O planetă este cu adevărat puternică atunci când are multe demnități esențiale, ce se cunosc din amplasarea ei în domiciliu, exaltare, triplicitate, termen sau față, la momentul ridicării hărții.

Domiciliu

Într-o hartă a cerului, dacă găsești o planetă într-unul din semnele pe care le numim domicilii, atunci ea este esențial puternică. Alocăm cinci demnități pentru aceasta, așa cum este Saturn în Capricorn, Jupiter în Săgetător etc. În judecată, când o planetă sau un semnificator este în propriul semn, este ca un om ce este stăpân peste propria casă, peste averea și norocul lui, sau un om ce vrea foarte puțin din bunurile acestei lumi pentru că este foarte fericit de condiția lui. Acest lucru este adevărat dacă semnificatorul nu este retrograd, combust sau afectat de orice altă planetă malefică sau aspect.

Exaltare

Dacă o planetă este într-un semn unde este exaltată, îi poți aloca patru demnități esențiale, chiar dacă este foarte aproape de gradul exaltării sale sau nu, așa cum este Marte în Capricorn sau Jupiter în Rac. Dacă semnificatorul este în exaltarea sa, neîmpiedicat în nici un fel și angular, atunci reprezintă o persoană de înaltă condiție, arogantă, afirmând mai mult decât este. Este observat faptul că planetele au un efect mai pronunțat în unele părți ale zodiacului decât în altele, și tind să cred că acest lucru se întâmplă în acele semne și grade unde stelele fixe de aceeași natură cu planeta sunt mai multe ca număr și mai apropiate de ecliptică.

Triplicitate

Dacă o planetă se află în acele semne ce-i acordă triplicitatea, îi alocăm trei demnități. Aici trebuie să fii atent, dacă de exemplu într-o întrebare, nativitate sau altceva, găsești Soarele în Berbec și întrebarea sau nativitatea este ridicată noaptea și examinezi puterea Soarelui, el va avea patru demnități pentru că este în exaltare prin întregul semn. Dar nu vei aloca nici o demnitate ca fiind în triplicitate, pentru că noaptea Soarele nu guvernează triplicitatea de foc, ci Jupiter. Și acest lucru se întâmplă pentru toate planetele, cu excepția lui Marte care guvernează triplicitatea de apă atât ziua cât și noaptea. O planetă în triplicitatea sa arată un om cu bunuri și noroc modest în această lume, cu o condiție a vieții bună dar nu la fel de bună ca în primele două demnități.

Termen

Dacă orice planetă se află în acele grade atribuite termenilor săi, îi acordăm două demnități, fie că este zi sau noapte. Dacă Jupiter este în gradul unu, doi, trei etc din Berbec, atunci el este în proprii termeni și va avea două demnități, și la fel Venus în oricare din primele opt grade ale Taurului. O planetă fortificată doar prin poziționarea în proprii termeni mai degrabă arată un om ce seamănă la corp și temperament cu acea planetă, decât cu orice abundență extraordinară în avere.

Față

Dacă orice planetă este în decanul sau fața sa, ca Marte în primele zece grade din Taur, atunci îi acordăm o demnitate esențială. Pentru că este în propriul decan sau față, acea planetă nu este peregrină. O planetă ce nu are altă demnitate decât că este în fața sa, este ca un om gata să fie dat afară pe ușă, ce are mult de furcă pentru a-și menține reputația. Și în genealogie reprezintă o familie aflată pe ultima treaptă, ce de-abea reușește să găsească cele de trebuință pentru a subzista.

Planetele pot fi puternice și în alt fel și anume în mod accidental, atunci când sunt directe în mișcare, rapide, angulare, în trigon sau sextil cu Jupiter sau Venus etc sau în conjuncție cu anumite stele fixe remarcabile, așa cum se arată mai jos. Urmează un tabel al demnităților, pe care dacă te uiți vei vedea ce demnitate sau debilitate are orice planetă.


Demnități esențiale
În propriul semn, sau recepție prin semn 5
În propria exaltare, sau recepție prin exaltare 4
În propria triplicitate 3
În propriul termen 2
În propriul decanat sau față 1

Debilități esențiale
În propriul exil 5
În propria cădere 4
Peregrină 5

Demnități accidentale
În Mijlocul Cerului sau Ascendent 5
În Casa VII, IV și XI 4
În Casa II și V 3
În Casa IX 2
În Casa III 1
Directă în mișcare 4
Rapidă în mișcare 2
Saturn, Jupiter, Marte orientali 2
Venus, Mercur occidentali 2
Luna în creștere sau occidentală 2
Liberă de combustie și de razele Soarelui 5
În inima Soarelui, sau Cazimi 5
Conjuncție partilă cu Venus sau Jupiter 5
Conjuncție partilă cu Nodul Nord 4
Trigon partil cu Venus sau Jupiter 4
Sextil partil cu Venus sau Jupiter 3
Conjuncție cu Regulus 6
Conjuncție cu Spica 5

Debilități accidentale
În Casa XII 5
În Casa VIII și VI 2
Retrogradă 5
Înceată în mișcare 2
Saturn, Jupiter, Marte occidentali 2
Luna descrescătoare în lumină 2
Combustă de Soare 5
Sub razele Soarelui 4
Conjuncție partilă cu Nodul Sud 4
Încadrată de Saturn și Marte 5
Opoziție partilă cu Saturn sau Marte 4
Careu partil cu Saturn sau Marte 3
Conjuncție cu Algol, în 5 grade 5


Bibliografie:
William Lilly - Christian Astrology (1647)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

La ce vârstă vei găsi adevărata dragoste?