Johann von Goethe


28 august 1749 12:30 (GMT+0:35) 50°07’N 8°41’E
Frankfurt am Main, Germania

Înălțime -
Zodiac european Fecioară
Zodiac chinezesc Șarpe de Pământ
Zodiac aztec Moarte
Zodiac arboricol Pin
Zodiac egiptean Geb
Zodiac floral Floarea soarelui
Zodiac indian Fecioară
Zodiac grecesc Grifon
Temperament melancolic
Număr destin 3
Număr psihic 1

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Johann Wolfgang Goethe, înnobilat în anul 1782 (n. 28 august 1749, Frankfurt am Main – d. 22 martie 1832, Weimar) a fost un poet german, ilustru gânditor și om de știință, una dintre cele mai de seamă personalități ale culturii universale.

I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Scorpion
Are spirit de observatie, o fire inclinata spre critica si disputa, mult curaj, de multe ori mergand pana la impudenta si un comportament imprevizibil. Este foarte intuitiv si sesizeaza repede cele mai ascunse aspecte ale problemelor. Isi apara intodeauna drepturile, fara sa se supuna vreodata la ceea ce i se impune, in timp ce calca fara rusine drepturile altora.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Săgetător
Succesul social ii va veni dintr-o profesie sau printr-o companie de import-export care va face afaceri cu tari straine.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Vărsător
Este totdeauna in fruntea progresului. Ii place orice este nou, original si ingenios. Ii place viata plina de schimbari si intalniri.

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Pești
Este foarte influentat de starile celor din jurul lui. O educatie dura il poate marca pe viata. Cand este copil trebuie sa i se acorde protectie, incredere.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Berbec
Manifesta foarte multa initiativa. Actioneaza in forta, cu vigoare, pentru a-si atinge telurile. Se manifesta la fel si in viata sentimentala.

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Taur
Are incredere deplina in munca. Stie sa pastreze un secret si este de o onestitate ireprosabila. Punct vulnerabil: gatul.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Taur
Casatoria poate fi o afacere de dragoste dar si una financiara. Mai bine amandoua.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Gemeni
Daca este scriitor, pictor sau implicat intr-o alta arta si nu ajunge faimos in timpul vietii, atunci recunoasterea va fi postuma. Mici mosteniri de la apropiati. Punct vulnerabil: plamanii Este recomandabil sa nu fumeze (de fapt asta-i valabil la oricine).

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Leu
Este tolerant, accepta diferentele de opinii si le respecta. Este onest si loial.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Fecioară
Orice munca medicala, paramedicala sau sociala ii este recomandata.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Balanță
Isi cauta prietenii printre cei bine plasati social.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Scorpion
Lucreaza in politie, ii place sa investigheze viata privata a altor persoane.


Soarele

Soarele în Fecioară
Este o combinatie intre influentele Soarelui, ale lui Mercur si ale Casei a VI-a. Ea il indica pe intermediarul fericit intre producator si consumator. Subtil, extrem de cunoscator si rapid in a vedea ce ii va fi mai avantajos pentru avansarea propriilor afaceri, are o dispozitie placuta, sociabila, amicala pentru toti cei de la care spera sa obtina profit, dar autoritar fata de inferiorii si egalii sai; bun vorbitor, fara a fi neaparat inselator. E interesat doar de propria sa persoana. Soarele in Fecioara da chimistii, infirmierii, infirmierele si doctorii de calitate pe care nu trebuie sa-i confundam cu cei ce cred in medicamente... mai ales in mare cantitate.

Soarele în Casa IX
Aceasta pozitie face intelectul stralucitor, inspira subiectului un ideal inalt si mari ambitii, il face generos, tolerant cu parerile celuilalt, nobil si binevoitor. Cu nevoia innascuta de a invata de ce-ul si cum-ul lucrurilor, intelectul se intoarce firesc spre filosofie, religie si lege. Cum excelam intotdeauna in ceea ce iubim, persoanele care au Soarele in Casa a IX-a devin oameni de Stat, jurisconsulti sau preoti excelenti. Stralucesc in orice cariera intelectuala sau stiintifica. Misiunea lor ii antreneaza adesea in tari straine.

Soarele în opoziție cu Luna (6°59)
Indica inconstanta, nehotarare, ghinion, insuccese, certuri si necazuri cu parintii si in societate, sentimente de frustrare, conflicte si crize emotionale, vitalitate slaba, oboseala, dispersia energiilor. Posibititatea de a-si pierde slujba in mod frecvent, dificultati in casatorie si probleme oculare.

Soarele în trigon cu Marte (1°37)
Indica energie, dinamism, actiune, spirit intreprinzator, actiuni calculate si ordonate, abilitati de conducere, fizic puternic depasind orice problema de sanatate. Persoana are tact, vitalitate, curaj, incredere in fortele proprii, talent pentru sport, perseverenta, tenacitate in urmarirea scopurilor, putand sa ajunga rapid in functii importante, posibil in aparatul de stat; este apreciata pentru forta sa, fiind un adversar de temut.

Soarele în conjuncție cu Lilith (0°12)
In cazul unei femei acest aspect afecteaza imaginea barbatului interior (modelul barbatului ideal), fiinta avand tendinta de a fi atrasa (la nivel sufletesc) de barbati extremisti, demoniaci, avand un dinamism necontrolat, o pasionalitate dizarmonioasa, porniri sadice, distructive. Risc de moarte prematura a tatalui sau sotului (uneori divort). Pentru un barbat, indica o manifestare extremista a propriei personalitati (grandomanie, obsesii sexuale, sadism, duritate, probleme de constientizare). Tensiuni in relatiile cu barbatii.

Luna

Luna în Pești
Luna in Pesti da un intelect receptiv, o imaginatie fertila, un caracter indolent, instabil cu tendinta de a-si plange de mila. Persoana va fi inclinata mai degraba spre reverie decat spre actiune, de unde neplacerile si deceptiile care o vor asalta pe drumul vietii. Aceasta pozitie conduce adesea la mediumnitate, mai ales daca Neptun are un aspect advers, caci aceste persoane sunt foarte sensibile in a cade sub influenta spiritelor-control si le place tot ceea ce le excita emotiile. Sunt de asemenea foarte locvace. Daca un aspect bun al lui Venus sau al lui Mercur le da inclinatia spre muzica, ele vor canta cu mult sentiment si inspiratie. Daca Luna este stresata in Pesti, probleme de iubire vor putea aduce suferinte. Pestii sunt pe culmea celei de a XII-a Case, iar Luna in aceasta casa indica din partea parintilor o tendinta spre betie, care ii va face sa-si neglijeze copiii si acestia vor putea fi in sarcina institutiilor caritabile pana la majorat.

Luna în Casa III
Luna in Casa a III-a indica gustul spre studiu, o imaginatie vie si fertila, o inclinatie spre ocupatii intelectuale, mai ales daca acestea nu cer continuitate, de exemplu reportajul si redactarea in ziare unde trebuie sa fii in alerta pentru a aduna vestile si sa ratacesti ici si colo pentru a le aduna. Acestor persoane le plac lucrurile concrete; daca Luna este intarita de aspecte bune ale lui Mercur, persoanele pot ajunge la o pozitie inalta.

Luna în opoziție cu Soarele (6°59)
Indica inconstanta, nehotarare, ghinion, insuccese, certuri si necazuri cu parintii si in societate, sentimente de frustrare, conflicte si crize emotionale, vitalitate slaba, oboseala, dispersia energiilor. Posibititatea de a-si pierde slujba in mod frecvent, dificultati in casatorie si probleme oculare.

Luna în trigon cu Saturn (3°01)
Indica o persoana demna de incredere, modestie, spirit practic, capacitate de a ocupa pozitii de raspundere, prudenta, diplomatie, tact, abilitate executiva, rabdare, economie, sanatate buna, stapanire de sine. Nativul poate sa-i influenteze pe cei din jur, este abil, increzator in propriile forte de respectul public.

Luna în opoziție cu Lilith (7°12)
Indica refuzul mamei si a tot ce vine din partea ei, conflict cu mama, imaginatie bolnavicioasa, impulsul de a marturisi totul, simt exagerat al vinovatiei si nevoia de a se pedepsi. In tema masculina indica lipsa modelului inconstient al femeii iubite, castrare psihica datorata mamei sau autocastrare pentru femei in general, teama bolnavicioasa de femei, mergand de la misoginie pana la impotenta si tendinte homosexuale. Imagine materna negativa, blocaj afectiv, gelozie, rivalitate, fantasme, probleme cu femeile. Tendinta de a-si reprima sensibilitatea, intuitia si imaginatia.

Mercur

Mercur în Leu
Mercur in Leu da un ideal nobil, aspiratii inalte; o inteligenta vie, pozitiva, perseverenta careia ii repugna sa se dedea la acte urate sau meschine si dispretuieste orice echivoc. Nativul este brusc, violent, spune franc ceea ce gandeste; dar este bun si simpatic. Persoanele care au Mercur bine aspectat in Leu au excelente capacitati de organizare si sunt lideri capabili. Iubesc copiii, sunt pasionati de placeri (divertismente). Cand Mercur este afectata in Leu, face persoana zburdalnica si inconstanta in afectiunile sale, ghinionista in jocurile de noroc, in speculatii si da o natura josnica si senzuala.

Mercur în Casa IX
Mercur in Casa a IX-a, bine plasat, inspira iubirea de religie, de stiinta, de litere, de drept. Da un spirit studios, capabil de a scruta profund problemele vietii; tendinte filosofice si filantropice, dorinta de a calatori departe, daca e necesar, pentru a-si mari cunostintele. Aceasta pozitie faciliteaza scrierea si asigura succesul in religie, filosofie, drept sau stiinta. Spiritul este larg, flexibil, adaptabil: din acest fapt, persoana este susceptibila de a-si schimba de mai multe ori parerea asupra diverselor subiecte ce le va fi studiat - ceea ce va avea intotdeauna o buna cauza. Daca Mercur este stresat in Casa a IX-a, nativul va avea un spirit extrem de instabil, schimbandu-se ca o girueta in tot ceea ce intreprinde si in toate activitatile sale. Nu va ramane niciodata atasat destul de mult timp de un lucru pentru a-l simti; din aceasta cauza, se va indrepta spre o serie de dezastre toata viata sa. Va calatori probabil dintr-un loc in altul in cautarea succesului, dar nu-l va intalni pana ce nu va fi invatat a-si concentra intreaga energie asupra unui singur obiectiv. Aceasta pozitie indica si o sursa permanenta de neplaceri cu legea sau afaceri judiciare.

Mercur în opoziție cu Uranus (7°10)
Indica excentricitate, o fire neconventionala, risipindu-si energiile, inclinata spre dogma si incapatanare. Persoana are un spirit sarcastic, cinic, tendinta de a merge in contra curentului; va avea de suportat calomnii, si isi va vedea bunele intentii subminate de altii. Va cunoaste sovaieli si dezechilibru in idei, avand mari sanse de a suporta accidente sau depresii nervoase. Poate suferi mari necazuri cauzate de un frate sau sora, ceea ce ar duce la ruperea relatiilor de familie. Exprimare brutala, cu tendinte de a toca si de a enerva interlocutorul.

Mercur în careu cu Pluton (3°11)
Indica o fire iritabila, distructiva, sarcastica si cinica, exploziva si violenta, tragand concluzii mult prea repede, pe baza unor date incomplete. Persoana are multe capricii, oscilatii si schimbari radicale de atitudine, suferind de un conflict permanent intre instinct si logica rationala; poate suferi pierderea unui frate. Dezacord intre dezvoltarea intelectuala si exprimarea sexuala, care ramane la nivel instinctual, primitiv.

Venus

Venus în Fecioară
Venus in Fecioara zodia Casei a VI-a, induce o empatie profunda pentru cei care sufera, iar persoanele care au acest aspect sunt excelenti infirmieri. Aceasta pozitie favorizeaza de asemenea si profesia de chimist sau dietetician. Daca persoana are salariati sau subordonati, relatiile sale cu ei vor fi intotdeauna agreabile si va fi bine servita.

Venus în Casa X
Venus in Casa a X-a este unul din cele mai bune semne de prosperitate generala, cand astrul este bine plasat. Persoana este foarte cautata, mai ales de sexul opus, si se va inalta pe scara sociala prin casatoria sa. Acest aspect da o mare abilitate in a evita grijile existentei si in a extrage chintesenta din orice placere, in orice situatie posibila. Norocul care ii va surade va intretine optimismul sau fata de toate lucrurile. Dar daca Venus este stresata in Casa a X-a, persoana este rau privita de cei din anturajul sau si, orice ar face pentru a se introduce in acest cerc inchis, nu va primi decat dispret si insulte. O casatorie in graba si irational va invenina lucrurile si o va impinge mult inainte in discreditare.

Venus în opoziție cu Jupiter (0°28)
Indica o fire patimasa, libertina, infidela, gust pentru lux, necazuri cu legea. Persoana poate contracta casatorii la modul necugetat, manifestand tendinta spre excese, ingamfare, grandoare; poate avea necazuri datorita impulsivitatii si maniilor sale. Complexe de superioritate, incercand sa cumpere totul pe bani. Tentat sa-si caute partener, abuzeaza de sarm, este demonstrativ si orgolios. Predispus la inselaciune si frauda.

Venus în sextil cu Neptun (0°10)
Indica inspiratie artistica, rafinament, o fire susceptibila, numeroase afaceri sentimentale, atractie pentru aventura. Persoana beneficiaza de calitati psihice deosebite, popularitate, romantism si sentimentalism. lubeste natura; fire emotionala si influentabila, putand avea mai multe casatorii. Deosebit talent muzical. Poate deveni un idol pentru multime.

Venus în sextil cu Pluton (2°43)
Indica mediumnitate, ingeniozitate, perceptii subtile dezvoltate, capacitati creatoare, excelent simt al culorii si formei, capacitate de a reusi, de a sti sa-si utilizeze abilitatea si sa se concentreze cu tenacitate. Romantism, erotism puternic, tentatie de a amesteca fatalismul in sentimente. Este un aspect caracteristic marilor oameni de arta, generand succes si popularitate, precum si ingaduinta pentru manifestarile excesiv de erotice si afective.

Venus în trigon cu Nodul Nord (7°46)
Ajutor financiar, sustinere afectiva, posibile calitati estetice in aspectul fizic, constituie tot atatea avantaje prin care nativul isi poate gasi usor un loc si un sens in viata, in acord cu dorintele sale cele mai profunde.

Marte

Marte în Capricorn
Marte in Capricorn, bine aspectat, adauga multa forta caracterului, da ambitie, entuziasm, sustinute de un curaj de neanvins si o energie aproape inepuizabila, gata de a depasi toate obstacolele si de a atinge in final scopul dorit. Persoanele cu Marte in aceasta pozitie sunt chemate sa avanseze in viata, mai ales daca Capricornul este plasat in Casa a X-a, ceea ce le promite stima si respectul tuturor si le face sa exerseze cu succes functii publice, (in fruntea intreprinderilor lor private) in care sunt in mod natural calificate pentru functii inalte datorita aptitudinilor lor remarcabile. Marte afectat in Capricorn, da ambitia de a realiza lucruri mari, dar persoana va fi temerara, impulsiva, incapatanata astfel incat va incerca sa realizeze mai mult decat poate, ii vor lipsi perseverenta si tenacitatea de a depasi obstacolele, si cum caracterul ei va fi fundamental neloial, desi ar putea avansa datorita entuziasmului si naturii sale ambitioase in vreun post inalt, este sigura ca autoritatea ii va fi subminata, spre amuzamentul ironic al anturajului sau. Nu e nimic mai rau ca un Marte afectat in Capricorn. Predispune de asemenea la accidente afectand membrele, iar actiunea sa reflecta asupra partii corpului guvernata de catre semnul opus, Racul, adica stomacul, da o tendinta spre tulburarile gastrice. Persoanele cu aceasta afectiune au un caracter violent si razbunator.

Marte în Casa II
Marte in Casa a II-a, atunci cand este bine aspectat, indica o natura liberala, generoasa in materie de bani. Este indiciul unei imbogatiri rapide, al unui mare succes financiar in orice intreprindere de natura martiana, adica intelegand folosirea focului, uneltelor sau a masinilor de fier. Este si o indicatie de bani prin casatorie sau mostenire. Totusi, desi bogattia vine cu usurinta si rapid, persoana nu va economisi, caci va fi foarte generoasa, si ii vor placea confortul, placerile. Atunci cand Marte este afectat in Casa a II-a, banii vor veni la fel de repede ca si sub aspectele bune, cand face aspectari rele vor duce persoana la o extravaganta nebuna, la o indrazneata temeritate in materie de bani cu rezultatul inevitabil de mari pierderi si poate al unei saracii complete. Bunastarea poate fi obtinuta si pierduta de mai multe ori. Aceste persoane nu se descurajaza totusi niciodata, iar atunci cand se afla in fata unui dezastru financiar, se ridica imediat pentru a-si reedifica situatia pe ruinele celei vechi, in general reusesc din nou; dar cum nu pot invata niciodata sa fie mai circumspecte, mai putin extravagante, sunt mereu supuse la noi naufragii financiare.

Marte în trigon cu Soarele (1°37)
Indica energie, dinamism, actiune, spirit intreprinzator, actiuni calculate si ordonate, abilitati de conducere, fizic puternic depasind orice problema de sanatate. Persoana are tact, vitalitate, curaj, incredere in fortele proprii, talent pentru sport, perseverenta, tenacitate in urmarirea scopurilor, putand sa ajunga rapid in functii importante, posibil in aparatul de stat; este apreciata pentru forta sa, fiind un adversar de temut.

Marte în trigon cu Lilith (1°24)
Beneficiaza de sansa de a-si recunoaste agresivitatea si de a si-o depasi printr-o intelegere a propriilor tendinte intr-un sens constructiv. Succes in viata sexuala, dar cu experiente din care are de invatat autocontrolul si corecta canalizare a energiilor. Capabil sa-si stapineasca pornirile instinctive. Pentru un barbat implica virilitate, cautarea unei expresii violente, agresivitate (sport, razboi), instincte puternice. Pentru o femeie: provocatoare, virila, autoritara. Uneori homosexualitate.

Jupiter

Jupiter este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Jupiter în Pești
Jupiter in Pesti da o fire caritabila, simpatica si ospitaliera, placandu-i sa-i ajute pe paria societatii. Aceste persoane sunt adevarati ingeri de compasiune, ocupandu-se cu solicitudine de toate suferintele corpului, ale sufletului si ale spiritului. Bolnavii si prizonierii ii cunosc bine. Fiind dotati cu o mare sensibilitate si predispusi influentelor lumii invizibile, au adesea manifestari psihice si devin adepti ai ocultismului. Le place muzica, artele, literatura, si daca Jupiter este in buna configuratie cu Venus in Pesti, indica o mare abilitate de executare. Jupiter afectat in Pesti da un spirit nehotarat, o natura apatica, lasa, se complac in viciu si in depravarea cea mai rusinoasa; ei sunt parazitii societatii.

Jupiter în Casa IV
Jupiter in Casa a IV-a, in bune aspecte, este prevestitorul celei mai reusite fericiri familiale, mai ales in ultima parte a vietii. Persoanele care au Jupiter in aceasta pozitie vor reusi mai bine in locul lor de nastere decat in orice alta parte. Vor primi un mare ajutor din partea parintilor si probabil o mostenire venind de la ei. Afacerile lor se vor sprijini pe o baza solida si se vor desfasura fara piedici, in asa fel incat la sfarsitul vietii, ele vor fi adunat o avere considerabila in raport cu situatia lor si oportunitatile oferite de anturajul lor. Zilele lor vor trece in pace si vor sfarsi in mijlocul unui cerc de prieteni in bogatie si prosperitate. Dar cand Jupiter este afectat in aceasta casa, subiectul va trebui sa-si paraseasca orasul sau natal, devreme in viata, caci acolo conditiile ii vor prejudicia succesul. Excese, cheltuieli extravagante, iubirea de fast si alte tendinte costisitoare, ii vor epuiza resursele si-l vor impinge la ruina. Intre altele, un fals orgoliu il va impiedica sa intreprinda reforma radicala genului sau de viata, chiar si atunci cand se va gasi in fata faptului care ar trebui sa-l oblige si cand isi va da seama ca singur mod de a iesi din aceasta ar fi sa-si incerce norocul in alt oras.

Jupiter în opoziție cu Venus (0°28)
Indica o fire patimasa, libertina, infidela, gust pentru lux, necazuri cu legea. Persoana poate contracta casatorii la modul necugetat, manifestand tendinta spre excese, ingamfare, grandoare; poate avea necazuri datorita impulsivitatii si maniilor sale. Complexe de superioritate, incercand sa cumpere totul pe bani. Tentat sa-si caute partener, abuzeaza de sarm, este demonstrativ si orgolios. Predispus la inselaciune si frauda.

Saturn

Saturn în Scorpion
Saturn in Scorpion, cand este bine amplasat, da o capacitate extraordinara pentru mecanica,o mare ingeniozitate in cazurile cele mai dificile, un curaj de nestavilit si o rabdare perseverenta gratie careia sunt rezolvate problemele cele mai dificile. In consecinta, astfel de persoane devin ingineri foarte experti si pionieri de mare valoare; ei imbina focul lui Marte cu prudenta - cu prevederea lui Saturn - ceea ce ii face invincibili. Isi maresc averea prin mosteniri, prin cumpatarea lor, prin spiritul lor de economie. In plus, resursele lor pecuniare cresc dupa casatorie. O buna sanatate si o viata lunga sunt si ele indicatii ale acestui aspect. Dar daca Saturn este stresat in aceasta zodie, partenerul va fi sarac, taciturn, egoist, exigent, preocupat si susceptibil de boala. Constipatia si hemoroizii sunt cauzele fundamentale care afecteaza in acest caz nervii si organismul intreg.

Saturn în Casa XII
Saturn in Casa a XII-a predispune la o viata solitara sau o slujba care va tine persoana in afara oricarui contact cu publicul. Bine aspectat, este un indiciu de succes intr-o sarcina oficiala intr-o institutie publica: azil, spital, inchisoare, etc. Daca este stresat, arata un semn de pericol de a sta la pat ani lungi sau de a fi inchis, eventual indica un functionar intr-un post subaltern.

Saturn în trigon cu Luna (3°01)
Indica o persoana demna de incredere, modestie, spirit practic, capacitate de a ocupa pozitii de raspundere, prudenta, diplomatie, tact, abilitate executiva, rabdare, economie, sanatate buna, stapanire de sine. Nativul poate sa-i influenteze pe cei din jur, este abil, increzator in propriile forte de respectul public.

Uranus

Uranus este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Uranus în Vărsător
Uranus in Varsator, atunci cand este bine aspectat, este una dintre cele mai bune pozitii care exista caci planeta guvernatoare a acestui semn este, din acest fapt, in armonie cu toate vibratiile sale. Aceasta pozitie fortifica deci intuitia si originalitatea si indreapta eforturile umane intr-un sens umanitar de devotiune, de altruism, de dorinta sincera de a-i ajuta pe cei ce sufera. Persoanele care au Uranus in aceasta pozitie isi fac multi prieteni si isi realizeaza in general sperantele, dorintele si ambitiile, pentru ca firea lor este atat de impersonala, incat doresc binele omenirii mai degraba, decat un castig personal. Au de asemenea mari aptitudini pentru mecanica, originalitate si un spirit inventiv. Cu Uranus afectat in Varsator, desi ambitiile sunt puternice, si uneori la fel de bune si la fel de pure ca si cu un Uranus bine aspectat, subiectul va avea un caracter atat de schimbator incat ii va fi imposibil sa le realizeze si nu-i vor aduce decat neplaceri prin prieteni sau asa-zis prieteni, care nu se vor folosi de el decat pentru scopuri egoiste.

Uranus în Casa III
Uranus in Casa III-a, care guverneaza fratii si surorile, vecinii, educatia si capacitatile intelectuale si mentale intareste aptitudinile intuitive ale persoanei si da o anumita predispozitie pentru ceea ce numim in mod obisnuit capacitati psihice. Uranus guverneaza eterul; de aceea aceasta pozitie faciliteaza dezvoltarea spirituala, mai ales daca Uranus este in configuratie buna cu Soarele, Luna, Venus sau Mercur. Uranus afectat in Casa a III-a indica certuri cu vecinii, cu fratii si surorile si, probabil, ruptura legaturilor familiale; prevesteste de asemenea ca educatia va fi incetinita de comportamentul egoist si instabil al persoanei, ca intelectul va fi mai mult sau mai putin ezitant, la fel de variabil ca o girueta (morisca); predispune la accidente a caror natura variaza in functie de aspectul planetei afectate, mai ales in cursul calatoriilor scurte. E bine sa adaugam ca aceste persoane sunt predispuse la aventuri, la evenimente stranii care nu li se intampla de obicei celorlalti.

Uranus în opoziție cu Mercur (7°10)
Indica excentricitate, o fire neconventionala, risipindu-si energiile, inclinata spre dogma si incapatanare. Persoana are un spirit sarcastic, cinic, tendinta de a merge in contra curentului; va avea de suportat calomnii, si isi va vedea bunele intentii subminate de altii. Va cunoaste sovaieli si dezechilibru in idei, avand mari sanse de a suporta accidente sau depresii nervoase. Poate suferi mari necazuri cauzate de un frate sau sora, ceea ce ar duce la ruperea relatiilor de familie. Exprimare brutala, cu tendinte de a toca si de a enerva interlocutorul.

Neptun

Neptun în Rac
Neptun in Rac, bine aspectat, da o natura simpatica, intuitiva, iubitoare, gata sa inteleaga necazurile si bucuriile celorlalti si sa le simta cu ei si pentru ei. Rezulta ca aceste persoane sunt in general foarte iubite, atat in familia lor cat si in cercul lor de relatii apropiate. Aceasta pozitie le pune in contact cu fortele cele mai subtile ale naturii; le face capabile sa cultive capacitati spirituale ca psihometria, le da un fel de intuitie prin care pot intra cand vor, in relatie cu oameni si lucruri, pentru binele altora. Sunt capabile de a se dezvolta spiritual pe diferite laturi si se pot inalta la mari inaltimi prin devotamentul de care sunt animate. Neptun afectat in Rac, predispune la un fel de lasa-ma sa te las care creeaza o atmosfera dezastruoasa in casa, poate mai mult prin insinuare decat printr-o acuzatie directa. Aceasta pozitie da de asemenea gusturi si apetituri bizare care vor aduce mari tulburari in organele digestiv, cat si o inclinatie puternica pentru alcool si droguri.

Neptun în Casa VIII
Neptun in Casa a VIII-a, bine aspectat, pronosticheaza imbogatirea prin casatorie, dar nu pe cale obisnuita, ci intr-un mod bizar. Aceasta pozitie este de asemenea favorabila pentru cercetarile oculte si face adesea ca persoana sa fie capabila sa parvina la cunoasterea directa. Atunci cand Neptun este afectat in Casa a VIII-a, exista pierdere prin frauda sau deceptie din partea partenerului; neplaceri financiare in legatura cu proprietatile sau cu corporatiile; moarte stranie, extraordinara.

Neptun în sextil cu Venus (0°10)
Indica inspiratie artistica, rafinament, o fire susceptibila, numeroase afaceri sentimentale, atractie pentru aventura. Persoana beneficiaza de calitati psihice deosebite, popularitate, romantism si sentimentalism. lubeste natura; fire emotionala si influentabila, putand avea mai multe casatorii. Deosebit talent muzical. Poate deveni un idol pentru multime.

Pluton

Pluton în Scorpion
Aici a fost Pluton intre 1985 si 1996. In numai 11 ani, sistemele sociale din Europa de Est au cunoscut o transformare dramatica. Pozitia stimuleaza crizele regeneratoare la toate nivelurile, chiar cu sacrificii sau cu pierderi de vieti umane, pentru restabilirea sensurilor si gasirea unor directii de mers cu semnificatie mai profunda. Indica fecunditate, impuls erotic mare, atractie pentru stiintele oculte, mister si secret; exista pericolul periclitarii sanatatii prin abuzuri sexuale. Nativul isi va aprofunda cunoasterea de sine prin educatie si prin dezvoltarea capacitatilor psihice de care dispune. Favorizeaza cercetarea si studiul ocultismului si a spiritualitatii. Posibile boli ale organelor intime, in cazul in care este afectat de alte Planete.

Pluton în Casa I
Indica o personalitate puternica, inteligenta, autoritara, conservatoare, sceptica, traind o viata intensa cu multe experiente, unele foarte dure, avand crize si transformari radicale in viata personala. Nativul trebuie sa invete sa fie mai tolerant si mai constructiv, deoarece este foarte critic si genereaza distrugere in jurul sau.

Pluton în careu cu Mercur (3°11)
Indica o fire iritabila, distructiva, sarcastica si cinica, exploziva si violenta, tragand concluzii mult prea repede, pe baza unor date incomplete. Persoana are multe capricii, oscilatii si schimbari radicale de atitudine, suferind de un conflict permanent intre instinct si logica rationala; poate suferi pierderea unui frate. Dezacord intre dezvoltarea intelectuala si exprimarea sexuala, care ramane la nivel instinctual, primitiv.

Pluton în sextil cu Venus (2°43)
Indica mediumnitate, ingeniozitate, perceptii subtile dezvoltate, capacitati creatoare, excelent simt al culorii si formei, capacitate de a reusi, de a sti sa-si utilizeze abilitatea si sa se concentreze cu tenacitate. Romantism, erotism puternic, tentatie de a amesteca fatalismul in sentimente. Este un aspect caracteristic marilor oameni de arta, generand succes si popularitate, precum si ingaduinta pentru manifestarile excesiv de erotice si afective.

Nodul Nord

Nodul Nord în Capricorn
Nativul mai multe vieti la rand s-a impotrivit maturizarii sale, personalitatea sa fiind cea a "copilului vesnic" care se impotriveste duritatii vietii. Sarcina sa actuala este dobandirea responsabiliattii si a autocontrolului. I se cere maturizarea si asumarea raspunderii pentru faptele sale.

Nodul Nord în Casa II
In trecut nativul a fost posesiv, gelos, si-a utilizat gresit forta sexuala creandu-si probleme relationale. In aceasta viata va pastra o latura materialista din precedentele vieti. Trebuie sa invete sa obtina si sa-si administreze corect finantele realizate prin munca proprie sau prin exploatarea talentelor native pe care le are.

Nodul Nord în trigon cu Venus (7°46)
Ajutor financiar, sustinere afectiva, posibile calitati estetice in aspectul fizic, constituie tot atatea avantaje prin care nativul isi poate gasi usor un loc si un sens in viata, in acord cu dorintele sale cele mai profunde.

Lilith

Lilith în Fecioară
Exista o teama fata de iubire, atat de a da cat si de a primi. Instinctul erotic este infranat si manifestat in mod cerebral.

Lilith în Casa IX
Aventurile erotice pot fi imbracate sub o forma spirituala, gen Tantra Yoga. Poate exista vise erotice puternice, putandu-se ajunge la obsesii.

Lilith în conjuncție cu Soarele (0°12)
In cazul unei femei acest aspect afecteaza imaginea barbatului interior (modelul barbatului ideal), fiinta avand tendinta de a fi atrasa (la nivel sufletesc) de barbati extremisti, demoniaci, avand un dinamism necontrolat, o pasionalitate dizarmonioasa, porniri sadice, distructive. Risc de moarte prematura a tatalui sau sotului (uneori divort). Pentru un barbat, indica o manifestare extremista a propriei personalitati (grandomanie, obsesii sexuale, sadism, duritate, probleme de constientizare). Tensiuni in relatiile cu barbatii.

Lilith în opoziție cu Luna (7°12)
Indica refuzul mamei si a tot ce vine din partea ei, conflict cu mama, imaginatie bolnavicioasa, impulsul de a marturisi totul, simt exagerat al vinovatiei si nevoia de a se pedepsi. In tema masculina indica lipsa modelului inconstient al femeii iubite, castrare psihica datorata mamei sau autocastrare pentru femei in general, teama bolnavicioasa de femei, mergand de la misoginie pana la impotenta si tendinte homosexuale. Imagine materna negativa, blocaj afectiv, gelozie, rivalitate, fantasme, probleme cu femeile. Tendinta de a-si reprima sensibilitatea, intuitia si imaginatia.

Lilith în trigon cu Marte (1°24)
Beneficiaza de sansa de a-si recunoaste agresivitatea si de a si-o depasi printr-o intelegere a propriilor tendinte intr-un sens constructiv. Succes in viata sexuala, dar cu experiente din care are de invatat autocontrolul si corecta canalizare a energiilor. Capabil sa-si stapineasca pornirile instinctive. Pentru un barbat implica virilitate, cautarea unei expresii violente, agresivitate (sport, razboi), instincte puternice. Pentru o femeie: provocatoare, virila, autoritara. Uneori homosexualitate.

Chiron

Chiron în Balanță
Nativul cauta colaborarea, armonizarea si echilibrarea elementelor inconjuratoare pe care le intalneste, nu suporta injustitia. Lectia principala este de a defini si folosi elementele corecte de judecata. Relatiile capata un rol importante in studiile si cercetarile lui.

Chiron în Casa XI
Individul poate fi in fruntea unui grup pe care-l poate ghida spre o noua era. Lectia sa insa consta in a invata si in a sti sa-si aleaga prietenii si sa ajute oamenii sa-si exprime talentele. Poate fi un vizionar, un creator, un idealist, chiar un revolutionar.

Junon

Junon în Fecioară
Nativul va cauta un sot discret, organizat, metodic si precis.

Junon în Casa X
Nativul poate lucra cu partenerul sau si sa admire reusita lui sociala.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Channing Tatum [3035]
Jet Li [2974]
Rudolf Hess [2752]

Mâine

Arielle Dombasle [3297]
Ferdinand Magellan [2668]
Ulysses S. Grant [2770]

Articole

Quiz

Alegeri dificile