Orele planetare





Fiecare zi a saptamanii este guvernata de o planeta. Aceasta planeta isi pune amprenta prin energia ei specifica, asupra tuturor oamenilor. Ziua de luni este guvernata de Luna, marti de Marte, miercuri de Mercur, joi de Jupiter, vineri de Venus, sambata de Saturn si duminica de Soare. Chiar numele sunt asemanatoare (mai putin in cazul duminicii, dar duminica in limba engleza este Sunday, iar Soarele se numeste Sun). Daca fiecare planeta actioneaza cu preponderenta intr-o anume zi, atunci ne putem folosi de aceasta energie in scopurile ce ni le-am propus, alegand ziua in concordanta cu ceea ce dorim sa facem, sau putem fi atenti la efectele negative ale energiei in cauza, fiind preveniti.

Acest lucru este valabil si in cazul orelor planetare. Ziua astrologica (partea diurna) incepe odata cu rasaritul Soarelui, ceea ce este marcat pe astrograma prin pozitia Ascendentului, si se termina odata cu apusul acestuia, acolo unde este Descendentul pe harta. Din acel moment incepe sectorul nocturn, ce tine pana la urmatorul rasarit de Soare. Sectorul diurn este impartit in 12 parti egale, fiecare segment fiind corespunzator unei anumite planete. Sectorul nocturn beneficiaza de acelasi tratament. Aceste segmente reprezinta orele planetare. Vara, ora diurna este mai mare decat ora nocturna, iarna invers, cele doua fiind egale doar in preajma echinoctiilor de primavara si de toamna, cand ziua este egala cu noaptea.



Deci, presupunand ca azi este duminica (cui nu-i place ziua de duminica?), inseamna ca ziua este guvernata de catre Soare. Prima ora planetara este intotdeauna data de guvernatorul zilei, in cazul nostru Soarele. Guvernatorii urmatoarelor ore sunt stabiliti in ordinea chaldeeana a planetelor (Saturn, Jupiter, Marte, Soare, Venus, Mercur, Luna). Deci a doua ora va fi guvernata de Venus, a treia de Mercur si asa mai departe.



Cele doua energii, ale planetei ce guverneaza ziua si a celei ce guverneaza ora, se imbina intre ele. Dar exista momente cand atat ziua cat si ora sunt guvernate de aceeasi planeta, ceea ce da un maxim de putere zilei respective.



Dar oare suntem toti influentati in acelasi mod de aceste energii? Desigur ca nu. Depinde de harta natala a fiecaruia, de ce aspecte face planeta si cat de puternica este in harta natala. De exemplu, un careu intre Marte si Mercur pe harta natala poate fi activat foarte bine intr-o zi de miercuri, in ora lui Marte sau a lui Mercur. Si nu intr-un sens bun, deoarece persoana respectiva poate avea chef de harta mai mult decat de obicei, poate fi mai predispusa la critica, cearta si vorbe taioase. Dar daca pe harta natala este un trigon intre cele doua planete, atunci poate exista un imbold de a scrie ceva, de a face o calatorie, de a tine o conferinta sau orice tine de Mercur si Marte luati impreuna in aspect bun.

Mai jos gasesti influentele fiecarei planete in parte, atat pentru ziua cat si pentru ora planetara. Noaptea se presupune ca dormim.

Soare

Perioada propice activitatilor religioase, spirituale. Este elocvent faptul ca slujbele la biserica sunt organizate intr-o zi de duminica. Este o perioada buna pentru activitati de creatie (muzica, pictura etc), pentru definitivarea unor lucruri ce le vrei durabile, pentru casatorii, semnari de contracte, angajari intr-o noua slujba, activitati in care ti se pun in lumina calitati de conducator, in care iti manifesti din plin personalitatea. Autoritatile pot fi mai binevoitoare in aceasta perioada. Poti incepe un tratament pentru sanatate, cu sanse bune de reusita. Orgoliul poate fi exagerat in aceasta zi, faptul ca iti dai importanta prea mare, te lauzi, etc (depinde desigur de ce aspecte face Soarele in harta natala).

Luna

Perioada indicata pentru activitati ce tin de familie, in care iti amintesti lucruri din trecut. Acum poti incepe plin de elan niste proiecte noi, de fapt este cea mai buna perioada pentru a incepe ceva nou, insa nu este indicata pentru finalizarea lucrurilor. Este o perioada prea schimbatoare pentru a termina ceva, si este posibil sa pierzi timpul osciland de la o varianta la alta. Este favorabila si unei intalniri romantice, plina de sentimentalism. Puterea de memorare este marita in aceasta perioada, deci este recomandata pentru studiu. Intuitia si imaginatia este crescuta in aceasta perioada, iar lucrul cu publicul este favorizat.

Mercur

O perioada buna pentru gandirea abstracta, pentru ca mentalul este la cote maxime. Poti rezolva probleme la care te chinui de mult timp. Schimburile de informatii sunt favorizate, comertul (schimbul de obiecte) deasemenea. O zi favorabila scrisului, vei avea inspiratie si cuvintele vor veni usor. Nu inseamna ca trebuie sa scrii un roman, o simpla scrisoare este de ajuns. Sau, poate fi vorba de comunicarea de pe messenger. Studiul este si el favorizat. Este o perioada buna si pentru calatorii, sau pentru reparatiile de computere. Atentie la tendinta de superficialitate. Si atentie si la hoti, Mercur este protectorul lor...

Venus

O perioada excelenta pentru oficierea unei casatorii, pentru dragoste in general, dar si pentru a imbunatati relatiile dupa o cearta. Impacarea se produce mai lesne, deci medierea intre cele doua parti se realizeaza mai usor. Este o perioada in care poti face investitii financiare, sau poti lucra la imbunatatirea unei imagini. Mediul social este mai placut, oamenii sunt mai calmi, mai zambitori (poate se gandesc ca urmeaza week-endul, nu-i asa). Muzica parca este mai placuta, si te face sa ajungi rapid la o stare de relaxare.

Marte

O perioada indicata pentru activitati sportive, unde muschii trebuie sa profite la maxim de energie. Actiunile in care trebuie sa ai curaj, pot fi intreprinse astazi. Tot ceea ce pretinde o explozie de energie poate fi programat in aceasta perioada, inclusiv actiunile dificile, ce stii ca te consuma. O cerere de marire de salariu? Nu stiu daca este o idee buna, in acesta perioada nervii sunt mai incordati, scanteia discordiei se poate aprinde cu usurinta. Atentie deci la o atitudine prea bataioasa ce o poti avea, mai ales in relatiile interumane.

Jupiter

O perioada in care poti realiza lucruri ce le consideri importante. Aceasta perioada iti da incredere si optimism. Poti face lucruri prin care sa cresti intr-un anumit domeniu, oricare ar fi el (material sau spiritual). Orice actiune de expansiune este favorabila. Totul trebuie facut insa cu respect fata de lege, in mod cinstit si echitabil. Atentie la o indulgenta fata de sine, precum si la fapte exagerate pe care le poti intreprinde.

Saturn

O perioada in care te poti dedica cu totul muncii, pentru ca esti gata sa infrunti responsabilitatile ce decurg din aceasta. Este o perioada in care seriozitatea si responsabilitatea vine pe primul plan, si orice actiune serioasa are sorti de reusita. Te poti concentra pe organizare, sau mai bine zis pe reorganizarea proiectelor de durata de pana acum. Sau te poti retrage intr-un loc linistit pentru odihna, daca te simti obosit, pentru a intelege de ce se petrec anumite lucruri dificile in viata ta, pentru ca ele sunt niste lectii din care trebuie sa inveti ceva. In aceasta perioada poti invata si ce inseamna rabdarea, pentru ca poti intalni obstacole ce te forteaza sa stai pe loc. In plan medical, cataplasmele puse pentru a da inapoi vanataile sau abcesele au eficienta mai mare in aceasta perioada.






Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Hayden Christensen [2748]
James Franco [2737]
Kate Hudson [2587]

Mâine

Adolf Hitler [8396]
Carmen Electra [3005]
Carol I Rege al României [3763]
Miranda Kerr [2921]

Articole