Simbolurile Sabiene






Marc Edmund Jones Marc Jones (1925)

Simbolurile Sabiene au fost "inventate" in anul 1925, prin eforturile combinate ale lui Marc Edmund Jones si a clarvazatoarei Elsie Wheeler. Marc avea deja ideea unui set format din 360 de simboluri, cate unul pentru fiecare grad din zodiac, cu care sa se poata (eventual) corecta Ascendentul nasterii. Elsie se saturase de munca de rutina pe care o facea zilnic si a acceptat bucuroasa propunerea dr. Jones de a lucra impreuna la setul de simboluri. Marc a decis ca cel mai nimerit loc pentru stabilirea simbolurilor era parcul Balboa, din San Diego, California. Aici cei doi au stat intr-o masina, fara sa atraga atentia, la intersectia dintre doua strazi foarte circulate, zgomotele din parc facand o atmosfera propice pentru a stimula viziunile lui Elsie.



Marc isi pregatise din timp 360 de cartonase, pe care scrisese cele 360 de grade ale zodiacului. Pentru a stabili semnificatiile fiecarui grad, el ii dadea pe rand cate un cartonas lui Elsie, cu fata in jos, astfel incat nici unul nu stia carui grad ii este atribuita acea semnificatie. Dupa fiecare extragere, cartonasele ramase erau amestecate. Marc spune ca in deslusirea simbolurilor Elsie a fost ajutata de un "frate", o entitate spirituala care ii comunica sensul atribuit cartonasului respectiv. La un moment dat a intervenit ceva malefic, distructiv, simbolurile capatand nuante negative: "Un public numeros, dezamagit" sau "La o trecere peste calea ferata, un automobil e lovit de un tren". Cu toate ca Marc dorea ca toate simbolurile sa aiba o semnificatie "roz", le-a lasat asa cum i le-a dictat Elsie.

In anul 1948 Marc a avut o tentativa de a face alte simboluri, dar a renuntat la ele in favoarea celor facute cu Elsie, simboluri care au dainuit pana astazi, si sunt larg apreciate de astrologi din lumea intreaga.

Cum se folosesc Simbolurile Sabiene

O modalitate foarte utila de folosire este gasirea gradului Ascendentului nasterii, deci implicit a orei corecte de nastere. Pentru aceasta te uiti la semnificatia fiecarui grad din apropierea gradului Ascendentului aproximativ, si vezi care "se potriveste" mai bine cu personalitatea si felul de a fi al nativului.

Mai poti folosi Simbolurile Sabiene ca Oracol, alegand "la intamplare" unul din cele 360 de Simboluri ca raspuns la intrebarea sau situatia ce te framanta. Dar noi stim ca nu exista intamplare, nu-i asa?

Sau poti atribui un Simbol Sabian fiecarei zile din an, corespunzator gradului la care rasare Soarele in acea zi. Astfel vei putea medita in fiecare zi din an la (aproape) alt simbol (5 zile din an totusi se vor repeta niste simboluri, pentru ca avem doar 360 de simboluri, iar intr-un an sunt 365 de zile).






Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

John Cena [2534]
Shirley Temple [2730]
William Shakespeare [3090]

Mâine

Barbra Streisand [3003]
Kelly Clarkson [2648]
Shirley MacLaine [3131]

Articole