Întregul zodiac este împărțit în 12 părți egale, pe care le numim Semne, și cărora le dăm numele unor viețuitoare, din cauza proprietăților pe care le au aceste creaturi, sau din cauza situației stelelor în aceste locuri, ce seamănă cumva ca formă cu aceste creaturi. Numele și caracterul acestora urmează mai jos.


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioară

Balanță

Scorpion

Săgetător

Capricorn

Vărsător

Pești

clic pe o zodie pentru a afla mai multe


Fiecare din aceste semne conține 30 de grade, sau părți în longitudine. Întregul zodiac conține 360 grade, fiecare grad conține 60 de minute, fiecare minut 60 de secunde, și așa mai departe dacă dorești, dar în Astrologie folosim doar gradele, minutele și secundele.

Aceste Semne sunt împărțite în multe feluri. Prima dată, în patru cadrane sau pătrare, corespunzătoare celor patru cadrane ale anului. Pătrarul Vernal sau de Primăvară este sanguin, cald și umed, și conține primele Semne, adică Berbecul, Taurul și Gemenii. Pătrarul Estival sau de Vară este coleric, cald și uscat, și conține Semnul 4, 5, și 6, adică Racul, Leul și Fecioara. Pătrarul de Toamnă este melancolic, rece și uscat, și conține Semnele 7, 8 și 9, adică Balanța, Scorpionul și Săgetătorul. Pătrarul de Iarnă este flegmatic, rece și umed, și conține Semnele 10, 11 și 12, adică Capricornul, Vărsătorul și Peștii.

Acestea sunt iarăși împărțite după elemente, pentu că unele Semne în natura lor sunt de Foc, calde și uscate, adică Berbecul, Leul și Săgetătorul, și aceste semne constituie Triplicitatea de Foc. Altele sunt de Pământ, reci și uscate, și acestea sunt Taurul, Fecioara și Capricornul, ce fac Triplicitatea de Pământ. Altele sunt de Aer, calde și umede, adică Gemenii, Balanța și Vărsătorul, care fac Triplicitatea de Aer. Altele sunt de Apă, reci și umede, adică Racul, Scorpionul și Peștii, ce sunt numite Triplicitatea de Apă.

Iarăși, unele Semne sunt masculine, diurne, și de aceea calde, cum sunt Berbecul, Gemenii, Leul, Balanța, Săgetătorul, Vărsătorul. Altele sunt feminine, nocturne, de aceea reci, cum sunt Taurul, Racul, Fecioara, Scorpionul, Capricornul, Peștii. Folosirea acestei împărțiri este următoarea, dacă ai o planetă masculină într-un semn masculin, îi conferă acestuia sau acesteia mai multă bărbăție, și la fel dacă o planetă masculină se găsește într-un semn feminin, atunci bărbatul (sau femeia) este mai puțin curajos etc.

Unele Semne sunt numite boreale, septentrionale sau nordice, pentru că ele se declină nordic față de punctele de echinocțiu, și acestea sunt Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, Leul și Fecioara, și aceste șase semne conțin jumătate din zodiac, sau primul semicerc al acestuia. Unele Semne sunt numite australe, meridionale sau sudice, pentru că ele se declină la sud față de echinocții, și acestea sunt Balanța, Scorpionul, Săgetătorul, Capricornul, Vărsătorul și Peștii.

Semnele sunt din nou împărțite în mutabile, fixe și comune. Berbecul, Racul, Balanța, Capricornul sunt numite mutabile și cardinale. Mutabile, pentru că atunci când Soarele intră în Berbec sau Balanță, vremea sau anotimpul anului variază repede și se schimbă. Sunt numite cardinale, pentru că atunci când Soarele intră în oricare din aceste semne, de la acel moment nominalizăm cadranele anului. Pentru că atunci când Soarele intră în Berbec și Balanță se întâmplă echinocțiul de primăvară și toamnă, și când Soarele intră în Rac și Capricorn se întâmplă solstițiul de vară și iarnă. Semnele fixe urmează în ordine celor echinocțiale și tropicale, și sunt numite fixe, pentru că atunci când Soarele intră în ele anotimpul anului este fix, și percepem mai evident căldura sau frigul, umezeala sau uscăciunea. Semnele fixe sunt Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul. Semnele comune sunt formate între cele mutabile și cele fixe, și rețin proprietatea sau natura, luând atât de la semnul precedent cât și de la cel următor, și acestea sunt Gemenii, Fecioara, Săgetătorul și Peștii. Ele sunt numite bicorporale sau cu corpuri duble, pentru că ele reprezintă două corpuri, cum Gemenii sunt doi gemeni, Peștii doi pești. Sensul acestora în Astrologie este important, și trebuie înțeles în felul următor. Într-o întrebare sau figură a cerului, dacă planeta care este Lord al Ascendentului se află într-un semn mutabil, și dacă la fel este semnul care răsare, denotă o persoană instabilă, fără hotărâre, schimbătoare și inconstantă. Dacă admitem că Ascendentul este fix, iar Lordul acestuia este deasemenea într-un semn fix, poți spune că persoana este fermă, nechimbătoare, cineva care-și ține cuvântul spus și recunoaște fapta făcută, fie ea bună sau rea. Dacă semnul ce răsare este comun, și Lordul acestui semn se află deasemenea într-un semn comun, poți judeca bărbatul sau femeia că este nici plin de voință dar nici ușor de schimbat, ci între acestea două.

Semnele se mai împart în:

  • Bestiale sau cu patru picioare, sunt Berbecul, Taurul, Leul, Săgetătorul, Capricornul. Acestea au reprezentarea unor creaturi cu patru picioare.
  • Fecunde sau prolifice, sunt Racul, Scorpionul, Peștii.
  • Semnele sterpe sunt Gemenii, Leul, Fecioara.
  • Semnele umane sunt Gemenii, Fecioara, Balanța, Vărsătorul.
  • Semnele sălbatice sunt Leul și ultima parte a Săgetătorului.
  • Semnele mute sau cu voce slabă sunt Racul, Scorpionul, Peștii, cu atât mai mult cu cât Mercur este într-unul din ele, în conjuncție, careu sau opoziție cu Saturn.

Întrebuințarea acestora este că dacă Semnificatorul sau Lordul Ascendentului este în Berbec, Taur, Leu, Săgetător, Capricorn, există ceva în condiția nativului ce împrumută din natura animalului ce reprezintă semnul în care se află. De exemplu dacă se află în Berbec, omul este aprig, dur, dacă este în Taur, calm și de neclintit, cu un defect ascuns, și așa mai departe în rest. Să zicem că cineva pune întrebarea dacă va avea copii, și Luna împreună cu principalul Semnificator sunt puternice, în semne prolifice, atunci fără îndoială răspunsul este pozitiv. Dacă Ascendentul sau Casa V se află în semne sterpe, în general arată puțini copii sau deloc. În întrebări, dacă Gemenii, Fecioara, Balanța sau Vărsătorul sunt la răsărit, sau dacă Lordul Ascendentului se află în semne umane, atunci judecăm omul ca fiind cordial, ușor de vorbit cu el și de făcut o înțelegere etc.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Alegeri dificile