Saturn Rx


Nativul care are Saturn retrograd vede viata prin prisma lui Saturn, si de aceea ii apare sumbra si serioasa. Va incerca sa gaseasca un echilibru intre avantajele materiale, datorie si responsabilitati. Saturn retrograd are o semnificatie speciala, in sensul ca persoana a comis acelasi gen de erori spirituale timp de doua vieti consecutive. In mod normal pentru plata datoriilor karmice ale unei planete (oricare in afara de Saturn) in urmatoarea viata nativul s-a confruntat cu tranzitul retrograd al acesteia. Cum si in urmatoarea viata nativul a repetat eroarea spirituala, datoria karmica ii apare sub forma tranzitului retrograd saturnian. Deci Saturn indica o repetare a karmei.

Oricarea ar fi lectia de invatat, nativul are un blocaj in a o realiza. Saturn ii ofera nativului a doua sansa de a ameliora greseala comisa in viata anterioara. O karma delicata este legata de Saturn retrograd in zodii si case ale cerului in care se simte in cadere (Leu, casa V, Berbec, casa I) sau exil (Rac, casa IV). O karma delicata poate fi si cand Saturn se afla in Pesti sau in casa XII, pentru ca nativul se va confrunta cu un exil (auto) impus, cu o repliere in forul sau interior, pentru a-si schimba filozofia de viata, gratie regasirii credintei in Dumnezeu. De asemenea, este posibil ca nativul cu acest aspect sa-si reaminteasca diverse detalii ale vietii precedente. Daca aspectele lui Saturn sunt armonice atunci persoanele se incarneaza pentru anumite misiuni speciale. Karma este ingreunata mai ales de cuadraturile pe care le face dar si de opozitiile cu celelalte planete si elemente karmice. Cele mai delicate sunt careurile si opozitiile care se fac cu Jupiter, Uranus, Neptun si Pluton. Aspectul de careu cu Pluton poate aduce momente de fatalitate dintre cele mai dureroase.

Saturn retrograd este cauzat de rigiditatea deosebita, de reticenta si refuzul nativului de a-si plati datoriile karmice. In aceasta viata Saturn il aduce pe nativ in postura de a supravietui in conditii vitrege, la "minima rezistenta", pana cand va "topi" rigiditatea, incapatanarea acestuia. De altfel, planul de viata cu Saturn retrograd este in asa fel elaborat, incat nativul sa nu mai aiba nici un refugiu in fata cerintelor saturniene. Nativul va ramane izolat si fata in fata cu datoriile karmice. Dupa ce incapatanarea nativului a fost infranta, acesta va constata ca incercarile nu i se par atat de dificile, iar primele rezultate favorabile il vor face sa recapete increderea in sine.

Frustrarile si incercarile dureroase ale lui Saturn retrograd se refera la restrangerea imaginii publice, deposedarea de valori materiale, comunicare greoaie, abandonarea de catre parinti, orfan de ambii parintii sau unul din ei, separat de ei, speculatii financiare pagubitoare, dificultatea de a avea copii, serviciul este prestat in conditii penibile, intarzieri si blocaje in casatorie, deceptii in asocieri, intarzieri privind mostenirile, boli maligne, relatii delicate cu oamenii legii, pierderi subite ale pozitiei sociale, lipsa prietenilor si a protectorilor influenti ori riscul de a fi inselat de catre acestia, deceptii cauzate de frati sau rude, exil, captivitate, izolare in sanatorii.

Daca citind aceste randuri simti cum ti s-a zbarlit parul pe tine, nu trebuie sa te ingrijorezi, e o reactie normala. Aceste nenorociri nu se vor intampla toate in acelasi timp sau una dupa alta etc. Adu-ti aminte ca nu ni se da mai mult decat putem duce.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de bine știi să săruți?