Cine nu a auzit despre Mahjong? Este un joc vechi de mii de ani, care îți va solicita din plin atenția și capacitatea de memorare. Poți amesteca piesele de maxim 5 ori, în cazul că te blochezi.

Timp

Piese

Posibil

Puncte


Reguli

Și totuși dacă nu știi cum se joacă, ideea jocului este de a elimina toate piesele de pe tablă, alegând două piese identice. Găsește o pereche de piese ce au același simbol și dă clic pe ele pentru a le face să dispară. Aceste piese trebuie să fie libere, adică să nu fie blocate de alte piese pe direcția orizontală, și desigur nu trebuie să existe o piesă deasupra ei. Dacă în stânga sau în dreapta piesei este un loc liber atunci poți da clic pe acea piesă, altfel ea este blocată și nu poate fi aleasă.

Jocul începe cu 144 de piese, aranjate în forma clasică a jocului. Poți alege altă formă dacă dorești. Piesele sunt organizate în 3 seturi de bază, numite Caractere, Cercuri și Bambuși. Aceste piese sunt numerotate de la 1 la 9, și fiecare apare de 4 ori. Mai există 4 seturi speciale, numite Vânturi, Dragoni, Flori și Anotimpuri. Fiecare din aceste piese apar doar de 2 ori din setul total de 144 de piese, în afară de Dragoni ce apar tot de 4 ori.

În general trebuie să găsești perechi identice, de exemplu 8 Bambus are ca pereche alt 8 Bambus. Dar există două excepții, putând alege oricare două piese Anotimpuri și oricare două Flori.

Punctaj

Punctajul obținut după o mutare este dat de formula: valoarea piesei * numărul de piese rămase / 2. Pentru a obține un scor cât mai mare va trebui să găsești cât mai devreme perechi de piese cu o valoare cât mai mare. Nu are importanță timpul în calcularea punctajului.

Caractere - 1 punct

Cercuri - 2 puncte

Bambuși - 3 puncte

Vânturi - 4 puncte

Dragoni - 5 puncte

Flori - 6 puncte

Anotimpuri - 7 puncte



Nu ești logat și nu poți intra în top

Top 10


1. mirina_g 8991
2. Nel 8979
3. Angela Viorica 8964
4. AdinaMe 8964
5. libellula 8932
6. MarianaF 8862
7. mimitg 8776
8. gallardo 8697
9. lmelkul 8663
10. macedon 8647