Neptun


Neptun este la o distanta de 30,06 ua de Soare si a fost descoperita in 1846 de catre Johann Gotfried Galle. Durata rotatiei in jurul propriei sale axe dureaza 0,67 zile terestre. Face inconjurul Soarelui in 164 ani si 280 de zile. Atmosfera lui Neptun este alcatuita din hidrogen 85%, heliu 13% si metan 2%. Ca si in cazul lui Uranus prezenta metanului in atmosfera ii da planetei o frumoasa culoare albastra. Din punct de vedere meteorologic, Neptun este o planeta foarte agitata, aici intalnindu-se cele mai intense furtuni din Sistemul Solar. Viteza vantului atinge adesea 2000 km/h. In atmosfera lui Neptun s-a observat de catre sondele americane din seria Voyager o mare pata intunecata, similara cu Marea Pata Rosie de pe Jupiter, care da un ocol complet planetei in numai 16 ore. Temperatura medie este de -193° C. Neptun are 4 inele inguste si foarte putin luminoase. De asemenea, au fost catalogati si 8 sateliti, dintre care cel mai mare este Triton (cu diametrul de 2704 km).



Culoare albastru
Metal paladiu
Piatră prețioasă safir
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Cuvinte cheie

Iluminatul mistic sau religios, astrologul de inalta clasa si vindecatorul prin pasa magnetica, moarte in extaz religios, sau misterioasa. Un Neptun prost conditionat in horoscop va insemna sarlatanul, falsul astrolog, vagabondul si ingropatul de viu.

Calități
Receptivitatea, sensibilitatea, intuitia, premonitia, clarviziunea, o imaginatie foarte bogata, sacrificiul, idealismul
Defecte
Influentabilitatea, naivitatea, nehotararea, oscilatia, obsesia, toxicomania, autodistrugerea, confuzia si haosul, lipsa de simt practic

Generalități

In tema natala Neptun simbolizeaza cautarea celui mai inalt ideal, dorinta ceea mai profunda ce este ascunsa in adancurile sufletului. Nu intamplator, Venus este octava inferioara a lui Neptun, caci astfel putem spune ca doar daca invatam sa iubim, sa daruim si sa primim iubire ni se va revela adevaratul drum al vietii, menirea noastra spirituala. Doar dupa ce trecem peste multele incercari afective si vom sti sa ne iubim aproapele ca noi insine vom avea acces la starea de compasiune si iertare divina. Pozitia in semne a lui Neptun indica felul manifestarilor culturale generate de facultatile creatoare si imaginative ale umanitatii intr-o perioada de 14 ani (timp in care parcurge un semn). Generatia care are Neptun in acelasi semn impartaseste un destin spiritual comun. Intr-o tema astrologica, un Neptun puternic aspectat acorda o imaginatie foarte vie, o fire artistica atrasa de muzica si literatura. Influenta neptuniana benefica confera fiintei puterea de a constientiza profund si armonios viata la toate nivelele ei, precum si o mare acuratete a perceptiilor sale spirituale. In lipsa rezonantelor cu Neptun credinta este afectata si omul nu-si poate folosi vointa si inspiratiile sufletesti. Astfel, sunt posibile starile de mediumitate, hiperreceptivitatea, contactul entitatilor subtile, etc. In fiinta umana Neptun este in stransa legatura cu aspiratiile spirituale profunde si cu initierea. Este in legatura cu cercetarea idealului si gasirea sensului vietii. Este insarcinat sa rascoleasca in adancurile fiintei, pentru a ne invata lectia totala a compasiunii. Ii face pe oameni meditativi, compasivi si ii elibereaza de limitarile rationale si intelectuale, stimuland perceptiile extarsenzoriale. Intrand in rezonanta cu energia lui Neptun ne putem bransa la sfera de manifestare a iubirii cristice. De asemena, Neptun este cel care pregateste fiinta pentru o initiere spirituala majora si simbolizeaza Dharma, sau datoria spirituala.

Tipologic

Exista putine trasaturi caracteristice pe plan fizic. Dintre acestea, privirea, in care se pare ca s-ar putea sa te pierzi, si o anumita laxitate articulara sunt cele mai importante.

Psihologic

Neptun este in legatura cu inspiratia si puterea de transpunere. Avem aici si o puternica legatura cu mediumnitatea si misticismul, unde trairea materiala este dificila. Fantezia determinata de Neptun este de natura transcendentala. Caracterul este asemanator cu cel al Pestilor. Functionarea organismului trece prin sensibilitate, receptivitate, intuitie, capacitatea de a se contopi cu mediul, de a percepe ambiantele, atmosfera, de a aprecia lucrurile in globalitatea lor, a le resimti mai mult decat a le analiza.

puternic și bine aspectat
transpunere, fantezie, inspiratie mistica si mediumnitate
puternic și prost aspectat
sentiment excesiv, misticism tenebros, autoiluzionare, inselatorie si nevroza
slab și prost aspectat
prozaism

Sociologic

Neptun da pe sectanti si iluminati, iar pe un alt plan, pe marii psihiatri. In sens rau, va da pe cel inclinat spre iluzii fatale, pe nevropat si pe vesnicul nemultumit.

Energetic

Energia neptuniana tinde sa fluidifice, sa faca mai subtile, si din aceasta cauza, sa dizolve limitele oricarui lucru. In zilele noastre, putini indivizi ajung sa intruchipeze energia neptuniana in ceea ce are ea mai rafinat si mai inalt. Este planeta constiintei absolutului, a constiintei totale. Aici, spiritul are intaietate in fata materiei si a energiei. Dar fara o munca interioara, subiectul obisnuit nu este preocupat decat de aspectele "inferioare" ale acestei energii, adica relaxarea, inconstienta, visarea, lipsa de precizie a ideilor si rationamentelor, diluarea energiilor sau pierderea lor, ceea ce se apropie de tendintele lunare.

Patologic

Patologiile legate de Neptun sunt adesea vagi si greu de diagnosticat. Unele accese de catalepsie, starea de coma, narcozele, intoxicatiile care modifica starea de constienta (droguri, medicamente, alcoolul atunci cand este folosit ca mijloc de transformare a constiintei pentru a trai experiente neobisnuite sau pentru a evada), psihozele halucinatorii, si de fapt toate tipurile de halucinatii, sunt legate de aceasta planeta.

Fiziologic

Campul de actiune al energiei neptuniene se intinde putin in domeniul fizic. Este mai mult la nivel energetic si psihic. La nivel energetic, Neptun permite sublimarea materiei in energie si o face sa tinda spre subtil. De aceea, intr-o tema natala, el da informatii despre reactia subiectului la homeopatie. La nivel psihic, energia neptuniana este implicata in calitatea starilor de constienta, de vigilenta, in echilibrul somn/veghe si in capacitatile de a sublima energia sexuala, pentru ca ea sa participe la limpezirea si largirea campului de constienta si sa fie sursa de inspiratie.

Organic

Lui Neptun ii sunt asociate maduva spinarii, lichidul cefalo-rahidian, glandele salivare si glanda pineala sau epifiza.

Neptun în semne și case

Neptun parcurge Zodiacul in aproximativ 164 de ani, petrecand cam 13 ani intr-un semn. In consecinta, semnul lui Neptun, ca si al lui Uranus si Pluto are mai mult semnificatie istorica si legata de generatie. Semnul lui Neptun indica tipul de expresie culturala manifestata de facultatile imaginative si creative ale umanitatii intr-o perioada de 13 ani data. Generatia care are Neptun in acelasi semn imparte un destin spiritual comun. Calitatile intuitive si creative ale psihismului unei astfel de generatii imprumuta caracteristicile semnului.

Pozitia in case a lui Neptun arata calea prin care capacitatea de formare a imaginilor, abilitatea sa de vizualizare se exprima in viata de zi cu zi. Ea indica circumstantele vietii ce vor fi afectate de premonitii, vise, clarviziune. In cazul unor oameni mai evoluati, Neptun in case exprima calea prin care acestia isi exprima potentialul mistic. De asemenea, prin ce circumstante practice omul este folosit ca un canal de catre fortele din alte planuri. In domeniul in care se gaseste Neptun, nativul trebuie sa actioneze altruist, cu dragoste impersonala. In marea majoritate a cazurilor, potentialul mistic este scazut si atunci Neptun in case arata unde intervine iluzia, eroarea, frauda, imprastierea. Domeniul respectiv, daca Neptun nu este foarte bine aspectat, pluteste intr-un fel de ceata, visele sunt confundate cu realitatea iar actiunea practica si constructiva devine foarte dificila. Neptun mai are si o conotatie karmica.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

La ce vârstă vei găsi adevărata dragoste?