Rectificarea orei prin metoda Trutinei lui Hermes





Rectificarea orei de nastere este o operatie foarte importanta ce trebuie facuta inainte de a interpreta orice harta natala. Chiar daca stim cu certitudine ora de nastere, este bine ca ea sa fie verificata. Ideea de baza este deci ca nu ne intereseaza ora de nastere "reala", ci ora de nastere care "verifica evenimentele". Dar vom vorbi despre acest lucru in alt articol.

Pentru a rectifica ora exista mai multe metode. Acum ne vom opri asupra Trutinei lui Hermes, o metoda ce poate fi efectuata si de catre cei cu mai putina experienta. Necesita insa putina atentie si ceva calcule matematice. Trutina se bazeaza pe analiza astrologica a perioadei prenatale. Este atribuita lui Hermes Trismegistus si este citata in cartea lui Ptolemeu, Tetrabiblos: "51. In what sign the Moon is at the time of birth, make that sign the ascendant in conception; and in what sign she is found at the conception, make that or its opposite the sign ascending at the birth" si rescrisa in secolul X de catre astrologul arab Ja’far Ahmet ibn Yusuf ibn Ibrahim al-daya (si asta era numele lui mic...). In cateva cuvinte, Trutina este o relatie intre perioada normala de gestatie de aproximativ 9 luni si momentul nasterii, in functie de ritmul lunar. Acest ritm lunar realizeaza o legatura intre harta la momentul conceptiei si harta in momentul nasterii (mai exact cand este realizata prima inspiratie de aer de catre bebelus).

Metoda Trutinei este bazata pe axioma ca pozitiile Ascendentului si a Lunii in harta conceptiei si cea natala sunt interconectate. Putem intalni 4 cazuri:

  1. cand Luna natala creste in lumina si este deasupra orizontului, perioada de gestatie a fost mai mica de 273 de zile, iar Luna din harta conceptiei este conjuncta cu Ascendentul natal.
  2. cand Luna natala descreste in lumina si este deasupra orizontului, perioada de gestatie a fost mai mare de 273 de zile, iar Luna din harta conceptiei este conjuncta cu Descendentul natal.
  3. cand Luna natala creste in lumina si este sub orizont, perioada de gestatie a fost mai mare de 273 de zile, iar Luna din harta conceptiei este conjuncta cu Ascendentul natal.
  4. cand Luna natala descreste in lumina si este sub orizont, perioada de gestatie a fost mai mica de 273 de zile, iar Luna din harta conceptiei este conjuncta cu Descendentul natal.


Pentru a vedea practic cum functioneaza, voi lua exemplul printesei Diana (ora de nastere din sursele oficiale 19:45). Sa vedem ce ora obtinem folosind metoda Trutinei lui Hermes.



Harta natala cu ora nerectificata (19:45)

Dupa cum vedem Luna este in scadere (pentru ca se indreapta spre conjunctia cu Soarele) si sub orizont. Ne aflam deci in cazul 4 din cele de mai sus.



Notam pozitia Lunii natale pentru aceasta ora, si anume 25° 2'' Varsator, pozitie ce trebuie sa corespunda cu Ascendentul sau Descendentul conceptiei, si pozitia Descendentului natal 18° 24'' Gemeni, ce trebuie sa corespunda cu Luna conceptiei.

Scadem 273 de zile de la data nasterii (atentie in cazul anilor bisecti) si ajungem la o prima presupusa data a conceptiei, 1 octombrie 1960. Intrucat gestatia este mai mica de 273 zile, inaintam in timp pana cand Luna se plaseaza la 18° 24'' Gemeni. Am ajuns la 10 octombrie 1960, ora 4:12.



Harta conceptiei, cu Luna conjuncta cu Descendentul natal

Intrucat Ascendentul sau Descentul conceptiei trebuie sa fie conjunct cu Luna natala, mai umblam putin la ora, astfel incat Descendentul conceptiei sa ajunga la 25° 2'' Varsator. Am ajuns la ora conceptiei 2:20.



Harta conceptiei, cu Descendentul conjunct cu Luna natala

Acum verificam locatia Lunii, care este la 17° 28'' Gemeni, ce trebuie sa corespunda cu Descendentul natal. Asta inseamna ca putem corecta ora natala, astfel incat Descendentul natal sa fie la 17° 28'' Gemeni. Lucru pe care il facem in continuare in harta natala. Descendentul atinge aceasta valoare la ora 19:40.



Harta natala cu ora rectificata (19:40)

Uneori sunt necesare mai multe repetari ale acestor pasi. In final trebuie ca atat Luna natala sa pice peste Ascendentul sau Descendentul conceptiei, cat si ca Luna conceptiei sa pice peste Ascendentul sau Descendentul natal. In acest exemplu am obtinut:

Data prenatala
10 octombrie 1960 ora 2:20:43
Data natala
1 iulie 1961 ora 19:40:20
Luna
17° 28'' 18" Gemeni
Dsc
17° 28'' 21 " Gemeni
Dsc
25° 2'' 17" Varsator
Luna
24° 59'' 25 " Varsator

Despre aceasta metodă, Lilly spune că de multe ori a observat o nepotrivire chiar și de câteva grade față de ore de naștere știute ca fiind corecte. Pentru a fi în siguranță, această metodă trebuie folosită când se știe ora de naștere cu o aproximație de maxim 2 ore, iar rezultatul ne va da certitudinea semnului Ascendent, dar nu și gradul precis al lui.







Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Hayden Christensen [2753]
James Franco [2742]
Kate Hudson [2591]

Mâine

Adolf Hitler [8409]
Carmen Electra [3011]
Carol I Rege al României [3767]
Miranda Kerr [2927]

Articole