste. Hess nu reușește să vadă locul unde ar fi trebuit să aterizeze, cu toate că era Lună plină. Destinația este simbolizată de Saturn, ce guvernează Casa IV, iar Saturn este foarte aproape de Soare. Locul de aterizare devine pur și simplu invizibil pentru Hess. Icar se apropie prea mult de Soare și își arde aripile, dar așa pățesc uneori cei ce se joacă cu focul. Luna, o planetă atât de importantă în orice călătorie, își aduce și ea aportul negativ. Se află în Scorpion, semnul ei de cădere. Inițial mă gândeam că este favorabilă creșterea Lunii, pentru că orice acțiune trebuie începută pe Luna în creștere. Dar tocmai aici este problema, pentru că Rudolf Hess nu urmărea să înceapă ceva, ci să termine! Semnarea păcii însemna terminarea războiului. Pentru o reușită a acțiunii, Luna trebuia să fie în scădere, nu în creștere. Ce să mai zicem despre Marte, ce în această hartă reprezintă oamenii ce-l așteaptă pe Hess și felul în care va fi primit. Nu mai zicem nimic, pentru că vedem careul amenințător făcut de Marte cu toate cele cinci planete din Casa VIII. Asta nu poate arăta decât ostilitate, nicidecum pace. Dar cireașa de pe tort, colacul peste pupăză sau picătura ce umple paharul vine din altă parte, și anume de la cea mai malefică stea fixă, Algol. Unde se află poziționată această stea? Ai ghicit, este fix peste Venus ce reprezintă călătorul (la doar 9 secunde), și totodată peste Mercur, ce reprezintă zborul (la doar 30 de secunde). Harta în sine reprezintă o însumare de factori ce asigură un zbor plăcut dar ce nu are nici o șansă de reușită, este un zbor sinonim cu sinuciderea.

De ce Krafft a ales această dată? Ce interes avea Karl Krafft, ca Rudolf Hess să nu aibă nici o șansă de a face pace? Poate Krafft primise ordin de la Hitler tocmai să aleagă o oră cât se poate de nepotrivită, pentru că de fapt Hitler vroia să continue războiul și să cucerească toată lumea, cine știe. Dacă a primit acest ordin, atunci Krafft a demonstrat că știe ce face, și că Astrologia poate avea întrebuințări multiple.



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Adolf Hitler [8421]
Carmen Electra [3022]
Carol I Rege al României [3780]
Miranda Kerr [2939]

Mâine

Elisabeta II [4708]
Iggy Pop [2558]
James McAvoy [4650]

Articole