Horoscopul din ziare





Nu știu dacă există o publicație gen ziar sau revistă de mare tiraj care să nu aibă și o rubrică dedicată horoscopului, dar bănuiesc că nu. Este clar că horoscopul general are o mare trecere, și este un ingredient nelipsit al revistelor de succes. Studiile arată că 90% din populația globului știe ce semn zodiacal poartă în frunte, și două treimi din cei ce citesc un ziar se uită neapărat la infama rubrică astrologică. Zic infamă, pentru că acest gen de astrologie mercantilă este înfierată de astrologii serioși, care afirmă că uite-așa se duce astrologia de râpă, din cauza unora ce oferă informații bazate pe ceva prea vag pentru a fi adevărate. Dar cum se face un horoscop generalizat și pe ce se bazează? Ce procent poate fi considerat ca posibil și cât e umplutură "ca să mai râdem"? Să vedem întâi cum a început totul.



O scurtă istorie

În memorabila zi de 24 august 1930, astrologul Richard Harold Naylor a publicat în ziarul Sunday Express un articol numit "Ce prezic stelele pentru noua prințesă" (Margaret), spunând că anumite trăsături sunt comune tuturor celor născuți în aceeași lună, aici fiind vorba desigur de poziția Soarelui. Articolul conținea și predicții despre cei născuți în săptămâna următoare. Cititorii au vădit un interes deosebit, drept pentru care au urmat predicții săptămânale, pentru cei născuți în fiecare zi din acea perioadă (de exemplu 24 septembrie... noroc în investiții, 30 septembrie... mândria conduce la greșeli). În 1935 Naylor a căutat un sistem mai generalizat, și s-a decis asupra sistemului ce ține cont de poziția Soarelui în semne. Așa au luat naștere cele 12 paragrafe pentru fiecare zodie în parte, ce ocupă un loc atât de important în publicațiile actuale.

Cum se face?

Nu e ceva complicat. Se merge pe ideea tranzitelor peste o hartă anonimă și generală, ce corespunde unui semn zodiacal. Și pentru că un exemplu valorează cât 100 de teorii, să apucăm taurul de coarne pentru a vede practic cum stă treaba. De exemplu, pentru un Vărsător, știm 100% că are Soarele în Vărsător, dar habar n-avem ziua nașterii, deci nici la ce grad se află. Asta nu ne împiedică să mergem curajoși mai departe. Deoarece nu știm nici ora nașterii, construim o hartă cu Soarele undeva în Vărsător și Ascendentul la 0 grade în aceeași zodie. Așa arată harta natală a individului din horoscop, până acum:



Nu te îngrijora de cele 7 grade, am pus harta mea, dar Soarele poate fi oriunde în acel semn. La prima vedere harta pare goală, și pentru cineva prea puțin atent chiar este. Totuși, dacă deschidem bine ochii, vedem că avem trasate cele 12 case, ceea ce ne asigură un as în mânecă. Împușcăm rața în câteva momente, cât ne ia să punem deasupra și harta tranzitelor:



Acum chiar putem să ne bucurăm, avem o pseudohartă cu tranzitele aferente, trebuie doar să ținem cont că Soarele individului poate face aspecte bune cu planetele din casele 3, 5, 9 și 11 (se formează sextile sau trigoane), și poate face aspecte rele cu planetele din casele 4, 7 și 10 (careuri și opoziții). Și pentru că ne interesează ce se va întâmpla azi, suntem cu ochii pe Lună. Primești ceva musafiri, văd o petrecere, spune un spiriduș, ce-l vede pe Jupiter în casa IV și pe Luna ce se îndreaptă spre el. Ești nostalgic și îți aduci aminte de vremurile bune, dar parcă o să te cerți cu cineva din casă, uite că Luna face un careu cu Soarele natal și trece prin casa IV. Și dacă tot petreci, nu bea apă de la frigider că o să te doară-n gât, și nici nu exagera cu mâncarea că-ți obosești ficatul, spune alt spiriduș, făcând legătura dintre casa VI guvernată de Lună și semnul Taurului în care se află. Și tot așa spiridușii pot vorbi la nesfârșit, scoțând perle după perle.



Dar care este adevărul?

Așa-i că vrei să știi? O să aflu și eu mâine, când pot zice că am trecut prin experiența zilei de azi. Până atunci, mă pot uita pe adevăratele tranzite.



Desigur acum e altă gâscă-n altă traistă. Luna o găsim în casa I, ceea ce-mi șoptește că vreau să încep ceva nou, mai ales că Uranus trece peste Ascendent. Poate fi ceva în legătură cu o nouă relație de amor, ca să vezi. De curiozitate, ce spun publicațiile despre Vărsători astăzi? Cum nu vreau să arunc banii pe geam, îl întreb pe prietenul nostru comun, domnul Goo, și acesta îmi răspunde amabil, după ce vizitează câteva siteuri:

1. Nu aveti rabdare sa va analizati proiectele si va grabiti sa le puneti in practica. Va recomandam sa nu va ambitionati sa va rezolvati singur toate problemele. Ar fi bine sa acceptati ajutorul prietenilor. O persoana mai in varsta va ofera sfaturi utile pentru a aplana un conflict.

2. Aveti grija la modul in care scrieti si la modurile in care comunicati. Faxurile, telefoanele sau internetul trebuiesc imbunatatite in aceasta perioada. Dobanditi o atitudine mult mai atragatoare si mai persuasiva in tot ce faceti si in toate relatiile in care sunteti implicat.

3. Daca vorbesti mult si faci putin vei avea numai necazuri. Nu te baga in treburile altora, pentru ca nici pe-ale tale nu le-ai rezolvat. Spiritul de lupta si de competitie te poate feri de necazuri.

4. Exista mari sanse sa te certi cu unii dintre prieteni. Ai o atitudine agresiva si daca nu te infranezi, vei regreta mai tarziu cuvintele pe care le arunci acum. Acorda-le sansa de a-ti oferi o explicatie clara si deschisa. In familie poti sa-ti faci planuri, impreuna cu partenerul de viata si cu copiii.

5. Vei fi mai deschisa fata de ceilalti si mai emotiva. Nevoia de a trai si partea spirituala, dar si de a fi alaturi de familie se va observa pe parcursul intregii zile. Ai grija sa nu iti neglijezi prietenii, asa ca rezerva-ti cateva ore si pentru ei. Spre seara se anunta o veste buna legata de copii!

6. Bla bla bla...



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Adolf Hitler [8420]
Carmen Electra [3021]
Carol I Rege al României [3778]
Miranda Kerr [2936]

Mâine

Elisabeta II [4706]
Iggy Pop [2556]
James McAvoy [4648]

Articole