Venus Rx


Planeta Venus este legata de exprimarea sentimentelor si de relatiile financiare. Cand este retrograda, indica mari probleme in exprimarea sentimentelor si dificultati in relatiile financiare.

In general da nativului dificultati cu sexul opus, datorita unei cenzuri interioare in care el persista. Deficientele actuale sunt decisive de nivelul de evolutie, de specificul erorilor spirituale, si difera de la barbat la femeie. Daca pe horoscopul unui barbat apare Venus retrograd, este posibil sa nu sufere direct, ci indirect, cauza fiind mama, sora, sotia, prietena, in general o persoana pentru care nutreste o iubire profunda.

Dificultatile pe care le intampina pot fi legate de un anumit blocaj in exteriorizarea sentimentelor, fapt ce poate cauza pierderi, esecuri de tot felul, mergand pana la indepartarea persoanei iubite, sau decesul acesteia. Un efect al lui Venus retrograd mai poate fi si intarzierea casatoriei. Daca Venus retrograd este pe horoscopul unei femei consecintele sunt directe si indirecte, in orice caz sunt resimtite mult mai profund.

Efectele pot fi legate de infatisarea fizica, o anume izolare in anturaj, evidentierea feminitatii, relatii dificile cu parintii, prietenul, sotul, copiii, interventii chirurgicale ce pot afecta infatisarea fizica sau buna functionare a aparatului genital, intarzierea casatoriei, diverse impedimente ce tin de actul sexual, suportarea unui viol, dificultati in pastrarea sarcinii, avorturi accidentale, diverse inhibitii sexuale, bolile venerice.

Motivele acestor situatii cu care se poate confrunta nativul trebuie cautate in atitudinea fata de iubire avuta in viata trecuta: a inselat increderea si afectiunea cuiva (adulter, i-a dat sperante desarte, i-a creat iluzii, tente de masochism sau sadism), a respins dragostea cuiva, prin faptul ca nu si-a exprimat sentimentele, a confundat iubirea cu defularile sexuale, posesivitate fata de cineva, a violat (aspecte cu Marte), utilizarea magiei negre si farmecelor pentru a forta sau a rupe o casatorie, a folosit sexul in activitati secrete (Neptun), a folosit sexul pentru parvenire (Jupiter), s-a prostituat, s-a dedat la iubiri interzise (gen incest) sau devieri sexuale de tot felul, a santajat pe baza de sex (graviditate), a refuzat discret obligatiile conjugale (Mercur).

Nativul cu Venus retrograd va trebui sa nu mai fie intransigent in iubire, va trebui sa invete sa iubeasca in mod dezinteresat, sa respecte exigentele altora si sa accepte gandul ca a iubi inseamna in primul rand a darui, a crea, a fi, si pe urma a deveni. Cautarea disperata a unei fericiri ce pare de neatins, nu reprezinta decat blocarea, franarea inconstienta a drumului spre fericire, din lipsa fortei interioare necesare.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de deștept ești?