Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



1. Evenimentul terminării unei acțiuni cu sfârșit neclar este arătat de acești Semnificatori, și anume de Casa IV și Lordul acesteia, de o planetă puternică în această Casă, deasemeni de către Luminarul timpului și Lordul acestuia, și de către planeta și dispozitorul său, cu care Luminarul timpului este conjunct.

2. O malefică în casa sau exaltarea sa, denotă că problema semnificată de ea va ajunge la un bun sfârșit, dar cu întârziere, dar dacă aceasta este afectată în Ascendent, deși este în casa sau exaltarea sa, problema va fi obstrucționată, și va avea un sfârșit rău.

3. Luna în Casa IV, VII, IX sau XII, arată adevărata cauză a întrebării puse, și la fel se vede prin separația ei de Mercur. Și dacă Ascendentul și Luna sunt în semne duble, cauza întrebării este confirmată.

4. Când la începutul unei boli, Soarele în timpul zilei și Luna în timpul noapții sunt afectați, persoana trebuie să se teamă.

5. Acele îndoieli sunt repede rezolvate, care sunt ridicate când Luna și planeta către care aceasta aplică sunt în semne ce au voce, și în Casa V sau III, sau în opoziție cu ele.

6. Luna are o mare putere în toate întrebările, cu excepția cazului când răsare Leul, Săgetătorul sau Vărsătorul, pentru că oricare din aceste semne abate semnificațiile ei, în special Leul și Vărsătorul.

7. Când Luna și Lordul Ascendentului sunt afectați de Lordul Casei VIII, persoana bolnavă are motive de teamă.

8. Primul semn are întâietate în semnificare, când două semne au de-a face cu problema în cauză.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Alegeri dificile