Planetele reprezintă al doilea element important din punct de vedere astrologic. Ele captează radiațiile câmpului zodiacal, le combină cu electromagnetismul lor propriu și îl proiectează asupra ființei nou născute, dând astfel influența astrală. În antichitate se știa numai despre Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn (aici fac excepție sumerienii, care aveau cunostință și de alte corpuri cerești, invizibile cu ochiul liber). Acum știm de existența a cel puțin încă trei planete în sistemul nostru solar, Uranus, Neptun și Pluton.


Soarele

Luna

Mercur

Venus

Marte

Jupiter

Saturn

Uranus

Neptun

Pluton

clic pe o planetă pentru a afla mai multe


Aceste planete "ratacitoare" erau vazute de antici ca fiind intruchiparea energiilor celeste, divine, actiunea lor in ceruri avand repercursiuni directe asupra lumii pamantesti, dupa cum spune legea lui Hermes: "Ceea ce este Sus este ca si ceea ce este Jos, iar ceea ce este Jos este ca si ceea ce este Sus".

Referitor la descrierea personalitatii, planetele sunt vazute ca unul din cei trei factori interdependenti (ceilalti doi fiind semnele si casele). Acesti trei factori se combina, si impreuna alcatuiesc un alfabet ce poate descrie energiile caracteristice celeste, la un moment dat.

Facand o analogie, putem spune ca planetele reprezinta actorii dintr-o piesa de teatru, casele fiind decorurile de pe scena, iar semnele fiind rolurile pe care le interpreteaza fiecare actor. De exemplu, pe scena este Mercur, actorul energiilor mentale. Mercur in Berbec va gandi si va comunica cu efervescenta, ajungand rapid la o concluzie si exprimand o opinie, apoi se va muta rapid la un subiect complet diferit, fara a avea legatura cu primul. Insa Mercur in Fecioara se va gandi intai, va evalua fiecare fata a problemei in detaliu (poate va fi chiar coplesit de prea multa informatie) si deabea dupa acest proces va comunica opinia formata.

Continuand aceasta analogie, daca Mercur este plasat de exemplu in casa II (care reprezinta castigurile obtinute prin merit personal, resursele personale), Mercur in Berbec va cauta valoarea personala in viata sarind dintr-o satisfactie in alta, precum un fluture din floare-n floare. Mercur in Fecioara, in aceeasi casa, se va concentra in analiza fiecarui suis si coboras din viata, luand in considerare fiecare detaliu.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

La ce vârstă vei găsi adevărata dragoste?