Calculul temperamentului se face din perspectiva clasică, nu din cea modernă, care este mult simplificată. În final vor rezulta nouă tipuri de temperament, în funcție de preponderența celor patru calități: Cald, Rece, Umed și Uscat. În funcție de tipul de temperament pe care îl ai, ți se vor potrivi anumite activități, mâncăruri, sporturi etc.



Albă ca Zăpada
1 ianuarie 1970, 12:00:00 (GMT+2) 44°26’N 26°06’E
București, România

Cald
Rece
Umed
Uscat
Asc este în Berbec
Lordul Ascendentului este Marte
... și Marte este occidental
... și Marte este în Pești
Luna este în Ultimul Pătrar
Anotimpul este Iarnă
Lordul Geniturii este Marte
... și Marte este occidental
... și Marte este în Pești

Total

1

4

4

3


Temperament melancolic-flegmatic



Hipocrate

Ești perceput ca fiind Rece, având o aparență exterioară puțin emoțională. Tipul Rece este în principal letargic, sau încet în reacții. Problema cu tine este că îți vine greu să uiți lucrurile mărunte. Deoarece nu reacționezi pe moment, tensiunea și furia se acumulează încetul cu încetul în interiorul tău. Pe de altă parte, ai tendința de a gândi înainte de a te exprima, și când faci acest lucru ai o apropiere mult mai practică și verosimilă asupra problemei în cauză. Cu toate acestea, adesea ești tentat să nu spui nimic, iar dacă problema este importantă pentru tine, poți acumula resentimente.

Aparținând unui singur tip, Recele, și nu unui tip compus, îți vine mai ușor să te adaptezi la tendințele reci, dar îți vine greu să controlezi starea ta când te afli între Umed și Uscat.

Te simți bine atât toamna cât și iarna, pentru că aceste anotimpuri se potrivesc cu calitățile tale. Totuși în această parte a anului tendințele tale letargice sunt amplificate. Acum poți gândi însă mai clar, și pe măsură ce temperatura începe să scadă devii mai productiv.

Aparținând tipului Rece, orice simptom al bolii va apare gradat și nu brusc, și poate fi mai greu să ieși din starea de boală. Trebuie să fii atent la simptomele care tind să te înțepenească, de exemplu mușchii care devin blocați pentru că stai prea mult într-o singură poziție.

Sugestia hipocratică pentru a echilibra Recele este să mănânci copios. Este recomandată și plimbarea energică, rapidă, și dacă dorești să pierzi niște kilograme, atunci este bine să mănânci imediat după exerciții, când corpul este încă încălzit. Dificultatea unor exerciții fizice nu este lipsa de disciplină, ci începerea lor. Oamenii Reci acționează puternic din cauza inerției. Un corp care se odihnește va sta liniștit până când va fi forțat să se miște, dar un corp în mișcare, va rămâne în mișcare. Soluția aici este să intri în mișcare. Îți va fi mai ușor să efectuezi un sistem repetitiv decât să variezi diferite scheme.

Deoarece nu ai o preponderență nici pentru Umed, nici pentru Uscat înseamnă că poți merge pe ambele căi. Dacă observi că reții fluidele, atunci ești temporar în faza umedă. Dacă faci cearcăne sau ai piele sau buzele uscate, probabil ești în faza uscată. Deoarece ești Rece aceste schimbări de la Umed la Uscat vor apare probabil mai degrabă gradat decât rapid.

Sugestia hipocratică pentru a echilibra Uscatul este să bei cât mai multe lichide. Dacă bei băuturi alcoolice este bine să le bei cu o concentrație mai mică de alcool. Înotul este o formă bună de exercițiu fizic. În orice caz când ești în faza uscată vei avea tendința să exagerezi în privința exercițiilor fizice pentru că nu acorzi atenție suficientă oboselii semnalată de corp.

Pentru a echilibra Umedul este recomandat sa bei multe sucuri sau alcool nediluat și să consumi mâncăruri înăbușite. Ai tendința să reții apa care poate da impresia de îngrășare. Evita mâncarurile la grătar sau la cuptor. Concentrează-te pe exerciții fizice ce îmbunătățesc tonusul muscular și puterea fizică mai degrabă decât exerciții aerobice. Aceasta înseamnă ridicare de greutăți, mai degrabă decât dansuri și exerciții de mișcare.