Bioritmul






Wilhelm Fliess Wilhelm Fliess

Primele studii asupra bioritmurilor au fost facute in Berlin in secolul 19, de catre cercetatorul Wilhelm Fliess. Acesta a dezvoltat doua teorii majore: prima, ca natura pune in om niste "ceasuri principale interne", care incep sa ticaie in momentul nasterii si continua sa mearga tot timpul vietii, si a doua, ca unul din aceste ceasuri are o perioada de 23 de zile, influentand conditia fizica a omului, si altul are o perioada de 28 de zile, influentand emotiile sau gradul de senzitivitate.

Teoria bioritmului poate explica de ce ne simtim bine sau rau intr-o zi, fara a avea o cauza aparenta pentru aceasta. Intr-o anumita zi ne simtim obositi si n-avem chef de nimic, in alta suntem plini de energie si putem muta muntii din loc.

Aceasta teorie face posibila cunoasterea datei cand o persoana poate avea randamentul maxim in afaceri, sport, educatie, si chiar in viata privata.

Bioritmurile sunt folosite pentru a preveni accidentele, pentru a controla starea de sanatate a unei persoane si pentru a vedea compatibilitatea intre doua persoane.

Fiecare din aceste bioritmuri incep la momentul nasterii. Ciclul este impartit intr-o faza activa (cea de deasupra liniei de nivel zero) si intr-una pasiva (dedesubtul acestei linii). Ziua cand faza se schimba de la cea activa la cea pasiva sau invers, se numeste zi critica. In timpul zilei critice abilitatile asociate bioritmului respectiv sunt instabile, si este recomandabil sa fii extrem de atent pe perioada acelei zile.



Bioritmul primar

Zile critice

Zilele critice sunt cele in care bioritmul se schimba de la pozitiv la negativ sau invers. Schimbarile in ciclu sunt caracterizate prin instabilitatea capacitatilor respectivului bioritm.

Cele patru bioritmuri

Bioritmul fizic: ciclul fizic de 23 de zile urmareste puterea fizica, rezistenta si starea sanatatii tale. Reprezinta vitalitatea pe care o ai. O valoare mare inseamna ca ai multa energie, iar o valoare mica inseamna ca esti predispus la raceli, accidente etc.

Bioritmul emotional: ciclul emotional de 28 de zile urmareste stabilitatea si energia pozitiva a psihicului tau in viata, precum si capacitatea de a construi raporturi fericite si armonioase cu alti oameni. O valoare mare inseamna ca esti fericit, multumit etc, iar o valoare mica semnaleaza depresie si tristete.

Bioritmul intelectual: ciclul de 33 de zile este reprezentativ pentru dinamica intelectuala a ta, verbala, matematica, simbolica, abilitatile creative, precum si capacitatea ta de a aplicare ratiunea si analiza in lumea inconjuratoare. Reprezinta claritatea mentala. O valoare mare indica o zi buna pentru a da un examen, a invata ceva nou etc, iar o valoare mica indica o zi in care mintea iti este plecata la plimbare.

Bioritmul intuitiv: ciclul de 38 de zile a fost descoperit mai tarziu decat celelalte. Nu poate fi considerat un ciclu primar, ca primele trei. Totusi poate fi folositor sa stii cand poti avea incredere in "cel de-al saselea simt" al tau. Ciclul urmareste perceptia subconstienta si instinctele.



Bioritmul secundar

Bioritmul secundar are 3 cicluri, ce derivă din bioritmul primar.

Măiestria: reprezintă îmbinarea ciclului fizic cu cel intelectual. Măiestria arată abilitatea ta de a rezolva anumite probleme și de a obține ceea ce dorești.

Pasiunea: reprezintă îmbinarea ciclului emoțional cu cel fizic. Pasiunea indică motivația de a acționa, și este cea care te face să mergi mai departe atunci când întâmpini greutăți.

Înțelepciunea: reprezintă îmbinarea ciclului intelectual cu cel emoțional. Înțelepciunea are legătură directă cu capacitatea ta de a înțelege lumea și rolul pe care îl joci tu, și de a vedea lucrurile importante din viață.






Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Benedict XVI Papa [3548]
Charlie Chaplin [3565]
Selena [3170]

Mâine

Jennifer Garner [2637]
Maynard James Keenan [2902]
Victoria Beckham [3195]

Articole