Swami Vivekananda


12 ianuarie 1863 6:33 (GMT+5:53) 22°34’N 88°22’E
Calcutta, India

Înălțime -
Zodiac european Capricorn
Zodiac chinezesc Câine de Apă
Zodiac aztec Vultur
Zodiac arboricol Ulm
Zodiac egiptean Ra
Zodiac floral Papucul doamnei
Zodiac indian Arcaș
Zodiac grecesc Centaur
Temperament melancolic-flegmatic
Număr destin 22 / 4
Număr psihic 3

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Pe când avea doar 18 ani, Swami Vivekananda îl întreabă pe Ramakrishna: "Domnule, l-ați văzut pe Dumnezeu?". La răspunsul afirmativ al maestrului, Vivekananda își exprimă îndoiala. Ulterior, devine unul dintre cei mai remarcabili discipoli ai lui Ramakrishna, ajungând la experimentarea unor stări profunde de meditație și devenind unul dintre maeștrii care au contribuit la răspândirea sistemului yoga în lumea occidentală.

I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Capricorn
Are o fire tacuta, retinuta, melancolica, de cele mai multe ori pesimista. Este banuitor, nelinistit, cu grija zilei de maine, adeseori avar, concentrat, predispus a cerceta cauza lucrurilor si a se deda studiilor pasionante, obscure. Este un bun organizator si va ajunge sa-si formeze o situatie, de cele mai multe ori, numai prin meritul propriu.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Vărsător
Succesul in viata profesionala nu va putea avea loc fara ajutorul prietenilor si protectorilor. Daca va castiga sume mari de bani ii va putea pierde foarte repede daca nu va fi foarte cumpatat.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Pești
Idei schimbatoare si dezvoltat simt al umorului. Calatorii, calatorii pe mare sau un serviciu in legatura cu marea.

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Taur
Va fi un bun tata. Ii va place sa fie acasa, in compania familiei si a copiilor. Apreciaza confortul, pacea, linistea, mancarea simpla dar buna.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Taur
Va avea o casa placuta, o sotie incantatoare, copii dulci si iubitori. Seri petrecute cu dulcegarii si vorbe afectuoase: asta-i adevarata viata.

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Gemeni
Bun secretar si in aceeasi masura bun reprezentant de vanzari. Punct vulnerabil: nervii, uneori si plamanii.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Rac
Casatorie. O familie mica si draguta.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Leu
Control medical regulat la inima si circulatie.

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Fecioară
Este devotat oricarei cauze care aduce confort sau ajuta oamenii in dificultate.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Scorpion
Ii plac profesiile care presupun risc. Ii este recomandata o meserie cum ar fi cea de politist. Ii place sa investigheze. Are o natura curioasa, isi asuma riscuri si lupta pentru succes.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Scorpion
Adora dezbaterile nesfarsite cu prietenii care nu au idei asemanatoare. Discutiile pot duce la ridicarea tonului, sau chiar la violenta verbala.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Săgetător
Probleme din departare, sau cu straini, sau va emigra, exila.


Soarele

Soarele în Capricorn
Este un bun indiciu ca persoana se va inalta in viata cu ajutorul oamenilor sus-pusi, ca va fi demna de merit si isi va achita cu onoare sarcina intr-un post de responsabilitate si de incredere; ca va fi prudenta, fidela si onesta. Judecatorii cu acest indiciu nu pot fi cumparati; administreaza dreptatea asa cum o concep si egala pentru toti. Le place sa joace cinstit si, prin aceasta, castiga respectul si stima intregului lor anturaj.

Soarele în Casa I
Soarele este sursa vitalitatii. Casa Intai semnifica starea constitutiei noastre si caminul copilariei noastre; astfel ca Soarele in aspect bun in Casa Intai adauga vitalitate zodiei Ascendente si mareste puterea de asimilatie. Insoreste viata de-a lungul copilariei, stabilizeaza firea (natura), facand persoana mai vesela, doritoare de a reusi in viata, curajoasa in fata obstacolelor. Aspectul vietii este vesel si optimist ceea ce ii mareste sansele de succes. Oamenii care au Soarele in aceasta pozitie, le place sa-i conduca pe ceilalti si sa-si exerseze autoritatea asupra lor; sunt foarte doritori de stima anturajului lor; sunt integri si onesti in afaceri. Cand Soarele este stresat in Casa Intai, diminueaza vitalitatea; indica timiditatea, nehotararea si o lipsa de curaj si de ambitie. Rezulta ca sansele unei vieti prospere sunt slabe, doar daca mai multe aspecte bune nu modifica aceasta conditie.

Soarele în conjuncție cu Venus (7°40)
Indica un aspect fermecator, gust pentru arta, o inima afectuoasa, predispozitie pentru dragoste la prima vedere si casatorie timpurie, o fire blanda, amabila, cultivata. Persoana iubeste luxul, are talent pentru muzica si arta, precum si o mare atractie pentru sexul opus. Se poate realiza usor in viata, beneficiind de vointa si de o vitalitate exceptionala, precum si de noroc.

Soarele în careu cu Marte (6°54)
Indica rezistenta fizica slabita, accidente, operatii chirurgicale, posibila moarte violenta, fire certareata, impulsiva, pusa pe contrazicere. Conflict permanent intre dorinta si ratiune. Nativul actioneaza precipitat si negandit, este arogant, pretentios si vesnic nemultumit. Posibila viata dezordonata, scandaluri si conflicte, cariera plina de situatii extreme, succesul nefiind de durata. Posibile boli de inima, nenorociri care il pot afecta pe sot, sau pe tatal acestuia. Beneficiaza de multa energie, dar o risipeste si-si pune viata in pericol prin actiunile sale; temperament excitabil; poate fi un militar care isi sacrifica viata ca un erou, un sportiv care face totul pentru a castiga, desi in final va pierde.

Soarele în careu cu Jupiter (4°35)
Indica o vitalitate slaba, tulburari ale ficatului, aroganta, orgoliu, extravaganta, snobism, piedici in afirmarea sociala, caracter necinstit, dar numai daca este indicat si de alte aspecte rele. Nativul este cheltuitor, isi risipeste energiile, da dovada de indulgenta prea mare cu sine insusi, tendinta de ingrasare datorita abuzului de hrana.

Soarele în opoziție cu Lilith (2°57)
Predispune la dificultati in relatiile cu tatal si in problemele afective, datorita tendintei de a nu acorda prea multa atentie initiativei celorlalti si de a se manifesta prea rigid si interiorizat. Trebuie sa invete sa-si puna in valoare calitatile si sa-si invinga complexele fata de cei care dau dovada de mai multa initiativa sau de o capacitate de actiune mai mare. Are nevoie de maturitate emotionala, de sinceritate fata de de sine si de eliminarea sentimentelor negative, pentru a-si gasi echilibrul sufletesc. Tensiune puternica, angoasa, gelozie, aflarea unor secrete, reputatie amenintata, respingerea imaginii tatalui si a oricarei autoritati, tata autoritar, inaccesibil. Pentru o femeie: probleme cu barbatii, uneori moartea tatalui sau a sotului.

Luna

Luna în Balanță
Luna in Balanta procura un mare numar de prieteni si favoarea publica caci face ca persoana sa fie amabila, simpatica, serviabila, optimista si iubitoare de placere si de societate. Aceasta pozitie procura un bun rationament si o capacitate de a judeca sanatos lucrurile. Persoanei ii vor placea artele, muzica, va avea uneori un mare talent ca artist si aspecte bune il vor ajuta.

Luna în Casa IX
Luna in Casa a IX-a, in bune aspecte, da subiectului o inteligenta clara, serioasa, cu tendinte religioase, legale sau filosofice, dupa natura aspectului. Prevesteste calatorii lungi ce aduc castiguri si placeri; uneori, notorietate. Subiectul este inclinat spre reverie, viziuni, mai ales daca Luna este in configuratie cu Neptun. Daca Luna este stresata, subiectul va fi impulsiv si irational, spre marele sau detriment. Daca intreprinde calatorii, va fi expus la a suferi multe neplaceri. Va fi de asemenea susceptibil de a-si schimba religia, intr-un mod negandit, ceea ce ii va atrage numeroase critici.

Luna în trigon cu Mercur (5°40)
Indica inteligenta, caracter sociabil, mult bun simt. Persoana are o fire sociabila, fermecatoare, blandete in manifestari, aspect ingrijit si chiar elegant. Ocupatie rentabila, avand multe avantaje si oportunitati. Inspiratie si intuitie in comunicare, relatii bune cu ceilalti, o mare forta de adaptabilitate si improvizatie.

Luna în conjuncție cu Saturn (3°52)
Acest aspect nu trebuie sa fie intotdeauna clasat printre cele rele, cel putin in ceea ce priveste calitatile mentale, caci da o judecata sigura si profunda, o mare putere de concentrare. Daca Saturn este puternic prin zodie, Balanta sau Capricornul, daca pe de alta parte Luna este bine aspectata, aceasta pozitie va conferi calitatile lui Saturn, desi in orice alta ocazie acest aspect da un caracter sumbru si o tendinta la accese periodice de melancolie. Dar daca Saturn este slab prin zodie, mai ales Berbecul, si daca pe de alta parte Luna este prost aspectata, conjunctia sa trebuie sa fie interpretata in acelasi mod ca si careul sau opozitia (probleme familiale, tendinta spre celibat, complexe de inferioritate, timiditate, stari depresive, seriozitate excesiva, risc de moarte a partenerului, pesimism, descurajare, sterilitate, boli de stomac).

Luna în trigon cu Uranus (7°59)
Indica imaginatie puternica, ambitie, calitati psihice, romantism, multi prieteni, o personalitate stralucitoare si plina de energie, beneficiind de succese neasteptate. Nativul poate avea relatii cu televiziunea, cinematografia, inventii moderne. Este atras de miraculos si de necunoscut; poate obtine succesul prin metode neobisnuite; are parte de prietenii feminine.

Mercur

Mercur în Vărsător
Mercur in Varsator da calitati uraniene de originalitate si o iubire neimblanzita a libertatii spiritului. Persoanele avand Mercur in aceasta pozitie, sunt capabile de a repudia toate conventiile mondene, si de a trai in acord cu conceptiile lor ideale cele mai inalte. Nu se preocupa sa urmeze moda si se imbraca dupa gustul lor. Devin partizanele ideilor sociale cu o mie de ani inaintea stadiului actual de dezvoltare. De exemplu, teoria sufletelor-surori si afinitatilor care, in zilele noastre, cauzeaza atatea tulburari - datorate faptului ca avansarea spirituala a inovatorilor sai nu a ajuns inca in punctul de a face abstractie de sex si de a trai adevarata viata de iubire uraniana, care este pe de-a-ntregul spirituala. Ceea ce precede se aplica mai ales la Mercur in configuratie cu Uranus si persoanele descrise aici sunt produsul extrem al lui Mercur in Varsator. Toti cei care au aceasta configuratie sunt foarte intelectuali; au un ideal inalt, aspiratii nobile, iubind stiintele umaniste, dar si matematica. Sunt in general atrasi de stiintele oculte, mai ales de astrologie, caci au un talent veritabil in a descifra o tema astrologica. Sunt binevoitori, sociabili, le place sa se inconjoare de prieteni si atrag un numar mare de intelectuali in cercul lor de cunostinte. Daca Mercur este afectat, face ca persoana sa fie neloiala, gata de a-si nedreptati prietenii, sa-i critice sau chiar sa-i barfeasca.

Mercur în Casa I
Mercur la Ascendent sau in Casa I, da persoanei un spirit viu si transant, in acord cu natura semnului Ascendent si aspectele pe care le primeste de la celelalte planete. Semnele de foc si semnele de aer au, sub acest raport, cea mai puternica influenta. In Berbec sau in Leu, este mai agil, decat atunci cand rasare in Sagetator; dar cele mai bune semne sunt Gemenii, Balanta si Varsatorul. Cand Mercur rasare intr-un semn de apa, cum ar fi Racul, Pestii, intelectul este somnolent, dar daca rasare in Scorpion in care este inflamat (chiar incendiat) de energia martiana a guvernatorului acestei zodii si inarmat cu acul otravitor al Scorpionului, are o influenta aproape asemanatoare cu cea a lui Marte, desi mai putin pronuntata.

Mercur în trigon cu Luna (5°40)
Indica inteligenta, caracter sociabil, mult bun simt. Persoana are o fire sociabila, fermecatoare, blandete in manifestari, aspect ingrijit si chiar elegant. Ocupatie rentabila, avand multe avantaje si oportunitati. Inspiratie si intuitie in comunicare, relatii bune cu ceilalti, o mare forta de adaptabilitate si improvizatie.

Mercur în trigon cu Saturn (1°48)
Indica o minte ordonata, metodica, precauta si responsabila, demna de incredere, mari calitati de administrator si coordonator. Fire muncitoare, serioasa, memorie buna, abilitate pentru operatii cu elemente abstracte, atractie spre spiritualitate si ocultism, avand o mare fidelitate si respect fata de lege si autoritati. Persoana poseda talente matematice, istorice sau filozofice, avand o mare ambitie intelectuala.

Mercur în sextil cu Neptun (2°23)
Indica o mare mediumnitate, spirit vizionar, calitati psihice dezvoltate, o fire rafinata, poetica, artistica, inclinata spre mila si compasiune. Nativul este atras de muzica si este un idealist, tentat de proiecte utopice, aratandu-se atras de romantism, misticism si mister. Are o mare forta magnetica, putand sa-i captiveze pe cei din jur.

Mercur în careu cu Pluton (5°43)
Indica o fire iritabila, distructiva, sarcastica si cinica, exploziva si violenta, tragand concluzii mult prea repede, pe baza unor date incomplete. Persoana are multe capricii, oscilatii si schimbari radicale de atitudine, suferind de un conflict permanent intre instinct si logica rationala; poate suferi pierderea unui frate. Dezacord intre dezvoltarea intelectuala si exprimarea sexuala, care ramane la nivel instinctual, primitiv.

Venus

Venus în Capricorn
Venus in Capricorn zodia Casei a X-a, asigura succese sociale; dar Venus se intelege rau cu Saturn, guvernatorul Capricornului. De aceea exista o usoara tendinta spre melancolie la persoanele care au Venus in aceasta pozitie. Nu sunt niciodata sigure nici de favorurile care pot sa le vina de la altcineva, nici din propria lor popularitate caci Saturn are o tendinta de a le rasturna atunci cand ajung in varf. De aceea nu sunt niciodata sigure ca-si vor pastra situatia, desi aceasta influenta ii poate ajuta sa urce scara avansarii, fie in cercurile sociale, fie in afaceri. Aceasta pozitie o face foarte formalista in ceea ce priveste onoarea, iar daca este rasturnata de raza lui Saturn, pune totul la inima. Venus in zodia lui Saturn orbeste adesea nativul asupra faptului ca o mare diferenta de varsta este nefasta fericirii conjugale: daca este tanar, se va casatori cu o persoana mult mai in varsta, si invers, daca are o anumita varsta, se va casatori cu cineva aflat in toata stralucirea tineretii. Atunci va surveni rezultatul inevitabil: necazuri domestice si desfacerea legaturii. Se mai intampla frecvent ca o persoana avand aceasta pozitie sa faca o casatorie de afacere sau de convenienta. Pe scurt, Venus nu ajunge niciodata la exprimarea legitima a iubirii in casa lui Saturn si este intotdeauna o sursa de suferinte si de nemultumiri pentru partile in cauza.

Venus în Casa I
Venus in Casa I prevesteste o copilarie fericita. Da subiectului un caracter amabil, dispozitii sociabile si serviabile, care il vor face iubit de toti; iubirea de muzica, de arta si de divertisment. Aceasta pozitie poate fi considerata ca fericita, deoarece il face pe subiect atragator pentru toti cei cu care vine in contact, ceea ce ii asigura un succes general in viata. E buna si din punctul de vedere al sanatatii.

Venus în conjuncție cu Soarele (7°40)
Indica un aspect fermecator, gust pentru arta, o inima afectuoasa, predispozitie pentru dragoste la prima vedere si casatorie timpurie, o fire blanda, amabila, cultivata. Persoana iubeste luxul, are talent pentru muzica si arta, precum si o mare atractie pentru sexul opus. Se poate realiza usor in viata, beneficiind de vointa si de o vitalitate exceptionala, precum si de noroc.

Venus în careu cu Marte (0°46)
Indica o sexualitate puternica, lipsa de tact, imprudente financiare, indulgenta fata de sine insusi, dificultati in viata afectiva si in autoexprimare, tendinta spre adulter si legaturi clandestine, schimbari bruste de comportament si prea multa importanta acordata placerilor. Fire capricioasa, aroganta, impulsiva, neglijenta, extravaganta, capabila de a-si transforma iubirea in ura si de a deveni distructiva.

Venus în careu cu Jupiter (3°05)
Indica o fire patimasa, libertina, infidela, gust pentru lux, necazuri cu legea. Persoana poate contracta casatorii la modul necugetat, manifestand tendinta spre excese, ingamfare, grandoare; poate avea necazuri datorita impulsivitatii si maniilor sale. Complexe de superioritate, incercand sa cumpere totul pe bani. Tentat sa-si caute partener, abuzeaza de sarm, este demonstrativ si orgolios. Predispus la inselaciune si frauda.

Venus în opoziție cu Lilith (4°43)
Predispune la un refuz de a iubi, de a-si exprima emotiile, datorita unui blocaj afectiv, sentimental sau sexual. Trebuie sa caute o implinire a vietii personale printr-o traire deplina a conditiei fizice proprii, invatand sa-si armonizeze dorintele cu necesitatile afective. Aduce probleme afective, conflicte cu propria senzualitate, uneori obsesie, chiar isterie. Probleme cu femeile. Adulter, divort; uneori, hipersensibilitate provocatoare. Exhibitionism.

Marte

Marte în Berbec
Marte in Berbec da o natura energica, entuziasta, impulsiva, agresiva, iritandu-se la orice constrangere. Oricare ar fi obstacolele ridicate in drumul lor, aceste persoane vor incerca imposibilul pentru a le depasi, si adesea vor reusi datorita marii lor indrazneli. Ele sunt originale, pline de resurse, foarte abile in mecanica. Cu cat o actiune le va parea mai aventuroasa si mai indrazneata, cu atat se vor incapatana mai tare sa o realizeze. Aceasta pozitie da o supraabundenta de vitalitate, placerea de sport si de exercitii musculare. Persoana e la fel de entuziasmata in bucuriile sale, in recreatiile sale, in placerile sale ca si in munca sa, obtinand astfel maximum de placere din viata. Marte afectat in Berbec da un caracter violent, expus la accidente prin arsuri, opareli, febra si boli inflamatorii; mentalul este de asemenea amenintat.

Marte în Casa III
Marte in Casa a III-a, atunci cand este bine aspectat, da un spirit fin, stralucitor, alert, predispus la controversa, ingenios, inventiv, plin de resurse; multa initiativa si abilitate constructiva, o riposta rapida si dreapta. Dar atunci cand Marte este afectat in Casa a III-a, exista probabilitatea de accidente in timpul calatoriilor scurte; persoana va avea o fire certareata, irascibila, care-i va atrage neplaceri cu fratii, surorile, vecinii sai. Ea va fi foarte acerba fata de toata lumea si ca urmare, de temut si evitata pe cat posibil.

Marte în careu cu Soarele (6°54)
Indica rezistenta fizica slabita, accidente, operatii chirurgicale, posibila moarte violenta, fire certareata, impulsiva, pusa pe contrazicere. Conflict permanent intre dorinta si ratiune. Nativul actioneaza precipitat si negandit, este arogant, pretentios si vesnic nemultumit. Posibila viata dezordonata, scandaluri si conflicte, cariera plina de situatii extreme, succesul nefiind de durata. Posibile boli de inima, nenorociri care il pot afecta pe sot, sau pe tatal acestuia. Beneficiaza de multa energie, dar o risipeste si-si pune viata in pericol prin actiunile sale; temperament excitabil; poate fi un militar care isi sacrifica viata ca un erou, un sportiv care face totul pentru a castiga, desi in final va pierde.

Marte în careu cu Venus (0°46)
Indica o sexualitate puternica, lipsa de tact, imprudente financiare, indulgenta fata de sine insusi, dificultati in viata afectiva si in autoexprimare, tendinta spre adulter si legaturi clandestine, schimbari bruste de comportament si prea multa importanta acordata placerilor. Fire capricioasa, aroganta, impulsiva, neglijenta, extravaganta, capabila de a-si transforma iubirea in ura si de a deveni distructiva.

Marte în opoziție cu Jupiter (2°18)
Indica pericol de congestie, friguri, apoplexie, obsesii, boli psihice, dar numai in cazul unei vieti incorecte, plina de excese. Fire intransigenta, capricioasa, violenta, putand suferi pierderi prin speculatii sau prin tendinta de a-i insela pe ceilalti. Intoxicare cu prejudecati; nesabuinta, completata de un pronuntat instinct de jucator. Nativul este dogmatic, rebel, tinzand mereu sa exagereze. Isi canalizeaza prost energiile si este un mare risipitor, cheltuind pe lucruri inutile mari sume de bani.

Marte în careu cu Lilith (3°56)
Predispune la vointa slaba, o capacitate de a intra in situatii dramatice sau in relatii fatale, distructive. Poate determina reactii agresive fata de sexul masculin, incapacitatea de a exprima sau de a accepta virilitatea la nivel sexual. Nativul trebuie sa-si depaseasca propriile resentimente si rani pentru a putea dobandi, prin echilibrul sau psihic, toata energia necesara unei activitati creatoare. Agresivitate puternica, defulare prin sport, razboi. Refuz al virilitatii, mare violenta exercitata sau suportata (uneori crima), impulsivitate. Pentru o femeie: teama de barbati sau autoritarism ce inspira teama barbatilor. Operatii chirurgicale, crime pasionale, divort, femeie senzuala, uneori homosexualitate.

Jupiter

Jupiter în Balanță
Jupiter in Balanta, atunci cand este in buna configuratie, da o natura binevoitoare, simpatica si afectuoasa; constiincioasa si sociabila, avand un mare interes pentru tot ceea ce se refera la progresele omenirii in : muzica, arte, literatura, relatii sociale, etc. Astfel persoana este foarte iubita. Aceasta pozitie anunta reusita in afaceri si succes in viata publica. Dar daca Jupiter este afectat in acest semn, indulgenta acordata cerintelor de natura inferioara va aduce subiectului neplaceri, un scandal public, pierderea popularitatii si prestigiului sau.

Jupiter în Casa IX
Jupiter in Casa a IX-a da un caracter nobil, optimist, pacific; o mare bunatate, tendinte religioase; un spirit larg si tolerant, dar favorizeaza ideile cele mai corecte si cele mai bine stabilite. Persoana este foarte stimata in societate; este capabila sa ocupe pozitii eminente in Biserica, Stat sau in institutii de invatamant sau asociatii filantropice. Aceasta pozitie da de asemenea iubirea de calatorii care vor aduce castiguri si placere. Dar cand Jupiter este slab sau afectat prin zodie sau prin aspecte, da aroganta, o iubire de ostentatie si de risipa, de un fast disproportionat fata de resurse: de unde probabilitatea de urmariri judiciare si de discreditare publica. Aceasta pozitie indica si pericole in cursul calatoriilor.

Jupiter în careu cu Soarele (4°35)
Indica o vitalitate slaba, tulburari ale ficatului, aroganta, orgoliu, extravaganta, snobism, piedici in afirmarea sociala, caracter necinstit, dar numai daca este indicat si de alte aspecte rele. Nativul este cheltuitor, isi risipeste energiile, da dovada de indulgenta prea mare cu sine insusi, tendinta de ingrasare datorita abuzului de hrana.

Jupiter în careu cu Venus (3°05)
Indica o fire patimasa, libertina, infidela, gust pentru lux, necazuri cu legea. Persoana poate contracta casatorii la modul necugetat, manifestand tendinta spre excese, ingamfare, grandoare; poate avea necazuri datorita impulsivitatii si maniilor sale. Complexe de superioritate, incercand sa cumpere totul pe bani. Tentat sa-si caute partener, abuzeaza de sarm, este demonstrativ si orgolios. Predispus la inselaciune si frauda.

Jupiter în opoziție cu Marte (2°18)
Indica pericol de congestie, friguri, apoplexie, obsesii, boli psihice, dar numai in cazul unei vieti incorecte, plina de excese. Fire intransigenta, capricioasa, violenta, putand suferi pierderi prin speculatii sau prin tendinta de a-i insela pe ceilalti. Intoxicare cu prejudecati; nesabuinta, completata de un pronuntat instinct de jucator. Nativul este dogmatic, rebel, tinzand mereu sa exagereze. Isi canalizeaza prost energiile si este un mare risipitor, cheltuind pe lucruri inutile mari sume de bani.

Saturn

Saturn în Balanță
Saturn in Balanta este exaltat si foarte puternic, iar aspectele sale, in consecinta, exalta toate calitatile lui Saturn, ceea ce-i asigura persoanei stima si aprecierea publicului. Partenerul va fi cast si la fel de pur ca aurul; aceasta pozitie da, intre altele, o buna sanatate si asigura o viata lunga. Atunci cand Saturn este stresat in acest semn, partenerul va fi infidel sau va fi luat printr-o moarte prematura. Daca persoana trebuie sa faca apel la lege, este expusa sa piarda si sa devina obiectul defavorii generale; va fi de asemenea predispusa la boli ale cailor urinare.

Saturn în Casa IX
Saturn in Casa a IX-a, atunci cand este bine aspectat da un spirit profund, grav, meditativ, cu gustul pentru studiu, pentru jurisprudenta, pentru stiinte, filosofie, fizica si metafizica. Este o configuratie splendida pentru un presedintele unei corporatii sau directorul unui colegiu, un judecator, un preot. Astfel de persoane isi fac intotdeuna drum in viata; intinderea succesului lor depinde, bine inteles, de aspectele temei si de calea aleasa de ele ca si camp de actiune. Saturn afectat in Casa a IX-a da un bigot cu spirit ingust, critic si sarcastic; predispune de asemenea la necazuri si la pierderi prin procese; la pericole in calatorii; la neplaceri in tari straine.

Saturn în conjuncție cu Luna (3°52)
Acest aspect nu trebuie sa fie intotdeauna clasat printre cele rele, cel putin in ceea ce priveste calitatile mentale, caci da o judecata sigura si profunda, o mare putere de concentrare. Daca Saturn este puternic prin zodie, Balanta sau Capricornul, daca pe de alta parte Luna este bine aspectata, aceasta pozitie va conferi calitatile lui Saturn, desi in orice alta ocazie acest aspect da un caracter sumbru si o tendinta la accese periodice de melancolie. Dar daca Saturn este slab prin zodie, mai ales Berbecul, si daca pe de alta parte Luna este prost aspectata, conjunctia sa trebuie sa fie interpretata in acelasi mod ca si careul sau opozitia (probleme familiale, tendinta spre celibat, complexe de inferioritate, timiditate, stari depresive, seriozitate excesiva, risc de moarte a partenerului, pesimism, descurajare, sterilitate, boli de stomac).

Saturn în trigon cu Mercur (1°48)
Indica o minte ordonata, metodica, precauta si responsabila, demna de incredere, mari calitati de administrator si coordonator. Fire muncitoare, serioasa, memorie buna, abilitate pentru operatii cu elemente abstracte, atractie spre spiritualitate si ocultism, avand o mare fidelitate si respect fata de lege si autoritati. Persoana poseda talente matematice, istorice sau filozofice, avand o mare ambitie intelectuala.

Uranus

Uranus este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Uranus în Gemeni
Uranus in Gemeni da o natura extrem de originala, intuitiva si versatila, pasionata de studiile stiintifice in general, mai ales pentru electricitate, aviatie sau alte subiecte mai putin obisnuite. Acesti oameni au spiritul larg, progresist: sunt pionieri in toate lucrurile noi si moderne. Au, printre altele, un gust pronuntat pentru ocultism si astrologie. Sunt foarte iubiti de fratii si surorile lor, de vecinii lor, cu conditia ca Uranus sa fie bine aspectat; dar daca Uranus este afectat, subiectul este excentric, plin de fantezii, ceea ce face din el un flagel, un dezechilibrat, detestat de toti, si mai ales de fratii si surorile sale, de vecinii sai. Aceasta pozitie pronosticheaza necazuri si posibilitati de accidente in calatoriile scurte.

Uranus în Casa V
Casa a V-a guverneaza educatia, publicatiile, placerile, cautarea in casatorie, nasterile. Vagabondul Uranus in aceasta casa va da mai intai idei putin acceptate in ceea ce priveste sexul, va duce la o uniune clandestina, contrara legilor tarii. O femeie care are aceasta pozitie in nativitatea sa se gaseste foarte expusa seductiei, desi nu face constient nici un avans compromitator. Aceasta pozitie daca este nefavorabila, face ca nasterea sa fie foarte dificila, iar daca copilul se naste sanatos, exista pericolul de a-l pierde printr-un accident brusc sau o boala extraordinara. Daca alte influente sunt favorizante, in nativitate dau o tendinta spre literatura, subiectul va fi dispus sa imbratiseze o cauza precum socialismul, anarhismul sau alte miscari de aceeasi factura. Daca Uranus este afectat de Saturn, Marte sau Neptun, operele persoanei sau ale editurii care le va publica vor incita probabil la varsari de sange, la conspiratii, la tradari ducand la certuri cu justitia. Daca, pe de alta parte, Uranus este bine aspectat intr-o nativitate indicand tendinte literare, ideile sustinute, in virtutea acestei influente uraniene, vor fi probabil atat de utopice, atat de idealiste si atat de altruiste incat se vor afla dincolo de intelegerea epocii contemporane. Natura iubitoare a nativului va fi de un caracter atat de ideatic, atat de inalt incat putine persoane, daca exista, vor fi capabile sa-i raspunda. O persoana avand Uranus bine aspectat in Casa a V-a nu va vrea sa joace jocuri de noroc, iar daca cel care are un Uranus afectat se va lasa tentat de joc, va suferi mari pierderi in ciuda oricarei prudente ce o va fi luand. In ceea ce priveste fuga dupa placeri, vedem ca aceste persoane sunt atrase de lucrurile noi si stranii. Spre exemplu, unele dintre ele se gandesc cu placere la momentul in care ar fi posibil sa concureze la concursul de aeroplane sau intr-o cursa la fel de temerara cum ar fi cea de masini.

Uranus în trigon cu Luna (7°59)
Indica imaginatie puternica, ambitie, calitati psihice, romantism, multi prieteni, o personalitate stralucitoare si plina de energie, beneficiind de succese neasteptate. Nativul poate avea relatii cu televiziunea, cinematografia, inventii moderne. Este atras de miraculos si de necunoscut; poate obtine succesul prin metode neobisnuite; are parte de prietenii feminine.

Neptun

Neptun în Berbec
Neptun in Berbec, bine dispus, umple subiectul de un entuziasm religios, dandu-i in acelasi timp energia si ambitia de a-si croi drum pana in primul rand, oricare ar fi genul sau de gandire sau de credinta. Aceasta pozitie aduce dorinta de a inalta omenirea la un plan de viata mai inalt si mai nobil si pune persoana in relief cu mai multa sau mai putina importanta, in functie de aspectele si caracterul general al naivitatii. Neptun afectat in Berbec predispune la tendinte distructive, cu aceeasi dorinta de a inalta omenirea la regiunile fericirii, dar prin metode anarhiste intelegand uciderea celor presupusi a fi dusmanii societatii; de aceea, persoana va fi expusa inchiderii pentru conspiratie impotriva guvernului sau a celor care sunt la putere.

Neptun în Casa III
Neptun in Casa a III-a, bine aspectat, dezvolta considerabil capacitatile mentale si da o mare capacitate literara si oratorie de inalta inspiratie. Dar daca Neptun este afectat in Casa a III-a, mentalitatea este inferioara; subiectul este viclean, ipocrit, uneori imbecil, idiot cu gusturi fanteziste (ciudate, bizare) si cu simturile pervertite. Neptun in Casa a III-a anunta calatorii frecvente, mai ales pe apa, dar pentru a sti daca sunt norocoase sau nu, trebuie consultate aspectele.

Neptun în sextil cu Mercur (2°23)
Indica o mare mediumnitate, spirit vizionar, calitati psihice dezvoltate, o fire rafinata, poetica, artistica, inclinata spre mila si compasiune. Nativul este atras de muzica si este un idealist, tentat de proiecte utopice, aratandu-se atras de romantism, misticism si mister. Are o mare forta magnetica, putand sa-i captiveze pe cei din jur.

Pluton

Pluton este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Pluton în Taur
Aici a fost Pluton intre 1850 si 1882. Pozitia stimuleaza conservatorismul sipastrarea patrimoniului si a traditiilor. Perioada corespunde in mare parte epociivictoriene, un model de indelungata mentinere a unei anumite ordini sociale si aunor conceptii sociale vechi in pofida marilor progrese stiintifice. Indica tendinta spre lacomie, inclinatie spre speculatii, gelozie, simt erotic rafinat, fire razbunatoare, capabila de violenta si crima, duritate in relatiile intime. Capacitate si abilitate oratorica, talent de a canta, atractie pentru arta si creatie artisitica, puternic impuls spre procreatie.

Pluton în Casa IV
Indica puternice legaturi ereditare, tendinte dictatoriale, trecand prin transformari bruste si radicale in sfera domestica, persoana trebuind sa invete sa coopereze cu membrii familiei. Nativul are tendinta de a fi stapan la el in casa, uneori depasind limitele si putand deveni despotic sau cicalitor fata de ceilalti. El trebuie sa invete sa coopereze cu cei din familie sau din mediul sau de viata, sa devina mai tolerant si sa nu impuna altora mai mult decat pot face. Poate fi un reformator al vietii din propriul camin, dar trebuie sa dea dovada de tact si de o putere de convingere care sa nu fie persuasiva. Poate trai drame legate de familie, sau evenimente care transforma profund viata familiei sale, ajutandu-l sa se regaseasca si sa-si asume responsabilitati fata de altii.

Pluton în careu cu Mercur (5°43)
Indica o fire iritabila, distructiva, sarcastica si cinica, exploziva si violenta, tragand concluzii mult prea repede, pe baza unor date incomplete. Persoana are multe capricii, oscilatii si schimbari radicale de atitudine, suferind de un conflict permanent intre instinct si logica rationala; poate suferi pierderea unui frate. Dezacord intre dezvoltarea intelectuala si exprimarea sexuala, care ramane la nivel instinctual, primitiv.

Nodul Nord

Nodul Nord în Săgetător
In viata anterioara nativul si-a dezvoltat o mare capacitate intelectuala. In aceasta viata repeta aceeasi greseala si acest lucru il impiedica sa-si realizeze misiunea. Trebuie sa invete sa se impuna si sa nu mai depinda de altii. Solutia o poate gasi numai pe cale afectiva, sentimentala si prin renuntarea la mintea prea cerebrala. In a doua parte a vietii poate descoperi credinta.

Nodul Nord în Casa XI
In viata anterioara nativul a trait numeroase istorii de dragoste doar pentru a-si satisface egoul. A fost orgolios si tiranic cu altul. In aceasta viata trebuie sa invete valorile prieteniei. Sa renunte la mandria egoista si sa accepte viata asa cum este.

Lilith

Lilith în Rac
Nativul este imaginativ si sensibil. Trairile erotice sunt amplificate, existand tendinte spre adulter si infidelitate.

Lilith în Casa VII
Casatoria este nefericita, nativul avand probleme sentimentale. Partenerul va cauza multe probleme, putand apare si probleme cu legea.

Lilith în opoziție cu Soarele (2°57)
Predispune la dificultati in relatiile cu tatal si in problemele afective, datorita tendintei de a nu acorda prea multa atentie initiativei celorlalti si de a se manifesta prea rigid si interiorizat. Trebuie sa invete sa-si puna in valoare calitatile si sa-si invinga complexele fata de cei care dau dovada de mai multa initiativa sau de o capacitate de actiune mai mare. Are nevoie de maturitate emotionala, de sinceritate fata de de sine si de eliminarea sentimentelor negative, pentru a-si gasi echilibrul sufletesc. Tensiune puternica, angoasa, gelozie, aflarea unor secrete, reputatie amenintata, respingerea imaginii tatalui si a oricarei autoritati, tata autoritar, inaccesibil. Pentru o femeie: probleme cu barbatii, uneori moartea tatalui sau a sotului.

Lilith în opoziție cu Venus (4°43)
Predispune la un refuz de a iubi, de a-si exprima emotiile, datorita unui blocaj afectiv, sentimental sau sexual. Trebuie sa caute o implinire a vietii personale printr-o traire deplina a conditiei fizice proprii, invatand sa-si armonizeze dorintele cu necesitatile afective. Aduce probleme afective, conflicte cu propria senzualitate, uneori obsesie, chiar isterie. Probleme cu femeile. Adulter, divort; uneori, hipersensibilitate provocatoare. Exhibitionism.

Lilith în careu cu Marte (3°56)
Predispune la vointa slaba, o capacitate de a intra in situatii dramatice sau in relatii fatale, distructive. Poate determina reactii agresive fata de sexul masculin, incapacitatea de a exprima sau de a accepta virilitatea la nivel sexual. Nativul trebuie sa-si depaseasca propriile resentimente si rani pentru a putea dobandi, prin echilibrul sau psihic, toata energia necesara unei activitati creatoare. Agresivitate puternica, defulare prin sport, razboi. Refuz al virilitatii, mare violenta exercitata sau suportata (uneori crima), impulsivitate. Pentru o femeie: teama de barbati sau autoritarism ce inspira teama barbatilor. Operatii chirurgicale, crime pasionale, divort, femeie senzuala, uneori homosexualitate.

Chiron

Chiron în Pești
Nativul va lucra la crearea unei lumi globale, holistice, de era noua. Este optimist si intuitiv. Simte acut nevoia de a-si exprima iubirea, compasiunea. Cauta adevarul, este imaginativ, romantic si visator. Lectia sa consta in surmontarea iluziilor. Viata poate sa-i devina o cruciada mistica.

Chiron în Casa II
Satisfacerea dorintelor nativului este ceea ce-l motiveaza cel mai mult. El poate sa-i ajute pe cei stramtorati. Este senzual si atras de putere. Are o lectie de invatat in privinta banilor si posesiunilor.

Junon

Junon în Balanță
Nativul va cauta un sot artist, inteligent, sociabil care sa-i aduca un echilibru. Doreste armonie in casatorie.

Junon în Casa IX
Nativul este atras de un partener aventurier, iubitor de calatorii sau de un esoterist si spiritualist care il indruma.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Benedict XVI Papa [3538]
Charlie Chaplin [3560]
Selena [3164]

Mâine

Jennifer Garner [2628]
Maynard James Keenan [2889]
Victoria Beckham [3187]

Articole

Quiz

Care e jobul tău ideal?