Soarele


Soarele este stapanul sistemului solar. Rotatia in jurul propriei axe se face in circa 25 de zile. Prezinta pete solare, care apar cu intensitate la intervale de 11 ani.



Culoare portocaliu
Metal aur
Piatră prețioasă diamant
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Cuvinte cheie

Tatal, sotii, regii, imparatii, ambasadorii, gloria, renumele, marile misiuni, marile functii administrative, prieteniile puternice, renumele dupa moarte si moartea subita. Un soare prost conditionat in horoscop va insemna un tata nenorocit sau mort de timpuriu, un barbat cu betesuguri sau cu viata scurta, un slujbas care isi va pierde foarte usor postul, o lipsa de sprijin, o faima proasta, averi rau castigate, dusmanii puternice, moarte publica sau prin foc.

Calități
Spiritul de sinteza si organizare, darul conducerii, vointa de a actiona, generozitatea, entuziasmul
Defecte
Orgoliul, mandria, furia, vanitatea, tirania, egoismul

Generalități

Aflat in centrul sistemului ce-i poarta numele, Soarele este simbolul valorilor luminoase, active, Yang. Semnul si casa in care el se situeaza capata o importanta deosebita. Cum lumina alba este o sinteza a tuturor culorilor, el este o sinteza a tuturor energiilor planetare, dar are si o specificitate proprie. In astrograma natala Soarele arata energia de care dispunem si in ce directie o indreptam. Reprezinta imaginea complexa a personalitatii noastre, ceea ce oferim semenilor si noua insine (energia pe care o investim pentru a ne cunoaste adevarata noastra natura). Soarele arata ce vrem sa dezvoltam in interiorul si exteriorul nostru, directia spre care ne indreptam, resursele si potentialurile mostenite (calitatile, aptitudinile, dar si diferite defecte) si cum ne comportam in momentul in care ne impunem. Asa cum Soarele pe cer ofera lumina si caldura tuturor, tot astfel Soarele intern ofera lumina constiintei si caldura dragostei fiintei umane. In consecinta, Soarele simbolizeaza spiritul individului, personalitatea sa de baza, calitatile masculine, vitalitatea, vointa, dragostea, creatia, generozitatea, increderea in sine, dar si egoismul, mandria, teatralitatea, atitudinea de superioritate. Puterea de transformare a omului sta in constient sau, in termeni astrologici, in modul in care foloseste si dezvolta Soarele interior. Cu cat acesta devine mai puternic si mai benefic, cu atat omul ajunge sa fie mai eficient si isi implineste mai repede scopurile propuse. Actiunea Soarelui se extinde de la disciplina morala, interioara la integrarea sociala si cuprinde toate legaturile dintre om si mediul exterior.

Tipologic

Imaginea este Apollo, care da o impresie de maretie, de mandrie, de noblete. Proportiile sunt armonioase, formele suple. Fata este marcata de o sclipire luminoasa, un ten mat fara coloratie excesiva. Privirea este deschisa, directa; fruntea este dreapta, nasul accentuat si regulat. Trasaturile sunt ferme, armonioase si bine conturate. Mersul este puternic dar suplu, amplu, hotarat.

Psihologic

Va da tonul iubirii de viata. Mandria (chiar orgoliul), vointa, ambitia, stralucirea sunt principalele caracteristici psihologice. Dorinta de a straluci, de a conduce, de a domni, este pe primul plan, ajutata de un magnetism, de o aura care-i indeamna pe cei ce inconjoara subiectul sa i se alature si sa-l serveasca. Acest tip, daca este armonic, este adesea dotat cu generozitate si o mare noblete sufleteasca. Gasim o expresie a acestui arhetip in idealul cavaleresc, eminamente marcat de energia solara.

puternic și bine aspectat
ambitie, curaj, organizare, dorinta de putere
puternic și prost aspectat
sete de putere, laudarosenie, spirit dominator, grandomanie, pripire si violenta
slab și prost aspectat
lipsa de energie, frica, nehotarare, complexe de inferioritate

Sociologic

Reprezinta autoritatea, domnia, conducerea, tatal si tipul sotului in horoscopul femeii. Arata elementul ereditar. In horoscopul femeii pozitia Soarelui indica raporturile puternice pe care le are cu partenerul de viata, poate bazate pe ideea deplasarii imaginii paterne. Putem judeca chiar si destinul tatalui dupa pozitia Soarelui. Pozitia Soarelui determina si spiritualizarea persoanei. Va mai arata destinul pe care il va avea omul in existenta sa exteriora si lupta pentru dobandirea puterii.

Energetic

Energia solara este calda si uscata, mai mult calda decat uscata. Ea se distribuie cu generozitate de la centru spre periferie, dupa o miscare centrifuga. Aici, notiunea de centralizare este importanta. Intr-un mod de functionare solar, intotdeauna centrul este cel ce pastreaza controlul asupra periferiei, ii transmite impulsuri si primeste informatii. Din punct de vedere patologic, energia solara este consumativa, exaltanta si exclusiva.

Patologic

O energie solara excesiva poate provoca ceea ce Paracelsus numea "consumptie", cand tot metabolismul bazat este accelerat, si cand simptomatologia este asemanatoare cu cea din hipertiroidie (slabire, sete, tahicardie, nervozitate, tremuraturi etc.). Ea poate sa se traduca, de asemeni, prin inflamatii sau fenomene congestive. O energie solara insuficienta poate sa se traduca printr-o incetinire a metabolismului, care se poate atunci exprima printr-o racire a corpului sau o "zgribulire" excesiva, o incetinire psihomotorie, tulburari de atentie, bradicardie deficite imunitare innascute sau castigate, probleme de sterilitate, in special cele ce sunt legate de o insuficienta de energie calda (de exemplu, o mobilitate insuficienta a spermatozoizilor). In sfarsit, energia solara poate fi perturbata fara sa se poata vorbi de un exces sau o insuficienta. Aceasta se manifesta, de exemplu, prin tulburari de constienta, prin anomalii cromozomiale sau genetice, prin malformatii congenitale, dereglari endocrine, tulburari de ritm sau de conducere cardiaca, etc.

Fiziologic

Soarele este un indicator al vitalitatii generale a subiectului, al metabolismului de baza si al activitatii celulare in general. Pozitia lui in semnul zodiacal si in casa ne informeaza despre modul in care aceasta vitalitate se exprima mai bine, sau poate fi reinnoita. Mai precis, Soarele simbolizeaza energiile centralizatoare si reglatoare ale corpului: nucleul celular, centri de comanda nervoasa, sistemul de control endocrin si functia de distribuire a sangelui. El reprezinta si polul activ, cald si mobil al fecunditatii.

puternic și bine aspectat
vitalitate creatoare
puternic și prost aspectat
risipire distrugatoare a fortei
slab și prost aspectat
vitalitate scazuta

Organic

Dirijeaza activitatea inimii si circulatia sanguina. Soarele este asociat inimii, pancreasului, cortexului cerebral in ansamblul sau si plexului solar. Printre tesuturile corpului, el controleaza sangele, lichidul vietii, suportul spiritului pentru ezoteristi, si sistemul arterial care-l distribuie. Printre diferitele functiuni ale sangelui, cele de oxigenare a celulelor si de aparare impotriva agresorilor (imunitatea, in special mecanismele care permit sa se distinga ceea ce tine de subiect si ceea ce-i este strain) sunt tipic solare.

puternic și bine aspectat
functionare normala a inimii si a circulatiei
puternic și prost aspectat
tensiune ridicata, tulburari circulatorii si cardiace
slab și prost aspectat
tensiune scazuta, tulburari cronice cardiace

Soarele în semne și case

Semnul in care este plasat Soarele indica modul de expresie a individualitatii, a egoului nativului.

Casa in care este plasat Soarele reprezinta domeniul vietii in care se exprima cel mai bine potentialul individual de putere si creatie. Adesea, acesta este domeniul in jurul caruia nativul isi va organiza viata. Pozitia Soarelui in case mai da informatii si asupra tatalui (in horoscoapele feminine) si sotului.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră






Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de bine știi să săruți?